Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja nadarjenost za petje in jezike

nadarjenost za petje in jezike

Pri vnukinji (4leta) smo opazili neverjetno nadarjenost za petje popevk celo v tujem jeziku. Zraven si tudi izmišlja neko “baletno” koreografijo.Npr. evrovizijsko popevko Kuvajt(pa še več drugih) poje tako, da fonetično kar precej dobro oponaša izgovorjavo, melodijo pa odlično in to besedilo cele popevke. To se nauči v jutranji in popoldanski polurni vožnji z atijem iz varstva domov. Kaj menite, kam bi jo vpisali? Smo doma na podeželju precej daleč od mest, vendar nas vseeno zanima ali je na relaciji Celje-Maribor kje kaka tovrstna dejavnost? V vrtec ne hodi, bo pa šla šele čez eno leto.

V Celju imajo glasbeni vrtec. Moj nečak je hodil tja in so bili zelo zadovoljni.
LP Punček

Na vašem mestu bi ji najprej predvajala veliko kvalitetne glasbe, če želite razvijati njen talent. Majhni otroci so zelo dovzetni za glasbo, zato kakršna koli glasba ni dovolj dobra za njih. Po mojem osebnem prepričanju evrovizijske popevke tudi ne. Pač pa veliko večglasne vokalne glasbe, otroških pesmic s “pametnimi” besedili (Bitenc, Voglar …), klasike, ki jo otroci obožujejo, predvsem orkestralne glasbe, pa tudi opere … Seveda je vse to mogoče tudi v tujih jezikih. Ob dobrih slovenskih pesmicah, pa si otroci bogatijo domišljijo in besedni zaklad.
Za kam vpisat je po moje še premajhna, da se ji ne bi vse skupaj uprlo, ko bi postalo “po urniku”, sicer pa raje k plesu (baletu) za začetek.

Lp

New Report

Close