Naslovnica Forum Zdravje Drugo Estetska in plastična kirurgija načini vstavitve prsnih vsadkov

načini vstavitve prsnih vsadkov

Imam eno vprašanje glede vstavitve prsnih vsadkov. Do sedaj sem največ brala o metodi da se da pod mišico in o tej da se ne da pod mišico. Zanima me pa če veste kaj o tej metodi da se da samo polovica vsadka pod mišico, polovica pa ne, kaj so prednosti ter pomankljivosti te metode, je ta metoda novejša ali se že dlje časa uporablja? Kdaj in komu bi jo vi priporočili? Se opravičujem ker ne vem točnih izrazov, upam da boste vseeno razumeli vprašanje.

Hvala za odgovor, lp

Vstavljanje vsadka povsem pod mišico, torej da je v celoti pokrit, tudi v spodnjem delu, ni več moderno, saj povzroča veliko težav v smislu previsokih dojk, drugo,..pa tudi v praksi povsem neizvedljivo če je vsadek že nekoliko večji od 250 ml.
Kar napravimo je, da vsadek vstavimo pod mišico, ker pa je mišica premajhna, prekratka, spodnji del vsadka gleda “ven”. To metodo imenujemo dual plane in jo danes v praksi imamo za sinonim vstavljanja vsadkov pod mišico, kar v dobesednem pomenu le delno napravimo.
Dual plane metodo bi priporočal vsaki pacientki, razen če ima zelo debelo plast podkožnega maščevja, ali tehtne športne razloge, zakaj ne bi bila pod mišico.

******************************** Doc. dr. Krešimir Božikov, dr. med. specialist plastične, rekonstruktivne in estetske kirurgije [url]http://www.bozikov.com[/url] [url]https://www.facebook.com/KlinikaBozikov/[/url]