Najdi forum

NABAVA AVTOMOBILA IN DDV

SPOŠTOVANI

ZARADI VELIKOSTI SINA, KI IMA 5.STOPNJO CP MORAMO V LETOŠNJEM LETU ZAMENJATI AVTO, Z VSO OPREMO, SE PRAVI TUDI PODESTOM ZA UVOZ V AVTO..
KER JE CENA KANGOJA KAR OKROG 4 MIO, ME ZANIMA ALI SMO UPRAVIČENI DO ODBITKA DDV IN KAM SE MORAMO OBRNITI.

HVALA ZA VAŠ ODGOVOR IN LEP POZDRAV V LJUBLJANO!

Spoštovani,

žal oprostitve za DDV ni vse od kar ga imamo. Prej se res ni plačal prometni davek v primerih nakupa avtomobila na invalida ali otroka na osnovi odločbe ali potrdila CSD.

Lep pozdrav.

Spoštovani!
Tudi mi moramo rešiti problem prevoza zaradi težko invalidnega 6 letnega otroka (invalidski voziček je zelo nepraktičen in zahteva velik prtljažnik), zato načrtujemo nakup večjega avtomobila izključno zaradi problema transporta vozička. Ljudje govorijo o velikih ugodnostih, ki jih imamo pri nakupu avtomobila na invalidnost (brez davka). Vendar o tem ne najdem konkretnih informacij tudi na spletu ne. Za kakšne ugodnosti konkretno gre in kako jih uveljavljatri.
Hvala za odgovor in lep pozdrav.

nova
Uredništvo priporoča

Spoštovana,

odgovarjam vam ponovno kot pred čaom Eni: žal ugodnosti o katerih kot pravite “ljudje govorijo” ni več. Prej je bil prometni davek namesto današnjega DDV, katerega so bili starši oproščeni. Danes je DDV potrebno plačati. Prav tako v preteklosti niso plačali carine, ki je bila nekoč velik strošek, danes pa ni več. Obstajala je olajšava pri plačilu davka na motorna vozila, ki pa ni bila velika.

Zato tudi ne najdete podatka o teh olajšavah. Vendar vse te informacije lahko dobite na Centrih za socialno delo pri strokovnem delavcu, ki pokriva področje invalide, saj so prav tam za otroke z invalidnostjo izdajali ustrezna potrdila, na osnovi katerih so starši uveljavljali olajšave.

Pozdrav. Marija

Kakor je pa meni znano, niste upravičeni do povračila DDV, sta pa upravičeni do povračila davka od motornih vozil. Ta znaša od vsakega avtomobila različni procent – od 2% dalje…Ponavadi pride toliko, da kriješ stroške registracije, pa ostane ti še za kak lep izlet in kosilo…
Ob nabavi avtomobila plačaš poln znesek cene avtomobila. Potem pa oddaš vlogo na davčni izpostavi (tam, kjer oddajate dohodnino), za povračilo davka na motorna vozila. Zraven pa moraš priložiti fotokopijo nove prometne, račun avtomobila in številko TTR, kamor naj se nakaže vračilo davka. Še prej je najbolje, če se malo pozanimate na izpostavi, kaj vse morate predložiti. Ponavadi mora davčna uprava pridobiti od carinske službe potrdilo, koliko % znaša davek za vaš avto. Zato, se zna to malo zavleči.
Lp, Sanny

Pozdravljeni,pa ne pozabite,da je tudi zgornja meja,koliko kubikov ali KW ima avto.Pri registraciji pa morate imeti odločbo o razvrščanju,da ste oproščeni cestnega sklada.Odločba pa ne sme biti starejša od treh mesecev,ker potem zopet komplicirajo,vsaj tako so pri meni,ker so trdili,da je starejšega datuma,pa ni bila.Nekaterim uspe drugi se pa morajo potruditi in biti vzstrajni.Glede pravilnika pa je na internetni strani, samo sem pozabil ali je na Sončkovi strani,drugače pa je na najdi.si.

hvala vsem za pomoč.
lep pozdrav
eni

Mislim, da vam DMV ni potrebno plačati.

O davku na motorna vozila: http://www.soncek.org/Zakonodaja/sep99.html

Upam, da bo v pomoč vsem, ki iščete ustrezen prevoz ta test prilagojenega Kangooja: http://avto.over.net/testi/renault-kangoo-prirejen-za-potrebe-prevozov-invalidov/

Lep pozdrav, Iztok http://www.facebook.com/avtoovernet Avto.Over.Net na Facebooku http://twitter.com/#!/avtoovernet Avto.Over.Net na Twitterju http://avto.over.net/ http://iztokfranko.tumblr.com/

New Report

Close