Na pomoč – S.O.S.
Konec meseca maja je bila na sodišču sklenjen dogovor, da se do mnenja izvedenca z možem pri otrocih izmenjujeva – od petka do petka, med tednom pa imava z otroci 2x stike, brez navzočnosti drugega starša doma. Z možem sem preživljala zelo težke čase, vendar druge rešitve, zaradi izrednega potegovanja za otroke, prijava mene na policijo, ker sem se 2x z otroci če z vikend umaknila drugam, ni bilo. Ne bom opisovala celotne zgodbe, je že objavljena drugje, sedaj me zanima sledeče:
1. Ker se na obravnavi sodišča nisem spomnila glede praznikov, o tem v dokumentaciji nič ne piše. Žal, je ravno naneslo, da so bili otroci čez Velikonočne in Prvomajske praznike z očetom. Tudi jaz sem želela priti v stik z njimi, vendar mi mož ni dovolil.
2. Na takratni obravnavi je mož dejal, da želi peljati otroke k bratrancu na rojstnodnevno zabavo, zato bi koristil čas z znjimi prvi on. Čeprav mi je bilo ZELO hudo, saj je ta čas nastopil že čez 3 dni, sem pristlala, ker nisem hotela težav. 29.04 sem imela jaz 35. roj. dan. Seveda sem si želela vsaj nekaj trenutkov preživeti z otroci, pa vendar mi ni dovolil. Hčerka, stara 13,5 let je jokala in prosila očeta, da mi želi voščiti za rojstni dan in preživeti nekaj časa z menoj, vendar jo je grobo zavrnil. Na njeno željo, sem se obnila nanj tudi jaz, mrtvohladno me je odvrnil in dejal, da to ni dan, ko imam jaz pravico do otrok.(Hčerka je čez 3 dni zbolela, sicer za trebušno gribo, pa vendarle)
3. Moja mama živi zaenkrat še v tujini. Redkokdaj pride v Slovenijo in otroci jo imajo zelo radi, še posebaj je nanjo zaradi svoje starosti navezana hčerka. Ko sem prišla med tednom, ko imam jaz določen čas z otroci domov, je meni in mami dejal, da ona tukaj ni zaželena in da bo poklical policijo, (4 leta in 23 mesecev), šli smo na igrišče, saj imata, kar je povsem normalno, druge potrebe.
4. Ko sem enega izmed “svojih” popoldnevom prišla k otrokom, je ostal doma in kosil travo. Ni se hotel umakniti, rekel je, da nikjer ne piše, da ne sme kositi trave – košček trave je ob hiši, ko sta pa otroka videla, da oče kosi travo, sta želela zraven. Tako mi za tiste dve ure miru ni preostalo drugega, kot da se z otroci odpeljem na igrišče in tako preživimo čas v miru.
5. Glede na dejstvo, da sem se odločila za ločitev zaradi moževega psihičnega nasilja, neenakovredne obravnave otrok itd. mož tega ne more sprejeti, da sem to storila prav jaz, in to pri 3 otrocih. Okolici, sosedom, na različnih zavodih, pripoveduje o meni grde laži, da bi čimbolj oblatil moje ime. Ali za to ni nobenih posledic?
Lepo prosim za vaše mnenje in izkušnje. Če imate tudi vi izkušnje s sodnimi izvedenci in dodeljevanjem otrok, vas prosim zanje. HVALA!!!!
Draga Sandra!
Nedvomno ste se znašli v težki situaciji. Ločitev, stiki otrok, tudi laži in blatenje vašega imena z moževe strani, kot pišete itd.
Za določitev stikov otrok z očetom so pristojna sodišča. Morda bi bilo dobro, če se glede vaše situacije obrnete na brezplačno pravno pomoč. Oglejte si spletno stran:
Prosim tudi za informacije ostalih bralk/bralcev foruma!