Najdi forum

NA POMOČ kako shujšati

Imam krepko čez 100kg in 50 let. Trudim se na vse pretege  jem minimalno, ne jem slakorja, kruha… Jem 5x dnevno. Poškušam že celo večnost pa ne gre nikamor.

Problem je pa še v tem, da sem v začaranem krogu. Imam hudo astmo, zaradi katere fizično ne zmorem toliko in kar je še hujše težave s hrbtenico-čakam na operacijo.  Vem, da bi bilo oboje boljše tudi , če bi shujšala in obratno.

Plus tega moram še pri prehrani ves čas paziti, zaradi GERBa.

Kar meša se mi.

https://shrinke.me/fisA3kUZ

Jana lep pozdrav , če te zanima preberi si

tukaj. https://bit.ly/3HrHJV0 .  Jaz sama jemljem to kar nekaj časa. In mi pomaga.

Probaj , čeje meni pomagalo bo tud tebi.  🙂 Čau, Čau  :))

Zame osebno je zakon !!! Izgubila sem tam nekje,20 kilogramov v približno dveh mesecih uporabe HB5 …

 

In čeprav je vsako telo drugačno in bodo rezultati vedno različni za vsakega ” itak ” :))

https://bit.ly/3HrHJV0

Živjo,

mogoče bi bilo dobro, da se posvetuješ z zdravnikom in ti on priporoči primerno dieto in telesno aktivnost?

Pozdravljeni jana711!

Vaša situacija je resnično kompleksna, saj se soočate s telesno težo, astmo, težavami s hrbtenico in boleznijo gastroezofagalnega refluksa – GERD.

Vaša teža presega 100 kg, kljub zavzetim prizadevanjem za minimalno prehranjevanje in izogibanje sladkorju ter kruhu. Razumevanje, da kljub trudu ne vidite želenih izboljšav, poudarja kompleksnost vaše situacije.

Fizična omejitev zaradi hude astme, čakanje na operacijo zaradi težav s hrbtenico ter stalna pozornost na prehrano zaradi GERB-a dodatno zapletajo vašo pot do boljšega zdravja.

Zavedanje o pomembnosti zmanjšanja telesne teže v kontekstu izboljšanja zdravja, kljub fizičnim omejitvam kot oviri za aktivnost, izpostavlja potrebo po strokovni podpori.

Celostno obvladovanje vaših zdravstvenih izzivov zahteva sodelovanje z različnimi strokovnjaki. Predlagam, da se posvetujete s strokovnjaki, kot so: vaš zdravnik, fizioterapevt in strokovnjak za prehrano. Skupaj lahko razvijete prilagojen načrt, ki bo upošteval vaše zdravstvene omejitve in hkrati spodbujal izboljšanje telesne mase.

Vsekakor predlagam “najem” osebnega trenerja, če se odločite za obisk fitnesa. Trener vam lahko pomaga pri vodenju skozi vadbe, preprečuje morebitno škodo zaradi nepravilne drže in nepravilnega izvajanja vaj.

Želim vam veliko sreče na vaši poti <3

Kontaktni mail: [email protected] *** Spletna stran: https://www.fit-rit.si/ *** T: 051218503

New Report

Close