Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Kronična bolečina – fibromialgija Na koga se obrniti?

Na koga se obrniti?

Pozdravljeni. Od lanskega januarja me muči nespečnost, bolečine v mišicah, utrujenost, motnje v koncentraciji/spomin, glavoboli… Opravila sem kup preiskav, vse je bilo brez posebnosti. V prejšnjem tednu sem bila pri osebni zdravnici, ki fibromialgijo sicer pozna, pa mi je kljub vsem simptomom rekla, da to diagnozo pač postavijo, ko nič drugega več ne najdejo…. Počutila sem se grozno,saj mi je med vrsticami rekla, da mi nič ne manjka. Jaz pa se počutim vedno slabše, zjutraj se komaj spravim toliko k sebi, da vstanem in se trudim narediti najosnovnejše stvari. Prosim za pomoč, na koga se obrniti, da me bo dejansko poslušal in mi pomagal na poti do diagnoze?

Spoštovani,
za strokovno opredelitev vaših težav in postavitev diagnoze se lahko samoplačniško obrnete na specialista revmatologa. Možnosti imate več, na primer
tukaj: https://www.terme-dobrna.si/center-zdravja/specialisticne-ambulante/revmatoloska-ambulanta;
tukaj: http://revmatoloska-ambulanta.si/storitve.html
tukaj: https://www.cakalnedobe.si/storitve/revmatoloski-pregled-prvi/

Srečno in vse dobro!

LPV

Natasa,

prosim, če mi pišete na zasebno; mislim, da vam lahko pomagam.

Lp
Zuzu

Nataša, poskusite pri zdravnikih tradicionalne kitajske medicine. Mogoče zaradi nespečnosti in stresa imate izsušeno vranico in jetra. Vranica pa je nadzornik mišic. Berem, da si je ogromno pozdravilo fibromialgijo, seveda tisti, ki so jo hoteli.

Zdravniki najraje postavijo diagnozo fibromialgija, čeprav v 99% primerov le-ta ni.

Nekoga bolijo noge, drugega glava, ramena, roke …, tretjega celo telo ,… na koncu: prvi je tekač, drugi je računalničar, tretji pa je bodybilder. A če ne pogledaš, kdo so, zaključiš s fibromialgijo. In naši zdravniki si zelo radi zatiskajo oči.

Ogromno ljudi prej rabi psihiatrično oskrbo kot pa diagnozo fibromialgija. Ker počnejo vse, da jo obrdžijo, namerno samopoškodovanje, samo zato, da jih še naprej boli, iščejo pozornost, odklanjajo pomoč …

Imaš ogromno literature in študij v tujih jezikih.

Pozdravljeni,

Meni svetujejo obisk psihiatrov.Brskam po forumu in nič ne najdem na temo.Našla sem tuje forume,kjer pišejo,da so imeli fibromialgijo iz psihičnega vzroka in so se tako pozdravili.Zelo me skrbi,da je z mano tudi nekaj hudo narobe.

Zaradi tehničnih motenj žal ne morem objaviti odgovora.

Objavljam nekaj mojih preteklih odgovorov na to temo v PDF obliki – tukaj: http://www.skufmslovenija.org/wp-content/uploads/Povzemam-nekaj-odgovorov-iz-preteklosti.pdf

Lepo vas pozdravljam!

Veronika

 

Tudi psihologi ogromno pomagajo pri fibromialgiji, ker imaš znanstveno dokazano ogromno ljudi, ki simulirajo ali pa si samoškodujejo.

Poznam dve sestri, ki sta dvojčici in ena ima fibromialgijo, druga pa ne, in prva si namerno škoduje, povzroča si bolečine, uničuje vretenca, živec, da vzdržuje fibromialgijo.

Sestra jo namerno poškoduje, zzzs pa teh modric ne opazi, ker simulirata z bolniškimi.

Svetujem ti obisk psihiatra!

Študije dokazujejo da je v 80% fibromialgia psihološkega izvora. Boli jih ko je potrebno v službo hodit, boli jih na preiskavah, nič ne zmorejo,.. ampak za piknike, dopust na morje, vožnja na morje ki traja nekaj ur jo brez bolečin prevozijo, tudi na zabavah brez bolečin plešejo, napijejo se brez težav in bolečin, porabijo dneve po nakupih brez bolečin…

New Report

Close