Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Domače živali in veterina muca – nekaj mi ni jasno

muca – nekaj mi ni jasno

Doma imamo že skoraj 3 letno muco. Sterilizirana je bila pri približno 5 mescih starosti. Pred sterilizacijo se je dvakrat gonila vendar ni imela mladičkov.
Na youtube sem videla posnetek ko neki muci paše da jo lastnik udarja po zadnjih stegnih (riti). In seveda sem poskusla tudi pri naši 🙂 Najprej sem jo rahlo s časopisom in se je ulegla na tla kakor da se igra z mano. Potem je kar prišla “prosit” da bi jo še 🙂 RES! Prejšni teden sem jo z rokami trepljala in muci se je dobesedno utrgal. Ker drugače je to muca od fantove mame in se pusti božat samo njej, ko pa jo trepljam se stisne k meni in je vsa prijazna kot da bi bla u transu.
Mene vse skupej spominja na gonitev in me zanima če to ostane lahko tudi po stareilizaciji in če ji s tem trepljanjem lahko vrnem ta gonitveni nagon? Al je to pač samo “fetiš” nekaterih mačk in jim preprosto ugaja. Ker recimo pou minute jo trepljam potem nekaj zamjavka in me hoče ugriznt in gre stran potem pa spet sama pride nazaj do mene.
Ma kdo podobne izkušnje? In če mogoče ni to znak za kakšne zajedalce ali kaj drugega? Ker naš drugi mačkon je samček kastriran in ga tole trepljanje nič ne navdušuje čeprav je bolj prijazen muc in se drugače pusti božat (stačisto nasprotje) 🙂
Skratka zanima me samo če muci s tem trepljanjem kaj škodujem ali je z njo kaj narobe itd…
hvala za odgovor

dvomim da bi se pri zajedalcih pustila kar koli okrog rite. ne vem no naša sterilizirana, se še po trebuhu ne pusti božat, pa je že 6 let od posega. sicer pa jaz ne bi prisegala da je to kar vidiš na yutubu o.k. in da je sploh resnično.
kar se pa tiče nagona, saj nagon jim ostane, samo se ne parijo in ne hodijo od doma. vsaj jaz si tako predstvaljam je to kot pri ženskah, ki se odločijo za sterilizacijo, z partnerjem pa imajo odnose ravno tako. o.k. mačkam nagon ostane, ker pa v času gonitve ne oddajajo značilnega vonja samcev ni in tudi ne skačejo po njih. je pa to čist moje mišljenje, nič dokazanega, tako da lahko je narobe.

New Report

Close