Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Multipla skleroza MS da al kaj?

MS da al kaj?

Pozdravček vsem skupaj. Sem nova na tem forumu, ki sem ga našla slučajno našla. Zanima pa me naslednje: namreč že nekaj let (6 natančneje) se mi dogajajo čudna obdobja z naslednjimi simptomi: vrtoglavica (občasno), motnje govora , utrujenost brez vzroka, pomanjkanje apetita, oslabelost, nespečnost, nervoznost (kar na lepem), mišični krči in vsake toliko čase me oblije nek vroč val, pozabljivost in težave pri koncentraciji, občasno depresivni dnevi, nočni krči (le ti so se pojavili zadnja 3 leta), ki me zbudijo iz spanca, kot bi mi nekdo zasadil nože v noge, gre topla vročina po celem telesu navzgor do rok, občasno se tudi obgrizem jezik, potem ne morem zaspati nazaj. Sliši se tako kot bi močno sanjala, ampak vem da nisem, vse me po teh napadih boli … Skratka šla sem k zdravnici, poslala me je k 2 nevrologoma, že 2x sem opravila EEG (b.p.), prespala sem noč v laboratoriju za motnje spanja (zbudila sem se 50x, nisem imela krčev – tud niso pričakovali so, da jih verjetno ne bo). Vse to so naredili, da so izključili možnost epilepsije. Ko pa sem sedaj malce brala članke in tale forum, me je zaskrbelo, če nimam morda simptomov, ki kažejo na MS. Postala sem zelo zaskrbljena, ker ve, da nekaj je amapk kaj ne morejo ugotoviti (da je morda vzrok psiha, stresi …), ampak vem, da se ta obdobja pojavijo na vsake 8-9 mesecev, me pa povsem (čedalje bolj) vržejo iz tira (rada bi se odločila za otročka, pa me je strah če imam slučajno MS – upam, da se motim).

Prosila bi vas, če mi lahko iz lastnih izkušenj odgovorite kaj menite, ali se podobno dogaja tudi vam.

Za odgovore najlepša hvala, vsem skupaj pa čim manj težav pri bolezni MS in naj vas vsak dan obsije sonček in da novih moči.

Lp, E.

Čau Ely

Ma pri teh simptomih multiple se mi zdi da so zelo različni. Tudi jaz imam včasih take “čudne sanje” – kot da bi zelo intenzivno sanjala in sočasno se poskušam na vso moč zbudit, prav sanjam kako s težavo odpiram oči. Pol ko se zbudim iz tega sem taka kot da bi sanjala ene grozne moraste sanje in se moram malo pomirit. Sej to se mi ne dogaja pogosto in ne vem al naj to pripišem multipli, al samo stresu.
Imaš ti vsako noč take občutke? A ti niso naredili magnetnega slikanja glave? Ker tam vidijo če gre za MS. No upam da boš vse lepo zrihtala in da bo vse OK.

pozdravček

New Report

Close