mrtev zob

Lepo pozdravljeni,

zanima me kako je z odstranitvijo mrtvega zoba, berem na vašem forumu, da je to nujno, kljub temu, da slikanje na pokaže kakšnih vnetij. Sicer imam samo še 24 zob (nekoč so ortodonti pulili tudi zdrave zobe – vse štirice in osmice).

Imam pa že nekaj časa težave predvsem s pomanjkanjem energije, počasno prebavo (hrana se mi izloči po zaužitju šele po cca 24h urah), hemoroidi (po porodu občasno tudi krvaveči); ajurvedski zdravnik mi je pred slabimi dvemi leti (kmalu po tem, ko so mi zdravili ta zob) rekel, da imam težave z jetri in mi predpisal predvsem kuhano hrano. Imam majhnega otroka in ga še dojim. Zato tudi razmišljam, da bi bilo smiselno odstraniti ta zob. Sicer se prehranjujem zdravo, moja edina razvada je sladkor, ne jem pa mesa in mlačnih izdelkov.

Moje glavno vprašanje je – kam odstraniti ta mrtvi zob, če sploh v mojem primeru (samo 24 zob)? In ali mislite, da morda lahko mrtev zob botruje mojim opisanim težavam? Morda napotite vaše paciente k kakšnemu določenemu zobozdravniku?

Hvala za vaš odgovor in lep pozdrav!

Pozdravljeni!
Če je naš organizem vitalen, lahko tudi leta tolerira mrtev zob. Dodala sem vam link, kjer si lahko ogledate povezavo organov in zob in tako ugotovite, če so vaše težave lahko vezane tudi na zob.

https://www.arenapoliklinika.si/blog/2017/08/bolecina-v-zobu-in-bolezni-organov-mit-ali-resnica/

Vse dobro!

Dominik Golenhofen zdravilec, dipl. hol. ener. med. (I.M.U.) in Ksenija Lakota zdravilka Golenhofen d.o.o. Obrije 10, Ljubljana Telefon: 059 059 090 www.golenhofen.si [email protected]

New Report

Close