Mravljinci v roki
Pozdravljeni!
Imam eno tezavo, namrec zdrav sem ko dren(baje) in pred parimi meseci sem imel prometno nesreco. Nekaj sivov po glavi, po levi roki pa nekaj odrgnin ter tudi 6 sivov na komolcu. Nic zlomljeno, rane so se mi pocelile hitro in lepo, brez problemov kaka dva meseca do prejsnjega tedna. Kar naenkrat sem opazil, da ob dolocenih gibih zacutim mravljince v levi roki. Ko sem zacel probavati gibe, sem ugotovil, da se pojavijo samo kadar sklonim glavo z brado na prsa. In to naravnost na prsa, ce dam glavo dol proti rami ali nazaj, je vse normalno. Mravljinci pa me samo spreletijo po roki, ne mocno, potem takoj izginejo, tudi ce ostane glava na prsih.
Kaj bi lahko bilo narobe?
hvala, lep pozdrav
Grega
Spoštovani!
Pri nategu mišic prav tako lahko pride do brazgotinjenja in to nato ob gibu pritiska na živec. Da bi potrdili ta pritsik, bi morali opraviti EMG preiskavo, ki pokaže ev. draženje živca in višino, kjer se to dogaja. Na podlagi tega se da načrtovaati ev. potrebno operacijo – sicer lajšanje bolečin in fizioterapijo. Možni so tudi drugi razlogi, povezani z nesrečo ali tudi izven nje.
Lep pozdrav!
Janko Kersnik
KAKŠEN TEDEN NAZAJ,ME JE ZJUTRAJ,KO SEM SE ZBUDIL BOLELA DESNA ROKA,ODKOMOLCA NAVZDOL TER ZAPESTJE IN PRSTI.SPRVA SEM MISLIL DA SEM SI JO ZALEŽAL,KER SEM JO RAZGIBAL IN ME NI VEČ BOLELA.TODA NASLEDNJE JUTRO JE BILO ISTO.POIZKUSIL SEM TUDI MASIRATI Z /TURBO GELOM/IN JE NEKAJ ČASA BIL VSAJ OBČUTEK ,DA JE BOLJE. BIL SEM PRI SVOJEM ZDRAVNIKU,TA MI NI KONKRETNO NIČ REKEL-SAMO NAPOTIL ME JE NA PREGLED–NEKO MERITEV.ZANIMA ME KAKŠNA BOLEZEN BI LAHKO TO BILA’ALI BI SE BILO POTREBNO TESTIRATI ZA BOLERIOZO+PRED DVEMA MESECEMA SEM IMEL KLOPA,VENDAR NISEM IMEL//FLEKA//.DRUGAČE SE POČUM V REDU. ČE SE NASLONIM NPR. NA MIZO S KOMOLCEM DOBIM MRAVLJINCE V PRSTE . NAJLEPŠA HVALA ZA ODGOVOR. JOŽE
Spoštovani!
Gre za enega od naslednjih vzrokov – spremembe na vratni hrbtenici, komolcih ali v zapstju povzročajo v določenem položaju (spanje) pritisk na živec in opisane znake. Najbrž bodo preverili z EMG, na katerem mestu se to dogaja. Potme bo tudi lažje sprejeti odločitev kako poleg mazanja in dzravil lahko še ukrepajo. Nekatere stvari se da tudi operirati in je potem stanje znatno boljše.
Lep pozdrav!
Janko Kersnik