Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Multipla skleroza Mravljinci po naporu

Mravljinci po naporu

Včeraj sem se po dolgem času zopet peljala s kolesom. Med in po kolesarjenju nisem imela kakšnih problemov. Danes pa se dobila mravljince po rokah, ki jih prej nisem nikoli imela?? Ali ima kdo tudi takšne izkušnje, da se mo po naporu simptomi vrnejo,.. ali iasti, aki morda drugi??

Lp,
Lana

Meni se po dolgi hoji pojavjo mravlinci po stegnah oz. koža mi malo omrtvi, ko se za par sekund ustavim je takoj mimo. Na rokah pa tega ne opažam.

Meni se tudi včasih,ko npr.hodim pojavijo mravljinci po stegnih,včasih tudi po dlaneh,ampak kmalu izginejo,ko seveda malo počinem.Se pa kar malo pazim in se napuro skušam izogibat!

I meni se pri hodanju (ili rolanju) javlja lagano mravinjanje po cijelim nogama, koje nestane nakon odmora. Da li to znači da se mi s MS ne bi trebali naprezati i što više se odmarati?

A svaku noć, dok spavam, mi se pojave trnci u prstima na rukama koji nestanu čim se probudim i napravim nekoliko pokreta s prstima. Dešava li se slično i vama?

Lijep pozdrav iz HR,

L.

Čau

Meni so rekli, da napori ne smejo biti preveliki, vseeno pa je treba malo migat in seveda je tudi počitek zelo pomemben. Če kak dan preveč delam- naprimer danes sem pretiravala s pucanjem, pol sem šla pa še rožce presajevat in jih vlačit okoli in sem zdaj kar malo zmatrana.
Ponoči se mi pa včasih pojavi da mi roka zaspi- če jo imam skrčeno pol ko malo pomigam takoj mine(se pa vedno ustrašim da ni kaj hujšga). Večkrat imam pa take “živčne” roke in noge- ponavadi ko mirujem.

Ej, Tisa, jaz se popolnoma strinjam s teboj. In tudi meni se dogajajo natančno take stvari kot tebi. Ampak sploh ni panike, malo popazimo bolj nase, pa kar gre. Letošnje vreme v juniju pa tudi nam dela malo uslugo, a ne.

Tudi jaz imam vseskozi težave z mravljinci po rokah in občasno tudi po nogah. Še posebej je to moteče ponoči. Roke mi ponoči pogosto popolnoma odrevenijo, zaspijo, tako da jih sploh ne čutim. To je zame zelo moteče, ker se zelo pogosto zbujam. Zelo težko najdem ugoden položaj za spanje.

Vsem vam želim čimveč pozitivnih misli.
LP……P.

Pri meni tako hudo ni. Se pa vsake toliko zgodi, da mi roka, noga zaspi. Tudi spim zelo dobro. Bolje kot 2 leti pred prvim zagonom in diagnozo. Mogoče se je pripravljala nevihta … Me pogosteje malo cuka v kakem sklepu ali kak del telesa. Pa ni panike. Kot kaka mala revmica. Saj mogoče, če ne bi vedela, da imam MS, tega sploh ne bi prav resno vzela.
Čau čau.

Zanimivo je, da pa jaz kot sem že povedala nimam problemov med naporom, ampak kašnem dan potem. Mravljinci so zelo blagi in niso ves čas prisotni.
Pojavijo se tudi, če klečim (v stopalih) ali sedim v kakšnem čudnem položaju.
Kakšni pa so bili kaj vaši prvi simptomi, ki so kazali na MS??

Lana

Sej meni zdravnik pravi da ni vse samo zaradi MS- naprimer ko mi ponoči kdaj zaspi roka, sej to bi mi tako al tako-se mi zdi-, če imaš roko al nogo v kakem položaju ko ni taprave prekrvavitve je to zarad tega. Ampak je pa res da zdaj ko vem za bolezen, večina vsega kar občutim pripišem temu.

Ja poletje! Tako sem ga težko čakala pa sem se takoj ko je blo bol vroče spomnila da ratam ko cunja če šetam po hudmu soncu- kot danes ob 12ih na soncu!!-kot da ne bi vedla kaj bo. Kako ste vi drugi “pod soncem”? Se ga zelo izogibate? Vas vročina kej zdela?

New Report

Close