Najdi forum

Pozdravljeni,

start sem 24 let, igram košarko, treningi usak dan. 20.3. sem imel mr gležnja:

Srednje velik izliv v zgornjem skočnem sklepu. Okrog 1,5 cm dolg hipointenziven trakast fragment nepravilne oblike ob sprednjem robu distalne tibije, lahko tudi več manjših fragmentov tesno skupaj. Manjši osteofit sprednjega roba tibije, ob njej tanka fisura hrustanca sega verjetno do kosti s signalom blagega edema kostnine. Več do 4 mm širokih prostih hipointenzivnih fragmentov tudi v posteriornem recesusu zgornjega skočnega sklepa. Brez izliva v ostalih prikazanih sklepih. Prominenten procesus posterior talusa s signalom blagega edema kostnine. Večja delna ruptura LTFA s 7 mm dolgim kostnim fragmentom v njegovem poteku. Ostali snopi lateralnega kolateralnega ligamentarnega kompleksa so ohranjeni. Blago zadebeljen retinakulum anterolateralno. Medialni kolateralni ligamentarni kompleks je ohranjen. Srednje široka plast tekočine ob obeh peronealnih tetivah. Fleksorske, ekstenzorske tetive, Ahilova tetiva in plantarna fascija so ohranjene. V ostalih površinah je hrustanec ohranjen. Ostali skelet ima normalen signal. Sinus tarsi je v redu. Mnenje: Več prostih fragmentov v sprednjem in zadnjem recesusu zgornjega skočnega sklepa. Priostren osteofit sprednjega roba distalne tibije z blagim edemom kostnine, na tem mestu verjetna tudi tanka fisura sklepnega hrustanca stopnje 4. Kronična remodelacija LTFA s trakastim kostnim fragmentom v njegovem poteku. Blag tenosinovitis peronealnih tetiv.

24.4. sem pri ortopedu zmenil za operacijo gležnja (artroskopijo za odstranitev prostih fragmentov).

Zanima me ali lahko do operacije še športam (intenzivno, manj intenzivno ali usaj dvigovanje uteži?)

Pozdravljeni!

Na vsak način. Nogo obremenjujte kot do sedaj oz. do stopnje zmerne bolečin/otekanja. Ni potrebno prav iskati meje zmožnosti, hkrati pa ni potrebno, da bi bili povsem pasivni. To obdobje bo tako prišlo neposredno po posegu.

Z lepimi pozdravi,

Klemen Aleš Pilih

Chat

New Report

Close