Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Nevrokirurgija Mr glave izvid

Mr glave izvid

Spostovani,

prosim za razlago izvida, kaj pomenijo te hiperintenzivnosti, je to lahko kaj narobe in razlog za skrb?

do tri nespecificne punktiformne T2 hiperintenzivnosti obojestransko frontalno subkortikalno. Sicer morebitnih patoloskih formacij ali patoloskih sprememb signala v mozganovini ni videti.

signal sive in bele mozganovine je primeren. Osrednje mozganske strukture so morfolosko v mejah normalnega. Likvorski prostori so starosti primerno siroki, pomikov ni videti. Orbiti in prikazane obnosne votline so v mejah normalnega.
mnenje: posamezne nespecificne punktiformne T2 hiperintenzivnosti bele mozganovine. Prepricljivih sprememb intrakranialno sicer ne diferenciram.

Spoštovani!
Nisem specialist za interpretacijo in odčitavanje MR glave, vendar mislim, da opisate spremembe niso razlog za skrb. So nespecifične, kar pomeni, da se vzroka ne da opredeliti. Svetujem še pregled pri nebvrologu, da pregleda te izvide.

Lep pozdrav!

Mitja Maechtig, dr. med., specialist ortopedske kirurgije, NCSF cpt osebni trener Naročanje za pregled: 031 719 299 (samoplačniški pregledi) Kirurški sanatorij Rožna dolina, Rožna Dolina, cesta IV 45, 1000 Ljubljana (01) 477 94 00 Železniški Zdravstveni Dom (01) 291 22 58

New Report

Close