Naslovnica Forum Zdravje Drugo Nevrokirurgija MR glave izvid

MR glave izvid

Selena bi da mi razlozite izvid more mame.

Na FLAIR in T2 sekvencah je vidnih vec hipertenzivnih lezij v globoki beli mozganovini obojestransko, velikosti 5mm – Fazekas 2. Lezije so tudi v beli mozganovini periventrikularno -Fazekas 1, opisane spremembe so lahko v sklopu kronicne vaskularne levkoencefalopatije. Po aplikaciji KS se lezije ne barvajo.
Blags frontoparietalna atrofija.
Pontocerebralna Kota sta prosta.
Na DWI sekvencah in znakov Za restrikcijo difuzije.
Vzdolzen linearen na T2 hiperintenziven signal v prikazanem deli cervikalne hrbtenjace centralno- lahko nekoliko sirsi centralni kanal hrbtenjace (blaga hidromielija).
Mozgansko zilje je slabo obarvano s KS – Natancna ocena prehodnosti sinusov in mozna.
Zavrta pnevmatizacija desnega mastoida, levo je primerna.

Hvala.

Spoštovani!
Na MR preiskavi je videti spremembe, ki so motnje prekrvavitve, blaga tudi atrofija možganovine spredaj in ob strani. Hidromielija pa je razširitev kanala hrbtenjače. Svetujem pregled pri nevrologu.
Lep pozdrav!

Mitja Maechtig, dr. med., specialist ortopedske kirurgije, NCSF cpt osebni trener Naročanje za pregled: 031 719 299 (samoplačniški pregledi) Zdravstveni center Aristotel Krško (07) 49 03 000 Kirurški sanatorij Rožna dolina Rožna Dolina, cesta IV 45, 1000 Ljubljana (01) 477 94 00 Zdravstveni Dom Postojna (05) 700 04 05 Železniški Zdravstveni Dom (01) 291 22 58

New Report

Close