Pozdravljeni!
Prosila bi za vaše mnenje glede odločitve, ali splaviti ali ne?
Prvi dan zadnje menstruacije je bil 27.1.2016. 4.2. in 22.2.16 sem imela MR jeter s kontrastom. Izvid: Manjše lezije imejo MR karakteristike hemangiomov. Lezija v VII. segmentu 5×3.5 cm je benignega izgleda, verjetno FNH. V petek sem imela kolonoskopijo, aprila letos pa MR glave. Vse to zaradi srbenja kože . Kakšne posledice so lahko na plodu in kako bi se pokazale. Predvsem me skrbi zaradi kontrastnega sredstva in ker je bil pri preiskavi izpostavljen trebuh.
Hvala, in lp

Spoštovani!

Predlagam vam, da se naročite na genetski posvet, kjer se z vami pogovori klinični genetik. Napotnico za posvet vam izda vaš osebni ginekolog.

Z lepimi pozdravi,

Maruša Škrjanec, specializantka klinične genetike Medgen d.o.o. Medicinska genetika tel.:01-510-71-30 fax.:01-510-71-31 mailto:[email protected] http://www.medgen.si

Hvala za tako hiter odgovor. Me pa še zanima, v kolikšnem času bi se morala naročiti na posvet? Ginekologinji sem vse navedeno povedala, pa je rekla, da se pri njej lahko naročim šele po 7. marcu, pa da bomo potem videli kako in kaj. Ker, če bom morala na abortus, bi to rada opravila čimprej, ker se že tako preveč sekiram zaradi nastale situacije.

Pozdravljeni!
Ginekologi neradi naročajo pred 6.tednom nosečnosti, saj se tako zgodaj nosečnosti še ne da vedno potrditi z ultrazvokom. Poleg tega je v tem obdobju še precej velika možnost spontanega splava (20-25%). Glede na zgornje podatke ste imeli prvo MR slikanje v obdobju pred zanositvijo, drugo pa pred končanim 4. tednom nosečnosti – torej v obdobju, kjer je znan učinek »vse ali nič« – kar pomeni, da bodisi pride do splava, bodisi pa se nosečnost nadaljuje običajno brez posledic. Verjamem, da težko čakate, vendar vseeno smiselno počakati do takrat, kot pravi ginekologinja. Bo tudi potem še za vse dovolj časa, tudi za genetski posvet.

Lep pozdrav,

Maruša Škrjanec, specializantka klinične genetike Medgen d.o.o. Medicinska genetika tel.:01-510-71-30 fax.:01-510-71-31 mailto:[email protected] http://www.medgen.si

New Report

Close