možnost nosečnosti?????
pozdravljeni.
zanima me ali je kakšna možnost da sem noseča, in sicer sem prejšnji mesec pozabila vzeti kt in to na sredini meseca vedno jo vzamem ob 21h sedaj pa sem jo zjutraj ob 6.40 se pravi še ni bilo več kot 12h zato sem imela še tisti dan nezaščiten spolni odnos. Menstruacijo sem sicer dobila ob predvidenem času in bila je tudi zlo močna, ampak me skrbi za ta mesec ker je še nimam oz. danes je bil mali izcedek. v tem mesecu sem jemala kt redno, tako da ni možno….ampak imam že nekaj dni bolečine v trebuhu in nvm zaradi česa mogoče zaradi straha da sem noseča. Pa tudi med 7 dnevnim premoro sem zaščitena kajne?
Pri prejšnji tableici ste v sredini ciklusa zamudili s tabletko vendar manj kot 12 ur. To pomeni, da je možnost nosečnosti majhna. Tudi menstruacija je prišla pravočasno med pavzo. če ste sedaj naprej jemali redno tabletke, je možnost nosečnosti še manjša. Pri redni in pravilni uporabi tabletk ste seveda zaščiteni tudi v pavzi, ki sledi. Navadno je menstruacija v pavzi pri uporabnicah tabletk bolj šibka in kratka. Primerjajte ta zadnji krvav izcedek s tem kakšne so za vas običajne krvavitve odkar jemljete tabletke. Možnost nosečnosti preverite, če gre za bistveno drugačen tip krvavitve kot ste ga vajeni, še preden boste začeli z uporabo tablet iz naslednje tablice.
pozdravljeni!
Kontracepcijske tabletke Yasminelle jemljem že leto in pol. Zadnjo menstruacijo sem dobila 22.10.,naslednjo tablico pa sem začela jemati 24.10. 26.10. sem imela spolni odnos brez kondoma. 30.10 pa sem pozabila vzeti tabletko ob uri…vzela sem jo 14 ur prepozno (namesto zvečer zjutraj),potem sem tabletke jemala redno naprej ob uri. Danes,3.11.so se mi pojavile bolečine v jajčnikih. Zanima me, kakšna je možnost, da sem zanosila,saj je bolečina nekaj nenavadnega v času po menstruaciji?
V prvem tednu uporabe tabletk ste pozabili pravočasno vzeti tabletko. To pomeni, da po tej zamudi lahko pride do ovulacije in nosečnosti, če po zamudi še en teden ne uporabite kondoma ali vzamete nujne kontracepcije. ali ste zanosili boste lahko ugotavljali šele v času pavze, če bi do konca pavze ne dobili prekinitvene krvavitve. Takrat pred uporabo naslednje tablice naredite test. Če je negativen, lahko naprej jemljete tabletke.
ne jemljem tabletk kot vse ostale xPP s fantom sem imela prekinjen spolni odnos in imela sem krvavitve,(ki jih imam že 3dni-rjava barve) menstruacijo sem imela 6.dni nato pa prekinjen spolni odnos.zanima me če je možnost da sem noseča?zadnji mesec skoraj vedno krvavim??menstruacije še nimam redne,zelooooo me skrbi saj nočem pri 16letih imeti otroka.(in zadnje 2meseca sem se zredila za 3kg,in veliko jedla)… p.s. ne recite mi naj obiščem ginekologa. LP