mož-žena v isti službi

Prosim za pomoč. Imam podjetje že šesto leto, želela bi da se mi pridruži tudi mož, vendar mi nekateri to odsvetujejo. Pravijo, da bi preveč bila skupaj, probleme iz službe bi nosila domov, … Kaj mi svetujete? Mož ima dobro službo, ne dobro plačano, vendar je v službi srečen, kar dela ga veseli, … Moje delo je zelo stresno, vendar bi potrebovala nekoga, na katerega bi se lahko obrnila, ko bi potrebovala pomoč, nasvet ali pa samo prijazno besedo. Resda zaposlujem delavce, vendar se določene zadeve, ne morem pogovarjati z njimi. Želim si ob sebi nekoga, ki bi mu zaupala, in bi mi pomagal. Ali je težko uskladiti partnerstvo v ljubezni in partnerstvo v poslu?

Lep večer še naprej!

Monika

Spoštovana Monika,
Pišete, da je mož zadovoljen s svojo službo, torej on sam ne želi menjave, pišete, da bi se radi obrnili nanj, ko bi potrebovali pomoč, zakaj tega potem ne bi storili doma…? Kaj pa, če je vzrok drugje, v tem, da njegovo redno delo prinaša zagotovljen zaslužek in bi predstavljala opustitev tega dela preveliko tveganje, glede na stresno in zahtevno situacijo v vašem podjetju. Načelno se zakonca v istem podjetju lahko dobro obneseta, če se sicer dobro skladata in jima delo ni le beg drug od drugega. Če bi se mož odločil za delo v vašem podjetju, tam pa ne bi bil ON zadovoljen, bi se lahko zgodilo, da vam bo to kasneje očital in bi to postalu tudi družinski problem. Razmislite torej, ali se v principu dobro ujemata in se pogovorita, ali bi bila menjava zaposlitve tudi resnično v moževem interesu.

Lep pozdrav!!

Ne vem,če vam bo to kaj pomagalo a zgodilo se je takole. S svojo bodočo taščo sva začeli delati pod isto streho,kjer ni veliko zaposlenih in je naš uspeh odvisen predvsem od našega sodelovanja. Preden sva postali sodelavki sva bili v dobrih odnosih,veliko časa sem prebila tam,skratka nikoli žal besede. Tudi se mi ni zdela človek,ki bi se rad kregal.Zato sem mislila,da delati z njo ne bo problem. Pa saj v bistvu niti ni tako hudo a vseeno pride velikokrat do različnih mnenj. In takrat se lahko hudo zapleteš….Ker človeka dobro poznaš,veš kaj ima doma,veš kako živi,poznaš nekaj njegovih misli,šibkih točk ti tudi ni hudo reči kaj kar bi prizanesel drugemu.Samo pri naju gre nekako,ker ne spiva pod isto streho. Obe prespiva to zadevo in čez par dni je spet normalno. Jaz nikoli ne bi delala s fantom v majhnem podjetju ali v isti pisarni,ker se zmerej najde nekdo,ki ti igra šefa in se dela na moč pametnega. Če ste v zakonu vi dominantna oseba je bolje da ostane tam kjer je,ker je to edini njegov prostor kjer vas ni .

Na svidenje!!

Pozdravljena, Monika

Imam svojo izkušnjo: z možev že 10 let delava v skupnem podjetju. So dobre plati, a veliko tudi slabih. Zakon je samo še služba, ker sem jaz vodilna v podjetju mi ob krizah namerno pušča vse delo. Velikokrat si je privoščil držati mulo kar doma, jaz sem pa bila za vse sama….Tako so se začeli prepletati zakonski in podjetniški problemi, kar se pozna tudi pri uspešnosti podjetja. Težko greš od doma skregan, v službi pa se delaš kot da ni nič. Pri meni je tako. Če se na moža lahko zaneseš oz. je vajin zakon trden je lahko vse skupaj prijetno. Postane pa tudi problem kadar podjetju ne gre dobro saj sta oba oz. cela družina odvisna od uspeštnosti ali neuspešnosti skupnega podjetja. Nastanejo tudi težave pri dopustih. Jaz se še enkrat ne bi odločila da delava skupaj. Če ima mož službo ki ga veseli ga pusti tam, kakor razumem, bi prišel v tvoje podjetje le na tvojo željo. Ni to dobro. Človek mora delati z veseljem in ne na silo, saj na ta način ni uspehov.

Želim ti veliko uspeha

Jest pa moja punca že nekaj časa delava skupaj in ne vem kaj je tu lahko problematično?

Če sicer ni problemov, tudi na delavnem mestu ne nastanejo kar tako.

Lp, Danilo

Mislim, da je zelo pomembno, ali v službi delata skupaj, tako, da je eden neposredno nadrejen drugemu, ali pa v različnih oddelkih (recimo da je žena računovodkinja…). Druga varianta se mi zdi dosti lažje obvladljiva, kot prva, saj je nevarno, da se odnos pod(nad)rejenosti prenese tudi domov.

v sluzbi kjer jaz delam sta oba direktorja moz in zena…in podjetje odlicno tece….

New Report

Close