Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Arhiv Sociala Arhiv – Sociala Mož zagonil denar – prosim za pomoč!

Mož zagonil denar – prosim za pomoč!

Moj mož je zagonil vso mojo in njegovo plačo, pa tudi vse otroške dodatke, za igre na srečo. Jaz sem mu vedno znova rekla, da naj ne igra iger na srečo, pa je od njih prav odvisen – enostavno nisem mogla vplivati na to, da ne bi vsega denarja zagonil. No, zdaj pa imamo – ostali smo brez denarja za plačilo položnic. Ker ne jaz, ne moji otroci, nismo krivi za to situacijo, vas prosim, da mi odgovorite, ali smo upravičeni do kakšne pomoči?

Ne draga moja niste opravičeni…mož ima dolžnost ,da se znajde ,da otroci ne bodo lačni.Da je to moj mož ga brcnem skozi okno.Ne vem kaj čakaš,ker se to ni zgodilo prvič ampak na srečo igra že en lep čas

Niste upravičeni. Štejete se kot družina in prihodki ter odhodki so skupni za vas vse.

Lep pozdrav! Tina * * * mislimo pozitivno, delajmo pozitivno, rešujmo težave pozitivno in živimo pozitivno naravnani * * * **************************************************************************************************************************************************** Legenda: DSP=denarna socialna pomoč, IDSP=izredna den. soc. pom., EBO=evidenca brezposelnih oseb, ZRSZ=zavod rs za zaposlovanje, ZUP=zakon o splošnem upravnem postopku, ZSV=zakon o socialnem varstvu, OD=otroški dodatek, SD=starševski dodatek, SN=starševsko nadomestilo, CSD=center za socialno delo, MDDZS=ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve, MO=materialna ogroženost *****************************************************************************************************************************************************

Ali pri CSD obstaja kakšna pomoč, kakšno zdravljenje, odvisnih od iger na srečo? Brala sem namreč na spletnih straneh CSD-jev, da obstaja pomoč pri urejanju alkoholikov, itd, pa me zanima, če kaj podobnega obstaja tudi za zasvojene z drugimi drogami in nekemičnimi odvisnostmi (kamor spada tudi zasvojenost z igrami na srečo)? V bistvu sem v zgornjem postu mislila na to pomoč, ne na denar.

Khm, to je pa odvisno od vsakega CSD posebej. Za nekatere ljubljanske vem, da imajo programe, tudi nekatere nevl.org. se s tem ukvarjajo – najbolje, da malo pobrskate po internetu. p.s. z možem pa najbolje, da imata ločen denar, dokler je takšno stanje – namreč odvisnosti in zapravljanja denarja.

Lep pozdrav! Tina * * * mislimo pozitivno, delajmo pozitivno, rešujmo težave pozitivno in živimo pozitivno naravnani * * * **************************************************************************************************************************************************** Legenda: DSP=denarna socialna pomoč, IDSP=izredna den. soc. pom., EBO=evidenca brezposelnih oseb, ZRSZ=zavod rs za zaposlovanje, ZUP=zakon o splošnem upravnem postopku, ZSV=zakon o socialnem varstvu, OD=otroški dodatek, SD=starševski dodatek, SN=starševsko nadomestilo, CSD=center za socialno delo, MDDZS=ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve, MO=materialna ogroženost *****************************************************************************************************************************************************

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close