Za sabo imam 25 letni zakon. Jaz sem zvesta ves čas, mož pa me je večkrat prevaral. Po burni noči z ljubicami, ko je prišel domov, ga nisem smela niti vprašati, kje je bil. Vsakič sem mu odpustila, čeravno je le redko priznal, da je varal.( Pa sem našla kondome…)
Zaradi turnusa v službi, je imel proste popoldneve in radostne urice tudi doma in to z mojo najboljšo prijateljico. Dobila sem ju, ko sem prišla nenapovedano predčasno domov. Zelo sem trpela, rana ni zaceljena, saj je ostala brazgotina. Odpustila sem obema.
Ko sem zanosila, se mi spolno takorekoč ni več približal. Tudi po porodu se me je izogibal, kot garjavo ovco. Jaz pa sem si tako želela nežnosti. Ni znal prisluhniti.
razmerje s prijateljico pa se je nadaljevalo. Pogovarjati se ni hotel, meni pa je z vsakim varanjem naredil novo brazgotino. Zatrjeval je, da nimata nič. Prav tako ona, a sta puščala sledi. Ko sem ga opozorila na to, je postal nasilen, češ da sem nimfomanka, naj ga pustim, ker ga spolno ne privlačim. Leta so tekla, najin odnos pa brez intimnih stikov. Pred kratkim sem zopet zvedela, da me varata. poklicala sem prijateljico, ki mi je vse priznala, mož pa je še tajil. Ko sem mu povedala, da je ona priznala, mu ni preostalo drugega, kot da tudi on prizna.
sem ranjena, jezna… Možu sem povedala, da je konec. Mislim, da se je prvič zavedal, kako hude bolečine mi je povzročal. Obljubil je, da se ne bo več videval s prijateljico, ki je mimogrede z ljubimkanjem razdrla že kar nekaj vezi. Tudi zame ni več prijateljica in je ne želim več videti.
Napisal mi je tako lepo pismo, v katerem se je pokesal, priznal vse in povedal, da res ne ve, kaj mu je, saj to počne v treznem stanju. Tudi tokrat sem mu odpustila.
Obljubil mi je, da bo storil vse, da bi popravil najin odnos in mi vrnil mojo ženskost. Naj mu verjamem. Kljub vsemu ga imam še vedno rada.

za sabo imaš 25 let zakona, najbrž že odrasle otroke, zgradila sta hišo itd. Ker ga imaš še vedno rada, živi še naprej tako kot si do sedaj.
Možu se iz zgoraj naštetih razlogov splača ostati s tabo, saj lahko dela kar hoče, doma ima pa zagotovljen gospodinski servis. on se zelo dobro zaveda, da takšne ne bo več našel, torej te on ne bo nikoli zapustil.
Glede na to v kakšnih razmerah si živela do sedaj in se ti to ne zdi nič čudnega, se tudi sedaj pri 50. letih ne boš spremenila. Jezo usmeri na prijateljico oz. na ženske s katerimi te bo varal, da si ne nakoplješ kakšne bolezni. Če boš še kdaj seksala z možem, pa naj uporabi kondom, da te s čim ne okuži.

Imaš hud problem.

Si tip ženske, ki potrebuje natanko takega moškega, kot ga imaš. Da hodi po tebi in ne pazi, kam ti stopi.

Uživaš v tem trpljenju zadnjih 25 let?

P.s.: Nimaš ga rada, niti najmanj. To, kar čutiš ti do njega, ni ljubezen. Preberi kakšno knjigo na to temo. Ti ljubezni še ne poznaš.

Če seveda želiš trpeti v nedogled potem le tako dalje. Veš za toliko prevar, prenašala si da te je še zmerjal. Kaj želiš da ti še naredi da uvidiš da te ima za tepko.
In nas vprašuješ ali naj mu verjameš. Svetoval bi ti le da stopi do enega psihologa ker se ne ceniš niti malo in nimaš do sebe prav nobenega spoštovanja.

Lp

Taka si pa konec. Pika. Nikoli ne boš drugačna.
Mož je pa takšen, kot mu ti dopuščaš. Na žalost.

Mislim, da se zgodba nikoli ne bo zares spremenila, ponavlala bosta vsak svoj vzorec v nedogled. On bo varal, ti pa odpuščala. Ajej!!! A se res čisto nič ne ceniš???

Če si mu 25 let odpuščala, mu boš do konca in on TO VE.

in tisti ženski ti praviš prijateljica?

In…v tvojem domu si ga dobila z drugo žensko, pa še lahko živi/š-ta tam skupaj…kvazi srečna? Pa jaz ti dam kapo dol.

…pa verjemi mu še naprej vse….tudi to, ko ti bo ob 4h zjutraj rekel, da zunaj seka sonce na polno?? …ah…

Veš kaj… takim, kot si ti, ni pomoči! Ne krivim sedaj za vse tebe, ampak nikar NE JAMRAJ, da te vara, če mu itak vse odpustiš. Naivna si, da veš.

Tak…zdaj sem te pa pošteno okarala! Upam, da ne zameriš. 🙂 Vse je bilo dobronamerno.

Zelo težko je narediti konec in zate bo lonec poln, ko bo že velikokrat prenapolnjen. Draga moja, tvoj primer govori o odvisnosti od odnosov. Čas je, da zaživiš.
Zbrcaj že to podgano vstran od sebe in se postavi na noge. A res rabiš zakon v katerem nastopate vsaj trije??
In boš res verjela sladkim besedam..kako jim še zmoreš…?
Mož ne bo nikoli vedel kakšne so bolečine ob prevari.

Spoštovana gospa »Žena-ljubica«!

Razumem vašo bolečino ob tem kar se vam že zelo dolgo, najbrž večji del vašega življenja, dogaja. Obenem pa se sprašujem, kaj si VI želite v tem zakonu, oz. kaj ste si želeli vseh teh 25 let? Ste poslušali sebe in svoje želje? Ali ste dobili kaj od tega?

Pokušajte premislite o vsem. O vas samih, o vašem življenju, o vaši zvezi z možem. Vprašajte sebe kaj je tisto kar si vi želite. V vašem pismu ni zaslediti nobenega konkretnega vprašanja, tako da ne vem ali potrebujete oz. želite pomoč, ter kaj želite. Mogoče ste želeli le deliti svojo zgodbo, kar je tudi v redu in začasno lahko olajša stisko. Ampak, le začasno. Ko boste vse skupaj malo bolj globoko premislili sami pri sebi, se ponovno oglasite in kar vprašajte.

Besede vašega moža »da res ne ve, kaj mu je, saj to počne v treznem stanju« pa se mi ne zdijo niti najmanj iskrene, še manj pa odgovorne, saj je vsak človek sam ODGOVOREN za svoja dejanja in ni možno »da ne ve kaj mu je« že vrsto let. Vprašajte ga kaj pomeni njegova izjava in kakšno zvezo želi, oziroma (mogoče) ne želi z vami v bodoče. Dobro bi bilo, da ga čim bolj postavite pred dejstva: da poveste TOČNO tisto kar si želite vi in kar zahtevate od njega. Pri nekaterih stvareh lahko iščeta tudi kompromis. Ampak pri izražanju spoštovanja v zvezi (ki vam ga že dolgo ni izkazoval, kot je videti iz vašega pisma), ne sme in ne more biti kompromisov. Če tega ni, ni kvalitetne zveze!

Gospa, pri doseganju vaše lastne sreče in osebne avtonomnosti, vam želim veliko moči in uspeha!

Če želite še kakšen nasvet, podporo ali pa priporočeno literaturo, se ponovno oglasite.

Lepo vas pozdravljam,

Elena Kecman transakcijska analitičarka - svetovalka E-pošta: [email protected]

Gospa Kecman, kako je mogoče sploh kaj vprašati, karkoli reči, kaj šele rešiti, ko pa tip do svoje žene najbrž nikoli ni nič čutil? Ko je zanosila, je bilo konec s seksom in po porodu si je želela nežnosti – pa nič. Predvidevam, da je zanosila nekaj let po poroki, torej je brezbrižen do nje že skoraj od začetka. Varanje z njeno prijateljico pri njih doma? A obstaja še kaj hujšega (no, lahko bi jo varal z njenim bratom).
Tip je hotel zadostiti družbenim regelcem, ki še vedno terjajo, da ima tip doma ženo, pardon gospodinjo, otroke in psa. Vse ostalo pa po svoji presoji. Tip je … kaj naj rečem, da ne bom cenzurirana?

Moje mnenje je sicer složno z drugimi – ti ne boš naredila ničesar. Mi je pa hudo zate, ker si tega ne zaslužiš.

prav smiliš se mi kolk si neumna.Ti ga mogoče imaš rada a kaj ko on tebe nima??

moj je počel isto in ko mi je bilo dovolj po 30 letih sem šla in diham z polnimi pluči.Nikoli nebi šla nazaj.

Spoštovana gopsa “ločevalka”,

ne poznamo dovolj dejstev iz zveze o kateri piše gospa. Zato ne smemo prihajati do prehitrih zaključkov. Še posebej ne na osnovi lastnih izkušenj.

Lepo vas pozdravljam,

Elena Kecman transakcijska analitičarka - svetovalka E-pošta: [email protected]

Hvala za vaša mnenja, čeprav me vas večino obsoja.
V tem trenutku se ubadam z najinim odnosom in poskušam poiskati pot, po kateri bom šla v svojem življenju.
Moram priznati, da mož o meni nikdar nikjer ni govoril poniževalno. Mislim, da je pri njemu kriv tudi vzorec družine iz katere izhaja.
Vsekakor pa si ne želim, da bi moji otroci dobili ta vzorec in bi potem, ko bi si ustvarili družine, s tem nadaljevali. Otrok ne vpletam v to.
Zdaj se z možem pogovarjava. Veliko bolj odkrito. Zaveda se, da bo to pot zgraditi ponovni odnos res težavno. Predlagala sem, da se pogovarjava o teh rečeh, a ne vsak dan, ker to tako mene kot njega obremenjuje. tako imava dan pavze, pa pogovor, pa dva dni pavze, pa pogovor…
Dogovorila sva se, da vsak napiše pismo, v katerem napiše kaj pričakuje od odnosa.
Ko sva ga prebrala, sva spoznala, da si želiva živeti skupaj, predvsem jaz pa sem postavila tudi pogoje zdaj ga želim le zase. Obljubil je, da bo naredil vse, da bo zgradil odnos, kakršnega si zaslužim.
“Prijateljice” pa tudi on pravi, da ne želi več videti.
Vsekakor bom vesela tudi kakega mnenja moža, ki vara. Kaj ga vleče v to?
Pa tudi kake ljubice, zakaj to delajo? Saj je toliko samskih, ki bi jim lahko izkazovale ljubezen, in bi jim ti to ljubezen tudi vračali.

A misliš da če ga ta prijateljica ne bi hotela, bi bil pa zvest? Ah daj, daj….
Sploh pa ne vem zakaj sprašuješ za mnenje kaj naredit, ker je jasno kot beli dan da ne boš naredila nič. Pogovarjat in pisma pisat bi bilo smiselno takoj od začetka, če že, ne sedaj ko mu je varanje očitno life style.
Še par let počakaj, ko bo dovolj star ne bo mogel več skakati okoli, pa ga boš imela samo zase. To je pa res lep dosežek, ni kaj.

preberi si prvi svoj post??

Piše to ,kar ve da tebi pomeni.Moj je prisegal na otroka,da ne bo več. Škoda te je.

Zakaj ljudje varajo? zato,ker te nima rad, te ne spoštuje in ima preveč časa.Eto ,zato.Lahko se na glavo postaviš bo tvoj to delal do smrti,ker je zdaj viagra v akciji in ne moreš čakat ,da bo nehal,ko bo star in ne bo več “mogel”.

Kako si naivna,po 25 letih varanja ti mu zdaj verjameš,da ne bo več??? nikoli ne bo nehal,samo čuval se bo veliko bolj,da ga ne dobiš. Da te nima rad ti je verjetno jasno? srečno.

Edina stvar k bi se ti mogla ukvarjat je to, da to gnido lažnjivo zabrišeš čez prag!
Mal ti pojokca in se dela da mu je žal ti pa verjameš vse in si pripravljena kar vse oprostit…
Predpražnik!
Očitno si odvisna od tega bolanega odnosa, ko na vsake tolk zveš, da te je prevaru pa navajena na to da trpiš…

A maš ti sploh kakšno svoje življenje pa kake svoje želje, al se vse vrti samo okrog te podgane tvoje? Nimaš ga, ne veš niti kaj pomen živeti, ker si celo življenje zagonila za njega.
Prov smiliš se mi, delč od tega si, da bi bla ženska, prej si en koš kamor lahko možek stresuje vse. Če bi ga pa ti tolk varala, kot je on tebe, bi te pa že zdavnaj al pretepel al pa se ločil. Noben ta prav dec ne bo z tako bil, niti ta prava ženska ne bo s takim bedakom!

In to glede otrok, oni so to vse podzavestno povzeli, to kar ti delaš zdaj, vsa ta odpuščanja in trplenja, če maš hčerko, bo ona isto vse odpuščala svoji varalici, če imaš pa sina, bo pa delal isto kot mož. Če misliš, da ne vejo kaj se dogaja med vama, se motiš.
Pol mlajša sem od vseh tukile gor, pa mam več pojma od tega kok se vse na tamale prenaša.
Ti avtorica pa uživaj v trplenju še naprej, očitno ti paše… in še, mene bi blo sram, če bi moja mama bla taka, res!

no saj sem vedela, kako se bo razpletlo. Večina te ne obsoja, ampak te prezira oz. pomiluje, ker pač nisi oseba, ki bi jo lahko spoštovali, tako kot te tvoj mož ne.
otroci so odrasli in so se takih vzorcev že navzeli, je pa seveda dobro, da jih v sedanji spor ne vpletaš.
Od moških ne pričakuj odgovorov, ker tisti, ki varajo ti ne bodo odgovorjali. Pa tudi edini odgovor na to vprašanje rabiš od svojega moža.
Tudi odgovorov ljubic ne rabiš, ker je to vprašanje zate in samo zate.

Smiliš se mi,ker se toliko žrtvuješ za nekaj,česar že davno ni več.Obujaš mrtveca.
Koliko let ni bilo intime med vama,čeprav veš,da ga je mož namakal naokoli?Si se zdaj prebudila in verjameš v en veliki čudež ljubezni.
Predolgo si mu dovolila,da je delal točno tisto,kar je hotel.Ti pa tuhtala in prikimavala,dokler ni tvoja prijateljica priznala skupne intime.
Daj dobro permisli,kaj boš imela od tega in če je možno,da bi vaju lahko še druženje in intima osrečevala?Brez laži,hinavščine in sprenevedanja prosim!

da moški lovijo žensko-si jo naredijo za ljubico, ja in ljubice jih ljubijo, in moški njih tudi, ne mislit da jih ne, so ljubice ne lovače, lovače lovijo poročene moške, nikoli ne ljubijo..
Varajo pa ker so nezreli, neodgovorni in strahopetni kar bi se lahko reklo tudi za tiste ki v takih zakonih vstrajajo. Žal otroci vse te vzorce odnesejo s seboj v življenje, ne mislit da jih niso pobrali.
Po tolikih prevarah res misliš da mož o tebi ne govori poniževalno, dejanja kar vpijejo le ti tega nočeš slišat, si priznat da tu ni več ljubezni pa kar rineš vanj z neko gradnjo odnosa, ki ga nikoli ni bilo in ga nikoli ne bo, ker kdor enkrat vara vedno vara, pa saj to že veš,
Najdi si kakšno drugo delo kot je spreobračanje ku…rja.

Vsem, ki ste dali svoje komentarje, hvala. Morda je v kakem tudi kanček resnice.
Predvsem hvala ga. Eleni. Oglasila se vam bom na elektronski naslov za kak nasvet.
Mirjam moram Vam povedati, da me moji otroci spoštujejo in jih ni sram, da sem njihova mama.

Ja, mogoče zdaj, ampak pol ko bojo pa na istem mestu kot si zdaj ti in bodo isto ravnali kot ravnaš ti, te bojo pa zasovražili, oba. Tko njega ker te stalno je.be v živi mozag, tebe pa še bolj, ker nisi nardila tistga kar si mogla.
Čaki, da hči dobi varalico, kar ga verjetno bo, kaj ji boš svetovala? Da naj ga pusti? Hahaha 🙂)) Trpela bo tko kokr trpiš ti, ker si jo ti miš tko naučila!
Ti si ena izmed tistih žensk, k jim rečeš čisti tepih, vse požre kar ji možek servira, kljub prevari in kljub otrokom se tepih ne zna sam postavit na svoje noge, ampak raje trpi, pol pa po forumih joka.

Možeka mal strah rata, da ženka ne misli resno in da ne bo zares odšla, pa začne mal jokcat, da mu je žal. Itak mu je žal, ampak to da si ga dobila, ne da te je varal. Pa žal mu je to, da bo mogel zdaj sam gospodinjit 🙂
V glavnem, da je tale dec moj, jaz mu …. 🙂)

Ejej…
Glej ti povem svojo izkušnjo… Ni lepa. Jaz se bila s poročenim moškim in na začetku mi je zatrjeval, da imata z ženo odprt zakon, da ona njega vara on pa njo in da vesta za to početje.
Ves sladek, ves prijazen, ves…
Nakar sem ugotovila, da… Z ženo nimata tega dogovora (zakaj se je potem z mano dobil v nekem zakotnem lokalu) in da je kako obema jasno kaj počenjata (to mi je razložil on).
Ko je seskal z mano sem ugotovila, da ima hude težave z erekcijo (spet laž kako dober ljubimec je) in po tistem sem jaz morala iskati stike z njim. Nekaj časa še potem pa veš kaj…
Kakor koli čudno je že razmerje ljubica poročen moški, njej ne razlagaš, da si šel spat s svojo ženo in tudi nje ne sprašuješ, če je ona spala s kom drugim.. Veš to je trpinčenje in še ogabna preverzija. Ugotovila sem namreč, da je seks lahko nekaj najbolj perverznega v človekovem življenju, je pol manipulacij in ej če se te ni dotaknil 25 let in ti mu še vedno verjameš… Dej pojdi še ti in si poišči ljubimca, če te ima tako rad bo že prenesel. In stavim, da si prijateljici odpustila, ko sta se tako čuteče pogovorili. Ali pa jo vsaj vprašajte, kaj ji je rekel o vas, da je kaj takega naredila? Stavim, da ne kako krasna žena in ženska ste.
In veš prevarant je lažnivec.. Ker tudi sama spadam v to kategorijo žensk, ki dovolijo, da se po njih hodi kot po preprogi. Ej gospa, ej, to se ne bo dobro končalo.
Ker vaš mož laže hitreje kot zajec teče in vi mala nedolžna punčka mu vse verjamete… Mislim odločitev je vaša, ampak gospa…. Ne vem no, mislim, da ste vredni več.