Pozdravljeni
Z mozem sva skupaj 16 let imava tudi otroka 14. Pred tremi leti sem ugotovila da Se rad preoblaci v zensko. Bil je cirkus ampak sva nekako prebrodla ob obljubah da mu jaz vec pomenim in da ne bo vec tega delal. Minilo je leto in stvar Se je ponovila s tem da Se je nadgradila v igranje z dildoti. Ok sva sla tudi skozi to. To da sva sla skozi to pomeni da sem jaz vse to sprejela. Prislo je tretje leto in z njim njega a zelja da bi bil zenska in da bi Se dobival z moskimi. Tega pa nekako ne morem sprejet in tukaj nastane problem. Ljubim ga v koncni fazi sva dolgo skupaj dala v tem casu tudi veliko skozi in ni kar tako enostavno kar koncat vezo. Psihocno sem zelo utrujena od vsega tega.

Pusti mu prosto pot, da končno zaživi tako kot čuti. Če bi ljudje bili bolj tolerantni do drugačnosti, verjemi, da ti ne bi bila poročena sedaj z njim, ker bi on že zdavnaj živel tako kot v sebi čuti, da je. In to ni kot moški, ki živi z žensko, žal. Čim prej se boš s tem sprijaznila, lažje bo zate, ker če čuti, da se ni rodil v pravem telesu oz. pravega spola, to ni nekaj, kar lahko kar tako pozabi, potisne stran in živi normalno dalje.
Samo za dojet kaj takšnega, boš ti potrebovala dosti izobraževanja. Pa ne na nekih slovenskih forumih, kjer se bodo po vsej verjetnosti oglasili zaplankani konzervativci, ampak na kakšnih tujih straneh ter oddajah o tej problematiki.

Dejstvo je, da bi ti moral o tem povedati pred poroko. Vprašanje je ali se počuti kot ženska ujeta v moškem telesu ali gre za fetiš preoblačenja v žensko. Če je prvo nimaš kaj za narediti, ker preko svoje narave ne more. Če je drugo, lahko skleneta kompromis kaj vse je sprejemljivo. Ti si do zdaj dokazala kot razumevajoča partnerka in si celo sodelovala. Zdi se mi pa, da nisi postavila mej, do kod je tebi sprejemljivo. Če gre za fetiš jih postavi in mož, če mu je kaj do tebe jih bo spoštoval. Konec koncev sta v vezi dva in niso pomembne samo njegove želje.

Uredništvo priporoča

Pozdravljeni.

Okrog materije zakaj nekateri ljudje ne sprejmejo svojega biološkega spola in iščejo svojo identiteto skozi simboliko nasprotnega spola je zapisanega precej – tudi ideološkega. Dejstvo je, da dobršen % ljudi ne sprejema svoje biološke identitete.

Ni popolnoma enak primer, ampak morda vam bo pomagal pri odločitvi. Osebno poznam primer dolgoletnega para, kjer je začel moški zavračati spolne odnose s partnersko in je postal intimen z drugim moškim. Po nekaj letih od razkritja, oba še vedno živita skupaj v isti hiši, vzgajata svoje otroke, sta najboljša prijatelja – kot večkrat povesta. Edino, kar ne počneta skupaj je seksualnost. Njo poznam bolje kot njega. Za oba lahko rečem, da sta super človeka – ki imata odprt odnos. Pri njiju to vsaj zaenkrat funkcionira.

Takšni dogovori niso za vsakogar. Ne glede na to, da imate partnerja radi, imate vso pravico oditi iz odnosa, ki vas ne izpolnjuje več. To, kar želi vaš partner je odprt odnos (enako bi bilo, če bi se želel dobivati z drugimi ženskami, ali bi si želel skupinskega seksa; ne glejte na partnerja, kot na nekoga, ki mu morate pomagati ne glede na ceno). Razmislite, morda ustreza takšen dogovor tudi vam. V kolikor vam ne, vam ne.

Dogovori so del partnerskega odnosa. Dobri so tisti, ki obema partnerjema omogočajo dobro regulacijo potreb, želja, fantazij ipd. Včasih takšnega dogovora ni mogoče doseči. To je lahko včasih posledica neustrezne oz. motene regulacije potreb, želja in fantazij pri enem ali obeh partnerjih, včasih pa je potrebno preprosto slediti temu, kar nekdo je. Odgovor je pogost zelo zamotan in skrit.

Razmislite o partnerski terapiji.

Vse dobro.

******************** Boštjan Topovšek, Core Energetics telesni psihoterapevt, Mojster Coach Nevrolingvističnega programiranja e-pošta: [email protected] splet: [url]http://humanu.center[/url] lokacija: Ljubljana, Tabor

Če bi bila dovolj odprta in mu to pustila, bi verjetno še šlo nekako. Včasih nekoliko zamenjata vlogo in to je to. Verjetno pa zate to ni sprejemljivo (kar je popolnoma razumljivo) in potem nimaš druge, kot si rekla. On si pač želi teh zadev, do sedaj je to zatiral, več pa verjetno ne bo mogel.

Nekateri pari sicer potem vpeljejo v sex še 1 moškega (bisex) in potem te zadeve peljejo naprej.

New Report

Close