Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Oftalmologija Motnjave v očesu

Motnjave v očesu

Pozdravljeni 

Že en čas pred očesom mi lebdijo prozorni delci ko pogledam v nebo ali kaj svetlega zdaj se občasno tudi pojavi kar iz čistega mira naprimer med vožnjo razen teh prozornih delcov so tudi prisotne majhne črne pikice ko pogledam levo ali desno ali kam usmerim pogled ali kaj berem.. sem pa tudi opazil eno 3x da je bilo prisotnih več pikic 3 4 ampak so izginile in se pojavijo nazaj.. pristona pa je ena celi cas ko pogled usmerim na to pikico pa kar kot da bi letela.. sem obiskal oddlek za očesne bolezni kjer so pregledali ozadje ter naredili slikanje pise da je vse v mejah normale in ce se ponovi naj ponovno obiscem oftamologa .. ampak pri meni je to prisotno celi cas.. me pa vseeno skrbi da ni kaj hujsega ker več ko berem na netu bolj vse piše da lahko oslepis itd..in zaradi tega sem že v paniki en čas..drugace drugih problemov nimam razen barvne slepote na določene barve in občasni glavoboli tudi migrena  star sem 30 let 

Hvala 

Lp

Spoštovani, sprejel sem že 4 vaša sporočila, s praktično isto vsebino. Verjtno so prisotne tehnične težave pri pošiljanju.

Glede težav, ki jih navajate, pa je prisotnost motnjav v očesni steklovini, ki jih opažate kot temne pikice in črtice,ki so plavajoče in gibljive: so pogoste pti kratkovidnosti, so lahko posledica prebolelih vnetij notranjih očesnih struktur, poškodb in delnih krvavitev v očesno steklovino pri sladkorni bolezni. Eno ali več teh plavajočih motnjav ima vsako oko tudi zdravo oko. Navajate, da ste bili pri očesnem zdravniku, ki ni ugotovil nič posebnega. Svetoval bi vseeno občasne kontrole in ocenitev teh sprememb. Zaskrbljenost pa se mi ne zdi potrebna. LP dr Gorazd Kolar

New Report

Close