Najdi forum

Motivacija za vsak dan!

Ok, saj imamo nogavice… pa ne samo po en par. 😊
Hvala Bogu.

Punce en miren božič vam želim!
In pa lepe praznike, kolikor ste jih dobile za počivat.
Do novega leta še puščamo stare zaloge zato da bo drugo leto vse drugače 😂😂.

Mi gremo na sneg.. Ker končno lahko!

Mi pa imamo nekaj snega doma. ☺

Saj je fajn…čeprav malo čudno… sam enkrat bo treba nehat takole živet… 🤭

No, pa dajmo še kaj o temi, zarad katere smo se tukaj zbrale (čeprav imam monolog…😉). Danes pokljukanih nekaj več kot 8 km, rahlo zasnežena pot, enostaven vzponček, start na domačem pragu in cilj prav tam. 😊
Ste ok ostale?

Jaz sem ok.
Danes podobno kot ti, samo kilometrov pa sem nabrala nekaj več. Snega nimamo, ga gledamo iz doline, vzpetine so zasnežene.
Sicer praznike preživljamo mirno, hrane bi rekla v zmernih količinah, pijača tudi. No, recimo.
Prihodnji teden sem na dopustu, nameravam ga preživeti kar se da aktivno. Da bi le vreme služilo.
Pozdrav vsem, lepo preživite zadnje dni leta.

Matruska? Kam si pa šla? Pa taka gonilna šola si bila zadnje čase. Upam da ti vse šiba kot po maslu.. Samo brez masla 😁.

Jaz ugotavljam, da veliko masla porabim zadnje čase. Otroci skoz pečejo neke piškote.. Jaz se pa trudim z ostalim. In potem jim piškoti niso všeč.. So pa meni toliko bolj.

Migam za silo. Veliko pospravljam. Spet sem odkrila knjigo Marie Kondo, jo berem. In piše, da se moraš znebiti stvari, ki ti ne prinašajo veselja… Potem vem kaj bom s tehtnico 😂😂😂.

Lepe zadnje dni trga čudnega leta vam želim! Javite se kaj več. Z mano na čelu.. Če smo tukaj, imamo vsaj slabo vest, če delamo neumnosti.

Maias, saj si prava športnica ratala. Bravo! Se najde tudi kaj pozitivnega letos, ane?
Štefka, pri nas pa pečem jaz, jemo pa kar vsi, hvala Bogu. 🙂
Tale glede stvari, ki ne prinašajo veselja, in tehtnice pa zasluži nobelovo nahrado za mir. 🤣

Se trudim, da sem vsak dan vsaj malo aktivna. Danes žal samo v večji futrnabavi, poleg fizičnega napora tudi trening za živce.
Štefka, po novem letu se bom tudi jaz lotila konkretne čistke, imam že izdelan plan.
Tale izjava o tehtnici pa zmaga! Izjava leta, brez konkurence!

Haha, se vsaj nasmejimo izjavi, če o tehtnici, če že ne številki na njej 😂😂.

Malo sem ustavila konje s sladkarijami ta teden. Po novem letu pa začnem resno s to hrano po 18 uri. Februarja pa že post. Samo upam, da nisem zgubila sotrpinke Matruske za ta projekt. Javi se.. Se prej pa vrzi tudi ti tehtnico stran.. Če ti ne prinaša veselja, seveda.

Štefka, tekom praznikov raje ne delam planov za post, … s polnim želodcem je lahko dajat zaobljube. 🤔 Okoli pospravljanja odvečne krame pa bo tud pri meni akcija… Sam vprašanje, kam z darili, ki jih ne potrebujete oz. nikoli ne uporabljate?

Prvi alt z darili je tako kot z ostalim. Citiram Marie Kondo.. Če ti ne naredijo veselja.. Veš kam z njimi. Brez slabe vesti. Nekdo je želel dobro in mislil, da boš rabila. Pa pač ne rabiš nečesa, kar ti dela “kramo”.
Če jih lahko podariš kakšnemu manj srečnemu, super. Drugače na odpad.. Jaz peljem jutri en poln avto 😂😂😂. Omare kar dihajo. Tokrat še mož sodeluje.

Tehtnica je zaenkrat še ostala doma. Ji dam čas do naslednjega odvoza.

Drugače pa pri nas že nekaj let obdarujemo samo otroke. Odrasli pa prispevamo v skupni fond za ponovoletno družinsko kosilo. Smo vsi bolj srečni in veseli. Podarimo si čas en z drugim, namesto neuporabnih daril. In stresnega nakupovanja za 14 ljudi 🙈

Srečnega in zdravega in shujšanega punce!
Jaz se nisem mogla upreti planom in sem si nekaj zadala za 1.januar 😂😂😂😂.
Da bom vsak drugi dan hodila na lokalni hrib. To ni neka huda varianta, 100vm, ampak ti krog vse o vzame vsaj 1 uro. In treba je pač it direkt v klanec brez ogrevanja. Ponavadi je lažje it s psom po ravnem. No, zdaj imam plan. 183x…ker sem danes že bila, še 182x 💪✊. Držim pesti sama zase 😂😂. Gibanje je življenje!

Srečno, srčno, svobodno, veselo, zadovoljno leto naj bo!
Štefka, odličen plan. Kmalu ti bo ta hrib vzel manj kot uro, ko boš vsa natrenirana. 💪Jaz nimam (še?) nimam novih planov, prešina pa tud mene kaka ideja (predvsem realizacija kakih starih planov)…

Srečno, zdravo in uspešno novo leto!
Plani? Trenutno jih ni. Iz vsakega dne narediti najbolje kar se da.
Trenutno potrebujem malo počitka, krožnik juhe in mogoče sprehod, če bo vreme dopuščalo.
Pa počasi nazaj v staro (ne)normalnost.
Lep praznični dan vam želim!

Ojla punce..malo me skrbi za Matruško? In upam, da Sladkorček vseeno še kaj pride. Kdo še manjka?
Prvi alt in Maia, trenutno smo same. Bomo zmogle?
Jaz se držim svojega novoletnega plana. 2 x sem že bila na hribu, dva dni vmes pa na Gorenjskem, kjer sem imela drugačno rekreacijo. Gazenje po globokem snegu in kidanje in TEK NA SMUČEH! Kako je pasalo..
MOj cilj letos bo res bolj gibanje. Ne bom se več toliko ozirala na tehtnico..itak mi obleke več povedo :-D. P.s.: nisem je (še) stran vrgla 😉

Punce vse dobro v novemu letu se iz moje strani! 🙂

Hvala za skrb Stefka. Upraviceno te je skrbelo 😂 Odneslo me je. Ne v popolno katastrofo, prav dalec od te pa tudi ne 😉 Ampak ok, sem se “streznila” in sem nazaj.

Glede februarskega posta, te morem malo razocarati Stefka, ker ugotavljam da nisem pripravljena za tisto hudo obliko posta. Bom pa sla na 40 dnevnega, brez alkohola, sladkih pijac, sladkarij, glede mesa pa se razmisljam.

Se pa strinjam z vami, dajmo vec pozornosti gibanju! Jaz nadaljujem z 10k korakov dnevno, pa kak tenis tu in tam, ce bi le razmere dovoljevale pa z veseljem se kaksna smucarija/tek na smuceh!

Gremo dalje.

Štefka, maiaS in ostale, brez zamere, možno, da rabim mal pavze… sem pa drugače skozi blizu, tako da bom vesela, če boste ostale uspešno in spodbudno pisale 😉

Prvi alt, vzemi si pavzo, če tako čutiš. Te bomo pogrešale in počakale. Se mi zdi pa pomembno, da se poslušamo in ravnamo tako, kot nam najbolj ustreza.
Čeprav je začetek novega leta, ni čutiti neke velike volje, verjetno na vse vpliva splošno stanje in potem tudi tako delujemo. Malo v krču, brez pravega veselja.
Sama se zelo trudim, da ne padam pod zunanji vpliv, iščem načine za zmanjšanje stresa in občutka strahu, nemoči. Ni enostavno, ampak gre. Pomembno mi je, da vsak dan naredim nekaj zase, pa čeprav je to malenkost. Mala zadovoljstva, ki prinesejo velik rezultat.
Matruška in Štefka, dajmo bit pozitivne in uspešne, da se prvi alt čimprej vrne.

OJla punce,
prvi alt, saj vem, da ne boš daleč. Ampak imaš vso pravico, da delaš po občutku. Mi bomo tukaj, kadarkoli se ti bo zahotelo družbe.

Jaz moram reči, da sem kar pozitivna. Glede na situacijo. MOgoče ne bi rekla, da me razganja od veselja, ampak sem pa mirna. In pomirjena s situacijo. Tako prav se mi zdi, da je vse. Vsaj zame. In potem vse pride spontano.
Počasi pospravljam hišo in mečem stvari stran in spravljam stvari v red. Se mi zdi, da to kot neka prispodoba mojega notranjega dogajanja. IN vem, da bo vse ok in da se bodo zgodile dobre stvrai. Kar vem.

Na lokalni hrib hodim vsak dan. Pa ne zaradi plana, ampak ker čutim, da je prav, da poženem srce. Kadar nisem doma, pa drugje oddelam kakšno uro rekreacije, na snegu. Trenutno.

Punce, bodite fajn. Tema ne bo zamrla. Vedno je vsaj ena, ki jo vleče naprej. Prvi alt se je velikokrat trudila temo držat pokonci. Zdaj naj počiva (pa saj ne bo dolgo 😉

Vse dobro vsem!

New Report

Close