Pozdravljeni

Novembra 2013 sem preko foruma nebojse prišel v stik z vrstnikom. Predstavil se mi je kot visoko izobražen človek, rekel je, da je mag. farmacije. Če je to res ali ne, ne vem. Nekaj pojma o predpisovanju zdravil sicer ima.

Skratka menil sem, da sem končno spoznal človeka, s katerim bom lahko prijateljeval, se družil, pač sklepal da je človek na mestu, če je visoko izobražen. Kaj kmalu se je izkazalo, da ni mož beseda. Vsakič ko sva bila dogovorjena, da se dobiva, me je tik pred zdajci pustil na cedilu. Nekega dne me je pa prosil, naj mu posodim 100 €. Malce sem okleval, a sem mu posodil. Ko pa je prišel čas za vrnitev denarja, je vsakič bilo “Joj, nimam danes, ti jutri vrnem; Jooj, ko bi vedel, kakšno neumnost sem danes storil. Sem se z nekom stepel, tako da sem cel dan preležal; Ej, ne morem ti še vrnit, ker se mi varčevalni račun še ni sprostil.” Postalo je jasno da laže, kako pes teče. Sem mu zagrozil, da bom preko odvetnika izterjal denar. Dal se mu časovni rok, do kdaj naj denar vrne, sicer ga bom preganjal. Očitno je zaleglo in je denar vrnil. Toda očitno je bil to tudi udarec za njegov ego. Mi je v nekaj urah pustil skoraj 200 neodgovorjenih klicev (pa to se ni zgodilo le enkrat). Komaj je telefon nehal zvoniti, že je čez pol minute spet zazvonil. Ko sem mu rekel naj neha, ker bom v nasprotnem obvestil ponudnika telefonije, je nehal klicarit. Je pa potem začel provocirat preko maila, mi je v enem dnevu poslal 8 mailov. Pa ga je tudi to minilo, saj nisem padel na provokacije.

Zanima me, ali gre v tem primeru za osebo z motnjo in če, za kakšno motnjo gre?

🙂 A višje ali visoko izobraženi ljudje ne morejo biti moteni, zasvojeni, napadalni, nasilni in zlorabljajoči?

Težko določeno obnašanje stisneš v kalup ene ali druge motnje. Luštno že je, verjetno nam vsem to da občutek nadzora in morda celo razlago, zakaj smo imeli pri osebi dober občutek, pa se je tako slabo izteklo. On je kriv oziroma bolan in ne naši občutki… Pravilni so bili naši občutki, ki so vzrokovali oklevanju pri posoji denarja. Zakaj se nisem poslušal!

Ampak to je bolj ali manj le lažen občutek varnosti. Motnje so bile definirane kot neko orijentacija glede na okolico, niso pa GPS pri določanju človeških karakterjev. Prav tako ni nič narobe, če si naredil napačno oseno človeka. Vsem se to lahko zgodi. Bogatejši si za eno izkušnjo, dnearja več ne boš posojal, izogibaj se ga in mir.
lp

Mislim to, kakšno izobrazbo ima, pa res dandanes ni več relevantno. Tudi sama sem lani bila v stiku s človekom prek interneta, kateri mi je povedal, da se izobražuje in bo postal psiholog ter kasneje imel psihoterapije.
Česa vse v nadaljnjem pogovoru nisem bila deležna, res me je shock. Na polno je obsojal vse po vrsti, še posebej ženske in pisal, kako naj se človek v nekaj prisili, četudi mu ni. Še sploh ženske naj bi se pri sexu v vse prisilile, v vsem ustregle in tudi, če trpijo. Poleg tega je imel ogromno čustvene navlake, zamero do neke ženske, ki ga je zapustila in še in še.
V glavnem, prišlo je tako daleč, da sem ga lahko še samo blokirala, saj je postal žaljiv, vsiljiv in se pogovarjal pod vsakim nivojem. Me kar stisne, ko se zavem, da je to bodoči psihoterapevt, ki bo enkrat “pomagal” ljudem!

A daj? Jaz sem pa pred kratkim spoznala enega “psihologa/psihoterapevta”, ki je poleg tega dokončal tudi pravno fakulteto, nekaj študiral na Dunaju, sedaj pa naj bi delal kot asistent na zasebnem faksu in imel zasebno ordinacijo. Pubec je nabijal, da si je zviševal ego, poleg tega pa je opazno narcističen. Stric Cobiss pravi, da še ni uspel spisat niti ene diplome. 😀

To se pa nisem prej spomnil, da bi pogledal na Cobissu. Našel sem diplomsko in magistrsko nalogo osebe s tem imenom in priimkom, a se letnica rojstva, univerza in študij ne ujemata s tem, kar je on govoril. Ali je lagal in je dejansko študiral nekaj drugega, ali pa gre za drugo osebo. Ko sva še bila v stiku, se nisem spomnil da bi ga vprašal po naslovu diplomskega in magistrskega dela.
Kaj takim ljudem dogaja v glavi? Meni je grozil s tožbo češ, da je odvetnik Matoz njegov prijatelj in da se osebno poznata. Prav tako sem pri njem opazil narcisoidno vedenje.

Kako je pri tem tvojem kolegu ne vem, niti ali drži vodo njegova zgodba z izobrazbo. Ti pa toplo priporočam v branje zanimivo knjigo Moje odvetniško življenje (Peter Čeferin), ki notri opisuje 45 zgodb, ki so se mu zgodile tekom njegove odvetniške kariere in so silno simpatične. Zate relevantni sta predvsem dve zgodbi – v eni govori o obrtniku, ki ni imel nobenih težav z neplačniki, pa ga Čeferin vpraša, kako to, pa mu obrtnik reče, da ko pošilja opomine na dno dopiše tudi “V vednost odvetniku Čeferinu”, pa zato nima težave z neplačniki. Gospod Čeferin o tem seveda ni nič vedel skozi vsa ta dolga leta, ko ga je obrtnik navajal v pismih. Druga zgodba govori pa o neki pritožbi potnika na turistični agenciji, ki je sporočilo opremil z besedami “Gospod Čeferin misli drugače”. Tudi v tej zgodbi, je odvetnik o tem izvedel naknadno, in seveda je bila prošnja ugodno razrešena zaradi dobre reference.

Ne vem, zakaj si nekateri izmišljajo stvari, niti ne vem kaj s tem profitirajo na dolgi rok. Mislim, da nič dobrega. 😉

Ne vem, kakšen je on, ampak ti že več kot 2 leti premlevaš ta dogodek, kar daje slutiti, da ti manjka neke vsebine v življenju.

Ne vem kje si videl, da že 2 leti pišem o tem. Ta in še ena tema, ki sem jo odprl manj kot 2 tedna nazaj sta edini, kjer omenjam.

Verjetno general Glanzkopff misli na to, da si tega kolega spoznal leta 2013, torej se je zgodba začela pred dvema letoma. Moje mnenje je, da ta oseba ni čisto čustveno stabilna, manipulira (lažna izobrazba in milijon izgovorov) ter na splošno ni neka oseba, ki bi si jo človek želel v svojem življenju. Kdaj se je pa ta zgodba odvila kot se je? Je sedaj že vse končano in pozabljeno, stiki izgubljeni?

Vsekakor je to dobra lekcija in izkušnja za naprej, sploh če ne pričakuješ, da bi nekdo tako zelo blefiral. Malo preveč smo naivni vsi skupaj… Kakorkoli pa upam, da si si uspel najti druge, zaupanja vredne kolege. 🙂

Ko sem s človekom, o katerem pišem leta 2013 navezal stik, se kakopak ni že čez 5 minut pokazalo, kakšen je v resnici. Šele čas je pokazal, koliko je ura. Tako da Glanzkopff preden kaj napiše, sploh ne razmisli zakaj je nekaj tako kot je, oz. njegova glava ne vidi širše, a tako rad pametuje na MON-u. Sem pregledal njegove zapise in vidim da so teme, ki jih je odprl, na nivoju Spiderja, NekulturnegaSamozavestneža in podobnih gumpcev. Očitno šele njemu manjka vsebine v življenju. Poleg tega mu sarkastični odzivi ljudi na njegovo pisanje ne dajo nič misliti.

Po tistem, ko sem moral odločno izterjati posojeni denar, sem z njim (torej človekom, o katerem pišem) prekinil stike. Zatem se še napisal kaj mislim o njem, a je bil njegov ego prizadet. Mi je grozil s Čefurinom ter ob 0:30 uri sikal preko sms-a. Ni mi jasno le, zakaj administratorji dopuščajo da preko specifičnega foruma daje priporočila in ljudem piše, katere farmacevtske zadeve naj jemljejo in koliko. Če je res diplomant in magister farmacije, zakaj njegovih del ni možno najti preko COBIB-a. Ta človek je dokaz, da je treba biti pri navezovanju stikov zelo previden.

New Report

Close