Naslovnica Forum Zdravje Stomatologija Zobna protetika Mostiček na petici levo zgoraj

Mostiček na petici levo zgoraj

Pozdravljeni,

zgoraj levo mi že kar nekaj let manjkata petica in sedmica. Šestica je zaplombirana.

Sedaj sem se odločila, da manjkajočo petico nadomestim. Kaj mi predlagate? Štirica je popolnoma zdrava in je res ne bi brusila. Ali je možna rešitev, da se mi obrusi in na novo obleče šestica in naredi maryland mostiček namesto manjkajoče petice?

Implantant, po besedah zobozdravnika, ne pride v poštev, ker je prišlo do premika šestice in ni dovolj prostora.

Kakšna je cena omenjenega mostička?

Najlepša hvala vnaprej za odgovor.

Pozdravljeni,
ja je možno. Na 4 se naredi utor, kot za manjšo zalivko in pri šestici se odstrani obstoječa zalivka. Manjkajoča petica se oblikuje kot cela krona. Jaz delam predvsem kompozitne Maryland mostičke. Ne vem kakšna je cena pri drugih, pri nas bi to stalo 660 eur za 3 zobe.
LP Andreja

Najlepša hvala, gospa Kuliš. Vas pokličem.

Nasstja

Pozdravljeni,

tudi sama imam podobno situacijo- namrec caka me izdrtje 5 zgoraj. Ker bi rada 4 cim bolj ohranila, 7 pa prevlekla, saj je precej zaplombirana in lisasta, bi najbrz taksen mosticek prisel tudi meni v postev. Implanta ne zelim.
Zanima me v koliksnem času po izdrtju zoba se priporoca Maryland mosticek in s tem pregled pri vas?

Hvala in lp.

Pozdravljeni,
naj najprej malo bolj osvetlim Maryland mostove predvsem na zadnjih zobeh: prognoza je sigurno slabša kot klasičnega mostička. Problem je v tem, da se na sidrne zobe lepi relativno majhne površine takega Marylanda in ker se zobje med obremenitvijo premikajo se lahko zgodi da pride do odlepljenja. Problematično je, če na eni strani, druga pa drži, ker pacient ne opazi in pod premičnim se razvija karies, ki lahko vodi tudi do izgube ali resne oslabitve zoba. Zato je treba k takom mostovom pristopiti previdno, z preventivnimi predpripravami in oceno primernosti pacienta za tako rešitev. Jaz tovrstnih mostov ne delam, če manjka več kot en zob zadaj.
LP Andreja

New Report

Close