Najdi forum

Moški, ki je varal v vseh odnosih

Mene pa zanima, kakšna je karakterno oseba moškega, ki niti v eni vezi ni bil zvest partnerki.
Ima precej seksualnih izkušenj, takšnih in drugačnih.
Prvo ženo s katero ima dva otroka je redno varal z več ženskami.
Po ločitvi si je dal duška, se kasneje zaljubil in zensko kjub vsej zaljubljenosti varal, ker odnos ni bil po njegovih standardih.
Zaplodil je tretjega otroka, nosečo žensko pustil in se vrnil tisti v katero je bil zaljubljen. Ko je izvedela ga je nagnala.
Hkrati s prihodom novega potomca je odšel z podjeyja, kjer je bil solastnik, ker ni bilo po njegovo.
Zaradi slabega finančnega stanja se je vrnil ženski s katero je imel razmerje in ji naredil otroka.
Prezivljala je njega in otroka. Po enem letu se je porocil in cez 3 leta tudi od te ločil.
Našel si je novo partnerko in jo prevaral z bivšo parkat. Zaradi toksičnega odnosa po teh prevarah sta se razšla na grd način.
Je takšen moški sploh sposoben normalnega razmerja?!
Vedno za svoje spodrsljaje krivi nasprotno stran. Vedno znova prisega, da ni več takšen.
Se moški pri 47 letih lahko spremeni?

A je to slaba šala mogoče?

Ne, ni…
Zdaj je v razmerju, pet otrok skupaj z novo partnerko.
Pa me zanima, če se človek res lahko tako spremeni?!
Ni šala, žalostna resnica in mnogo bolečine.

nova
Uredništvo priporoča

Nina – za božjo voljo stran od tega. To je nasilje s katerim se ti je pohvalil.
5otrok je zavrgel, enega še v trebuhu, star je 47.
Verjamem, da je hudo v zmedi, ki jo namerno dela. Jaz sem vprašala ali je slaba šala tudi zaradi izrazoslovja…
Tole bo ful kruto, in če te spravi v Jim, mi je žal ampak mislim, da je bolje prej kot slej… Dejstva brez čustev in čustvenih not iz tvojega prvega komentarja:
*47letna oseba, ki ni bila zvesta v nobeni zvezi in varala z več spolnimi partnerji brez uporabe zaščite – 30letni vedenjski vzorec brez izjeme, obžalovanja ali kesanja, saj se hvali partnerjem. Brez zunanjega nadzora je vedenje še slabše ter je vedno pripravljen z naborom izgovorov, obtožb, olajševalnih okoliščin, krivcev, kar nakazuje na zavedanje dejanj in posledic, z namenom aktivnega in premišljenega izogibanja odgovornosti, ki kar lažno in namerno prodaja kot impulzivnost. Ni mi bilo mar za partnerke, otroke, zapustil je nosečnico s katero je varal, ima že 5otrok, ki jih zanemarja, za partnerke katerim se vrne, ko nekaj potrebuje javno razglaša, da niso po njegovih standardih. Ob možnosti preživnine je zapustil službo, da bi plačeval manjšo preživnino, ter živel na račun partneke, ki jo je varal.

Nina – on namerno tako grdo dela z ljudmi vključno s svojimi otroci. S teboj bo tudi. Nihče si ne zasluži gršega ravnanja kot s smetmi, ki se jih odvrže na pločnik – in ja, grše, zato ker če vržeš prazno piksno piva na javno površino, se ne začneš dreti, da ni zadovoljevala tvojih standardov in si zasluži biti odvržena in prezirana.

Imaš pravico do nesprejemanje grdega ravnanja nad seboj – ni ti je potrebno “zaslužiti”. Imaš jo. Tvoja osnovna človekova pravica je.
On potrebuje tvoje soglasje, da grdo dela s teboj, NI NJEGOVA PRAVICA.

Za božjo voljo:
in zensko kjub vsej zaljubljenosti varal, ker odnos ni bil po njegovih standardih.
Zaplodil je tretjega otroka, nosečo žensko pustil in se vrnil tisti v katero je bil zaljubljen. Ko je izvedela ga je nagnala.

Daj še enkrat preberi to kolektivno blodnjo : a veš kaj si napisala ?!?!
Eno žensko je izkoriščal in z njo grdo ravnal ter naokoli psoval, da ni po njegovih standardih, jo varal, ljubici (ali eni izmed) naredil otroka (spolno prenosljive bolezni?), Jo nosečo z njegovim otrokom zavrgel, ostal z žensko, ki jo je varal, ki “ni po njegovih standardih” in potem tulil, da je ranljiva žrtev, ki je bila nagnana kot sirota na cesto, “samo” zato ker je eni izmed ljubic naredil otroka in jo nosečo zavrgel?!?!? In potrebuje sočutje okolice in čustveno podporo nad kruto usodo, kjer te kdo lahko grdo pogleda, če noseče ljubice s katerimi varaš partnerko zavržeš kot smeti?!?!

Stran od tega sprijenega hudiča in vseh njegovih demonov, ki mu omogočajo in ga podpirajo pri tem.
Ubogi njegovi otroci, ki bodo celo življenje nosili posledice, kljub temu, da niso krivi, da so se njemu rodili, ali odgovorni za njegovo vedenje.
Stran od tega, ne imej z njim ta 6. Ali 7. Otroka.
Ne bo še spremenil, ker se noče in ker mi ni treba, 30let je isto delal s partnerkami, celo življenje z drugimi. Ne bo se spremenil, volk menja dlako, kože nikoli. Tisti, ki ga pri tem podpirajo in spodbujajo pa tudi ne.
Stran od tega. In ful se ne hecam, če ti rebra nalomi, bo vse govorilo, kako si mu ti poškodovala roke z zlomljenimi rebri potem pa bila nesramna in zamerljiva, ker mu nisi ponudila obkladke in ne rabi take 🐷, ki je prelena, da bi si sama rebra nalomila ali pa vsaj bila hvaležna, ker ti jih zlomi.
Stran od 👹 in njegovih demonov.

Komu bi ga privoščila? Nikoli ne moreš biti tako osamljen kot v slabi zvezi. Ni je stvari na svetu, ki bi bila vredna zlorabe.
Ali pričakuješ, da bo tvoj avto v 2. Peljal vzvratno? In v R 130 naprej po avtocesti? To je veliko bolj možno, kot da bi en 47letnik popolnoma spremenil svoj vedenjski vzorec kar tako po 47letih.
Za otroke ga ni, za novorojenčke ga ni, zate ga tudi ne bo, posledic, d abi ga “izučilo” pa tudi nikoli ni doživel.
Nisi gratis WC papir, ki se sam kupi in zamenja – si živo bitje. Ne delaj si tega.

Pa še to: kako je ta ženska izvedela, da je druga noseča z njim? Zdaj enkrat si namignila, da sta bila par, drugič, da sta se razšla in pobotala, medtem ko je delal otroka št.3

in zensko kjub vsej zaljubljenosti varal, ker odnos ni bil po njegovih standardih.
Zaplodil je tretjega otroka, nosečo žensko pustil in se vrnil tisti v katero je bil zaljubljen. Ko je izvedela ga je nagnala.

A je izvedela, da pričakuje ta 3. Z drugo, ko je nosečnica prišla objokana in prestrašena na vrata in ihtela, da ne ve kaj narediti in kako bo mati samohranilka – da s porodniški ne bo mogla plačevati najemnine? Da nima nikogar in jo strah, kaj bo z novorojenčkom, če pride do zapleta med porodom?
A je tako izvedla preden ga je “nagnala”? A sta bila skupaj med spočetjem ali narazen ? Ali pove tako kot mu paše – vsakič malo drugače?

🙁

Nima 5 otrok, je zdaj v vezi z zensko, ki ima od prej dve puncki.
Prvo zeno je redno varal. Dobila je posnetke.
Sta se locila in si je dal duska…
Bil je solastnik podjetja!! Zaljubil se je v osebo B. in, ker ta ni bila kompatibilna z njim v postelji, se je hkrati zapletel z osebo Z.
Oseba Z. je z njim zanosila. Napisal ji je samo na mail, da naj za otroka najde drugega oceta.
Vrnil se je k osebi B., ki ni vedela za osebo Z. in pricakajocega otroka.
Oseba Z. je predcasno rodila in je sel v bolnico. Tam se je baje zjokal itd.
Med tem je se odsel s svojega podjetja in ostal brez dohodka.
Menda je imel za, 13.000 dolga od leasingov, kazni, alimentov za otroka s prvega zakona.
Ko je bil tretji otrok star par mesecev je sel tja na obisk in ostal.
Ves dolg je poplacala oseba Z.,mu pomagala.
Cez eno leto sta se porocila.
Baje je kmalu odkrila, da si dopisuje z razlicnimi zenskami o seksualni vsebini, slikami itd.
Skratka, naredil je tako, da mu ponovno ni zaupala in je sel zakon v franze. Baje jo je hotel zadavit, tako je bilo pestro.
Sel je stran in cez 8 mesecev spoznal osebo L., ki jo je 2x prevaral z osebo Z. in dobila ga je, da si pise z drugimi.
Torej lagal ji je in ga je prezirala. Nespostovanje je po letu in pol pripeljalo do razdora.
Sedaj je v vezi z zensko, ki ima od prej dve punci… Zanima me ali je moski, ki ni bil nobeni partnerici zvest sploh zmozen zvestobe.
Naj omenim, da ga privlacijo bolj premozne zenske… Sam pa je bil do nedavnega brez prebite pare.

Zanima me mnenje ljudi, ki niso v zgodbo vpleteni in imajo bolj jasen pogled…
vem, da je tezko tako presodit cloveka.
Tudi sama sem mnenja, da volk dlako menja, karakterja ne…

Nina,
Nisem vpletena, sem pa neznanka iz interneta, tako, da … Vsak odgovor bo 75% iz lastnih izkušenj, ki so ločeno od dotičnega primera.
Meni se v vsakem primeru zdi preveč drame, preveč laganja, preveč nezvestobe, preveč nestabilnosti, preveč težav.

Iz mojih osebnih izkušenj, za zaprtimi vrati se veliko skriva, ne izveš takoj, ali pa sploh ne. Še posebej če je vedno iskal premožnejše – :/
Jaz ne verjamem, da se je spremenil, ampak samo taktiko in zgodbo.

Jaz mislim, da sedanja ne ve, skriva ali pa se je še ni naveličal oziroma še vedno nekaj “rabi” in je “priden”. Malo sta tudi covid in starost doprinesla, samo varanje, nezvestoba, nestabilnost, impulzivnost, neodgovornost so stvari od znotraj, ne od zunaj – pravijo, da prilika dela tatu: prilika samo pokaže navzven. Prej kot slej bo prišla skušnjava, ki jo bo smatral za svojo pravico, pa bo “UPS”. Tudi okoli tega dolga 13k – ti razumeš, da je to več kot eno leto povprečne plače; ob novorojenčku, položnicah in preživljanju tipa… To se ne spodobi sprejeti. Še posebej ne za kazni in preživnino otroka iz prejšnjega zakona.

Pomoje je samo en izkoriščevalski kur*ir in sugar baby, ki se je samo malo preveč postaral.

Ne bom delala nadaljne drame, samo ne morem pa mimo svoje vesti.
Definitivno želim srečo vsem vpletenim, samo dvomim, da jo imajo 🐺
Držim pesti ✊✊🍀

Romantični “standard” monogamnega odnosa je bolj ali manj izum 19. stoletja, ki se ga vsiljuje ljudem.

Glede na to, da kar 85% Francozinj NI zvestih svojim moškim, kot to ni 80% Francozov, Švedov in Švedinj.. je nekaj narobe s “standardom”.

Niso namreč vsi ljudje narejeni za ne-vem-kakšne “intimnosti” (ki je postala nov psiho-terapevtski “standard”)
Lawrie ReznekThe Philosophical Defense of Psychiatry, 1991:
Problem terapevtske kulture je, da je številna obnašanja naredila za “nevrotična”, “nezdrava” in “samouničujoča”.. v svoji zapovedi, da postanemo bolj “dovršeni” in “samouresničeni”.
Tako “ideal zdravja” paradoksalno določa široka paleta disfunkcij.
Če ta ideal prestavimo na področje fizičnega zdravja, je to podobno, kot če bi rekli, da nekdo, ki ne uporablja vsega potenciala svojih mišic – bolan! Pri čemer v psihološkem diskurzu opredelitev, kaj je ta “čvrsta mišica” nejasna in se stalno spreminja.
Ker je paradoks, da bo plavalec imel drugačne “čvrste mišice”, kot šprinter in ta spet drugačne od maratonca – nihče od njih pa posledično nima razvitega vsega potenciala mišic – in je torej “bolan”.

Ljudje so pač zmožni različnih dolžin pozornosti.. Nekateri bolj na kratko, nekateri srednje (serijska monogamija – pove že vse!), izredno redki so pa lenivsko počasni in so celo življenje nalepljeni na eno osebo oz. so se idealno – z loterijsko srečo! – odločili za partnerja, ki se je celo življenje slučajno razraščal v isto smer, kot oni.

De omnibus disputandum..

P.S. Povedano drugače.. Coolidgeov efekt deluje.
Toda, ker je družbeni standard pač takšen, ljduje lažejo glede tega. Ne moti torej stopnja pozornosti in sposobnost “intimnosti” ter monogamnosti, temveč: LAGANJE.

Ljudje bi se morali NEHATI PRETVARJATI, da bi bilo vsem vpletenim potem lažje pri odločanju. Samo je tu hakeljc – redko kdo se bo pripravljen razmnoževati – imeti potomstvo – če ve, da bo to partnerstvo kratkotrajno.
Laže tako ena, kot druga stvar.. da razširi svoje gene.

A o tem je že Richard Dawkins v Sebičnem genu. Evolucija, nič osebnega.

Človeške pravljice pa so seveda kot ravna Zemlja: neobstoječe.

De omnibus disputandum..

Če nič drugega, ima tip brez denarja oziroma nekih solidnih prilivov tri nepreskrbljene otroke in zakaj bi si to katera koli prisebna ženska nakopala na glavo?
Zvest bo postal, ko ne bo več s takšno lahkoto očaral žensk, kar se bo zgodilo, ko bo postal plešast, trebušast in dobil glivice na stopalih.

Poznam podobnega tička, edino otrok ni takole sejal vsepovsod. Žena ga je že v zrelih letih načevljala, on tudi ni bil več tako zanimiv kot v mlajših letih, zdaj ima partnerko, ki se po zunanjosti lahko samo skrije pred bivšo ženo. Kako je s karakterjem, ne vem, ampak žena je bila zelo v redu človek.

Mene bi predvsem zanimalo, kako se takšna frfotava neodgovorna oseba obnese, ko nastopi resnična kriza v življenju – bi mi stal ob strani, če bi zbolela, postala invalidna, ali bi me zapustil kot zadnjo smet, glede na to, da je vajen iskati bližnjice.

Podvprašanje: In če se enemu partnerju zgodi invalidnost, para ali tetraplegična.. se pričakuje, da mu bo partner spolno zvest do smrti?
Pa čeprav sta oba v 20ih, 30ih letih starosti?

ON TOPIC
Poznam ljudi, ki imajo po 5 in več otrok z različnimi partnericami.. kjer ti ni čisto jasno, zakaj morajo z vsako novo žensko takoj ustvarjati “družino”?
Pa ne gre za stalne skakalce čez plot, zgolj interval serijske monogamije je bolj pogost.

Pa soseda je tudi imela 4 otroke, vsakega z drugim moškim. Visoko izobražena, lastno – dobro stoječe podjetje.

Očitno je iluzija “družine” tako mamljiva oz. če se ima otroke, se “gre pa zares”. In potem ljudje posegajo po tem zunanjem potrdilu, čeprav v notranjosti očitno ne verjamejo čisto popolno.
In je potem paradoks, da se poganjaš za nedosegljivim še bolj, kot sicer.
In drug paradoks, da ljudje, ki priznajo, da niso za te “družine”.. imajo strahove, pomisleke.. potem so dejansko bolj odgovorni in primernejši za imeti potomce.

Samo ženitveno tržišče se pa klasično, kot tudi ameriško globalno pospešeno, pretvarja, kako si vsi želijo otrok, družine – kot največje svetinje življenja.
Imeti navzven.

Bi bil zanimiv svet, kjer bi otroke imeli zgolj tisti partnerji, ki si jih z medsebojnim odnosom (kot do ostalih ljudi), res zaslužijo. Bi morali opraviti nekaj let testov, da bi dejansko lahko dosegli nivo primeren “človeškim standardom”.
Samo evoluciji ni kaj dosti do teh “standardov”.. ko so človeška bitja nastajala pred milijoni let oz. cca 200 000, če gledamo zgolj Homo Sapiensa.. je bil svet popolnoma drugačen in razplod nujen pogoj za obstoj vrste. In VEČINO človeške zgodovine, ni bilo časa za finese in romantične pravljice.

“Cela vas je potrebna za vzgojo otrok,” pravi Afriški pregovor.. in ker je tam življenje nastalo.. bo držalo.

Homo Romanticus.. bi izumrl.. izpodrinile bi ga vsi ostali Sapiensi, ki se zgolj razmnožujejo, brez dolgoročnega plana ali monogamnih utvar (ki so posledica poljedelstva in začetka lastninjenja zemlje od cca 10 000 pred Kristusom).

De omnibus disputandum..

Ne, Herotica nebi ostal… Je zapustil nosečo. Več ali manj se obeša po ljudeh, da mu delajo usluge.
Naprimer, ni imel kje živeti in mu je sorodnica pomagala do dobre službe v tujini in ta čas je živel pri njej. So ga motili njeni otroci, ker ni mogel spati in naj bi bili razvajeni.
Ljudi izkorišča na način, da vedno misliš, da je on žrtev… Samo on se potem hitro obrne proti tem ljudem, če nima več koristi ali ni po njegovo.
Ne, vem… Včasih imam občutek, da je tako egocentričen in brez empatije, da je preprosto tip z neko motnjo.

Podvprašanje: In če se enemu partnerju zgodi invalidnost, para ali tetraplegična.. se pričakuje, da mu bo partner spolno zvest do smrti?
Pa čeprav sta oba v 20ih, 30ih letih starosti?

ON TOPIC
Poznam ljudi, ki imajo po 5 in več otrok z različnimi partnericami.. kjer ti ni čisto jasno, zakaj morajo z vsako novo žensko takoj ustvarjati “družino”?
Pa ne gre za stalne skakalce čez plot, zgolj interval serijske monogamije je bolj pogost.

Pa soseda je tudi imela 4 otroke, vsakega z drugim moškim. Visoko izobražena, lastno – dobro stoječe podjetje.

Očitno je iluzija “družine” tako mamljiva oz. če se ima otroke, se “gre pa zares”. In potem ljudje posegajo po tem zunanjem potrdilu, čeprav v notranjosti očitno ne verjamejo čisto popolno.
In je potem paradoks, da se poganjaš za nedosegljivim še bolj, kot sicer.
In drug paradoks, da ljudje, ki priznajo, da niso za te “družine”.. imajo strahove, pomisleke.. potem so dejansko bolj odgovorni in primernejši za imeti potomce.

Samo ženitveno tržišče se pa klasično, kot tudi ameriško globalno pospešeno, pretvarja, kako si vsi želijo otrok, družine – kot največje svetinje življenja.
Imeti navzven.

Bi bil zanimiv svet, kjer bi otroke imeli zgolj tisti partnerji, ki si jih z medsebojnim odnosom (kot do ostalih ljudi), res zaslužijo. Bi morali opraviti nekaj let testov, da bi dejansko lahko dosegli nivo primeren “človeškim standardom”.
Samo evoluciji ni kaj dosti do teh “standardov”.. ko so človeška bitja nastajala pred milijoni let oz. cca 200 000, če gledamo zgolj Homo Sapiensa.. je bil svet popolnoma drugačen in razplod nujen pogoj za obstoj vrste. In VEČINO človeške zgodovine, ni bilo časa za finese in romantične pravljice.

“Cela vas je potrebna za vzgojo otrok,” pravi Afriški pregovor.. in ker je tam življenje nastalo.. bo držalo.

Homo Romanticus.. bi izumrl.. izpodrinile bi ga vsi ostali Sapiensi, ki se zgolj razmnožujejo, brez dolgoročnega plana ali monogamnih utvar (ki so posledica poljedelstva in začetka lastninjenja zemlje od cca 10 000 pred Kristusom).
[/quote]

Spolna zvestoba je še najmanjši problem. Ta tip ne zna seksat, ne da bi zraven plodil otroke, za katere seveda ni pripravljen in zmožen poskrbeti.
Drugače pa, če moraš za nekoga skrbeti 24 ur na dan, te libido precej manj žuli, kot če cele dneve kradeš čas bogu.

Podvprašanje: In če se enemu partnerju zgodi invalidnost, para ali tetraplegična.. se pričakuje, da mu bo partner spolno zvest do smrti?
Pa čeprav sta oba v 20ih, 30ih letih starosti?

ON TOPIC
Poznam ljudi, ki imajo po 5 in več otrok z različnimi partnericami.. kjer ti ni čisto jasno, zakaj morajo z vsako novo žensko takoj ustvarjati “družino”?
Pa ne gre za stalne skakalce čez plot, zgolj interval serijske monogamije je bolj pogost.

Pa soseda je tudi imela 4 otroke, vsakega z drugim moškim. Visoko izobražena, lastno – dobro stoječe podjetje.

Očitno je iluzija “družine” tako mamljiva oz. če se ima otroke, se “gre pa zares”. In potem ljudje posegajo po tem zunanjem potrdilu, čeprav v notranjosti očitno ne verjamejo čisto popolno.
In je potem paradoks, da se poganjaš za nedosegljivim še bolj, kot sicer.
In drug paradoks, da ljudje, ki priznajo, da niso za te “družine”.. imajo strahove, pomisleke.. potem so dejansko bolj odgovorni in primernejši za imeti potomce.

Samo ženitveno tržišče se pa klasično, kot tudi ameriško globalno pospešeno, pretvarja, kako si vsi želijo otrok, družine – kot največje svetinje življenja.
Imeti navzven.

Bi bil zanimiv svet, kjer bi otroke imeli zgolj tisti partnerji, ki si jih z medsebojnim odnosom (kot do ostalih ljudi), res zaslužijo. Bi morali opraviti nekaj let testov, da bi dejansko lahko dosegli nivo primeren “človeškim standardom”.
Samo evoluciji ni kaj dosti do teh “standardov”.. ko so človeška bitja nastajala pred milijoni let oz. cca 200 000, če gledamo zgolj Homo Sapiensa.. je bil svet popolnoma drugačen in razplod nujen pogoj za obstoj vrste. In VEČINO človeške zgodovine, ni bilo časa za finese in romantične pravljice.

“Cela vas je potrebna za vzgojo otrok,” pravi Afriški pregovor.. in ker je tam življenje nastalo.. bo držalo.

Homo Romanticus.. bi izumrl.. izpodrinile bi ga vsi ostali Sapiensi, ki se zgolj razmnožujejo, brez dolgoročnega plana ali monogamnih utvar (ki so posledica poljedelstva in začetka lastninjenja zemlje od cca 10 000 pred Kristusom).
[/quote]

V primeru moškega, o katerem piše avtorica bi si upala trditi (tudi za marsikaterega drugega osebka), da ne gre za idealiziranje družine (zdaj gre pa zares, s tole bo pa zares prava družinica ipd.), ampak bolj za narcisizem in manjko empatije.
Namreč pri 47tih ravno ne moreš trditi, da se absolutno ne poznaš, niti toliko, da se iz vseh ponavljajočih se odnosov ne moreš naučiti niti tega, da če že nisem sposoben monogamnega odnosa ali kateregakoli odnosa na daljši rok (iz katerihkoli razlogov že, ni pomembno, in tudi nič narobe zaradi tega), bom vsaj za začtek (ker me zatreskanost zgleda vedno zapelje in preslepi), uporabljal kondom oz.ne bom delal otrok, ker če sem vsaj do sebe iskren (in tega ne morem priznat trenutni partnerki, ker bi me verjetno zapustila), me malo briga za tistega otroka, ki bo ustvarjen, oz.zanj nimam nobenih interesov in ambicij skrbet in ga vzgajat.
No, če tega nisi sposoben dodelat do skoraj Abrahama, potem si čustveno invaliden, oz.kratko in malo neempatičen in izjemno visoko egoističen.

Druga plat zgodbe je pa glede žensk, ob takemu partnerju in je tudi vprašanje za avtorico teme;
Koliko so stare njegove nosilke potomcev, pustimo prvo, drugo, ampak od tretje naprej, da jih “ne moti” njegova preteklost, niti toliko ne, da bi malce počakale z ustvarjanjem otrok (razen če jim je popolnoma vseeno ali bodo nato same z otrokom ali ne in jim je edini cilj dobiti otroka) in jim je vseeno, da obstaja precej velika možnost, da bojo končale enako; kot mame samohranilke?

V primeru moškega, o katerem piše avtorica bi si upala trditi (tudi za marsikaterega drugega osebka), da ne gre za idealiziranje družine (zdaj gre pa zares, s tole bo pa zares prava družinica ipd.), ampak bolj za narcisizem in manjko empatije.
Namreč pri 47tih ravno ne moreš trditi, da se absolutno ne poznaš, niti toliko, da se iz vseh ponavljajočih se odnosov ne moreš naučiti niti tega, da če že nisem sposoben monogamnega odnosa ali kateregakoli odnosa na daljši rok (iz katerihkoli razlogov že, ni pomembno, in tudi nič narobe zaradi tega), bom vsaj za začtek (ker me zatreskanost zgleda vedno zapelje in preslepi), uporabljal kondom oz.ne bom delal otrok, ker če sem vsaj do sebe iskren (in tega ne morem priznat trenutni partnerki, ker bi me verjetno zapustila), me malo briga za tistega otroka, ki bo ustvarjen, oz.zanj nimam nobenih interesov in ambicij skrbet in ga vzgajat.
No, če tega nisi sposoben dodelat do skoraj Abrahama, potem si čustveno invaliden, oz.kratko in malo neempatičen in izjemno visoko egoističen.

Druga plat zgodbe je pa glede žensk, ob takemu partnerju in je tudi vprašanje za avtorico teme;
Koliko so stare njegove nosilke potomcev, pustimo prvo, drugo, ampak od tretje naprej, da jih “ne moti” njegova preteklost, niti toliko ne, da bi malce počakale z ustvarjanjem otrok (razen če jim je popolnoma vseeno ali bodo nato same z otrokom ali ne in jim je edini cilj dobiti otroka) in jim je vseeno, da obstaja precej velika možnost, da bojo končale enako; kot mame samohranilke?
[/quote]

You need two to Tango.

Kako to, da partnericam ne kapne, da nek moški; ki ima že dolgoletno sled otrok z različnimi partnericami; nekako ni ravno tisti, ki bo doma za štedilnikom skrbel za vse skupaj?

Njegova DEJANJA so že nekajkrat dokazala, da bo stvar ponavljal, dokler mu orodje funkcionira. A ženske pa še vedno sanjajo, da ga bodo “spremenile”.. “udomačile”?

Kjer je Tango.. je pa tudi orkester.. družba, religija.. je tista, ki narekuje ples.. in o tem sem v svojem prejšnjem odgovoru: Družbeni normativi so za veliko večino ljudi nerealni.
Dejanja 80% ljudi okoli nas dokazujejo, da nismo ustvarjeni za vzdrževanje pravljic.. in je starejše, primarno evolucijsko programiranje (ko so ljudje redko doživeli 40 let!) močnejše.

Ne čudi torej, da je 97% filozofov prišlo do spoznanja, da “svobodne volje” NI! Obstaja iluzija o njej in seveda “krivda”, s katero nas potem lepo vodijo, nadzirajo in zapirajo.

De omnibus disputandum..

A ti je všeč in mu že skoraj verjameš?

Definitivno ne, tip ima psihične težave in če je tako, naredil ti bo 4ega otroka in šel naprej..

Punce ne bit no tolk zelene..

Ta se ne bo nikoli spremenil, pa vedno se bo našla kakšna naivna kura da mu bo verjela.

Od njega jaz nic ne rabim.
Ce je kdo kaj rabil je on. Ko sem ga jaz ga ni bilo blizu.

Dol padeš, ko to bereš. Pa kje najde take ženske? Potem, pa se sprašujete, če se lahko spremeni? Se lahko osel v konja spremeni?

New Report

Close