morfologija
Pozdravljeni. Nikakor noce pokazati vasega odgovora zato se enkrat pisem. bi vasvprasala, in sicer glede meritev morfologije ker nisem dobila nobene razlage, samo da je vse ok. Zdaj pa berem po internetu in me skrbi meritev za Cereb(Hill) in tudi druge.
trajanje gestacije- 20t5d
BPD- 49.2mm
OFD- 67,2mm
HC- 183,7mm
AC- 147,3mm
FL- 33,9mm
Cereb(Hill)- 6,6mm
CM- 14,9mm
Vp- 6mm
C.S.P- 4,8mm
Lepo bi vas prosila, če mi lahko poveste ali so meritve v redu ali niso, in bi bilo boljse da se narocim drugam na se en pregled. Najlepsa Hvala
Spoštovani,
zakaj eno in isto vprašanje pošiljate znova in znova? Sem vam že bil odgovoril na prvi dopis. Najdite odgovor. Noben dodaten pregled ni potreben.
meritve pri plodu so vse v redu, razen cerebellum in CM sta povsem izven logičnih parametrov, zato domnevam, da je bilo nekaj narobe vtipkano ali pa povprečeno s kakšno meritvijo, ki ni bila opravljena in je dala vrednost 0 (nič). Na daljavo tega seveda jaz ne morem preverjati. Pri cerebellumu bi pripakoval približno 20 do 22 mm premera, CM pa med 4 in 10mm. Če od tega resno odstopajo realne meritve, bi vas moral ginekolog poslati naprej na terciarno raven.
da, mere so v okviru za omenjeno trajanje nosečnosti.