Najdi forum

Montažne hiše-ponovno

Eno kratko vprašanje:
danes so mi na Jutingu rekli, da ne izdelujejo tipskih hiš, ampak vsako posebej zriše arhitekt!
Seveda je potem cena toliko višja, mene pa zanima konkretno: koliko stane (seveda, če kdo ve) izris hiše (ki ga opravi arhitekt)?
Če sem si na njihovih straneh izbrala hišo s 120m2 za ceno cca 15 milijonov na ključ-koliko me bo realno stala?
Hvala že vnaprej in lep vikend!

Edina razlika v stroških je ta, da pri tipskem načrtu plačaš za sam načrt nekoliko manj kot za posameznega. Ne gre pa tukaj za neko tako razliko, da zaradi tega ne bi naročala hiše. Recimo (primer) tipski načrt stane 350 000 sit, izrisani pa 550 000 . Ali zaradi 200 tisočakov ne bosta naročila hiše? Mislim, da tukaj prevlada dejstvo, da si bosta hišo lahko izbrala točno tako kot si jo želita, ne pa izrisano po okusu nekoga drugega. Dovolj je, da te moti le eno okno, vrata ali stena!

Cene projektov pri arhitektih stanejo nekje od 500.000,00 sit pa tja do 1.200.000,00 sit.

Juting ti prav tako ponuja svojega arhitekta, cene imajo določene in ti lahko povejo koliko računajo.
Lahko pa tudi izbereš svojega arhitekta.
Svetujem ti, da v roke vzameš telefonski imenik, kličeš po birojih in se pozanimaš za cene.

Pri gradnji hiše moraš poleg cene hiše upoštevati še:
-dokumentacija (vključno z načrtom) cca 1,5 – 2 mio sit
-klet (če jo bosta zidala) 2 – 3 mio sit

New Report

Close