moje življenje…kaj menite?
Nekaj bi te vprašala Gita…predpostaviva, da se ločiš. Nameravaš potem živeti skupaj s svojim prijateljem? Kdo garantira, da ne bo čez nekaj let isti kot tvoj mož?
P.S. Pa nikar se ne sekiraj zaradi nepomitih oken, razmetanega stanovanja. To lahko počaka, druge stvari so bolj pomembne…recimo tvoja šola, druženje z otroci, tvoji hobiji.
…imaš prav
…nihče mi nič ne garantira in tega se zavedam in to je tudi ena izmed zadev, ki me malo begajo, saj sem izgleda ostala nekoliko nezaupljiva, no ja , saj ni to nič čudnega 🙂
…sicer pa kaj mi drugega preostane….probati živeti z nekom ni greh in v to vezo nebi nikakor šla z namenom, da uspe, šla bi z namenom, da poizkusim, potem pa mislim, da bi življenje pokazalo svoje + in – (kot povsod)…
….glede pospravljanja…se strinjam s teboj..popolnoma….
…lep dan še naprej, kljub snegu 🙂
Zdravo Tvoje življenje je nekako podobno mojemu. Imela sem podoben primer, mož me je varal, nekako sem potrpežljivo čakala, da se bo naveličal in na koncu sem se odločila, da se ločim. Pa je ravnal kot tvoj mož, bil je zlati vse mi je obljubi, da sem popustila, se odločila naprej za življenje znjim in povem ti, da je bil mogoče mesec, dva zlat. Nosil me je po rokah.. ja dokler ni postal enak, če ne celo slabši kot prej. In zopet se je vse ponavljalo, dvakrat sem mu nasedla, ga ubogala, ostala z njim, vedno je bilo slabše in na koncu sem se vseeno ločila. Bile so krize toda nekako se je vse uredilo in sedaj sem srečna, poročena in ni mi žal, da je tako kot je.Težka je odločitev, toda nikar ne nasedaj možu, kaj je slučajno mislil, da boš živela naprej takšno življenje. Ni postal dober do tebe dokler mu ni začela teči voda v grlo. Pa upam, da se boš odločila pravilno, poslušaj svoje srce in pa veliko, veliko sreče.
Zdravo Tvoje življenje je nekako podobno mojemu. Imela sem podoben primer, mož me je varal, nekako sem potrpežljivo čakala, da se bo naveličal in na koncu sem se odločila, da se ločim. Pa je ravnal kot tvoj mož, bil je zlati vse mi je obljubi, da sem popustila, se odločila naprej za življenje znjim in povem ti, da je bil mogoče mesec, dva zlat. Nosil me je po rokah.. ja dokler ni postal enak, če ne celo slabši kot prej. In zopet se je vse ponavljalo, dvakrat sem mu nasedla, ga ubogala, ostala z njim, vedno je bilo slabše in na koncu sem se vseeno ločila. Bile so krize toda nekako se je vse uredilo in sedaj sem srečna, poročena in ni mi žal, da je tako kot je.Težka je odločitev, toda nikar ne nasedaj možu, kaj je slučajno mislil, da boš živela naprej takšno življenje. Ni postal dober do tebe dokler mu ni začela teči voda v grlo. Pa upam, da se boš odločila pravilno, poslušaj svoje srce in pa veliko, veliko sreče.
Yes,
Večkrat sem že opazila, da zelo hitro sodiš……. Pogumna si! Pa si že kdaj pomislila, da imajo ljudje za svoje ravnanje (Kakršnokoli) lahko tudi vzroke, da ne znajo, da ne zmorejo, da ne čutijo…?
Bodi previdna, tudi tebi se lahko zgodi, da te bo nekdo sodil in takrat se ti lahko zgodi največja krivica v tvojem življenju!
Če bi bila na tvojem mestu in če bi zbrala dovolj poguma, bi se verjetno ločila. Je pa za ta korak potrebno veliko poguma. Prijatelj bi postal nekdo, ki mi prinaša veselje, srečo, tolažbo. Verjetno pa se kar nekaj časa ne bi odločila za skupno življenje z njim. Če bi se sploh kdaj….Pustila bi se razvajati. Ti vsekakor kaj takega zaslužiš.
spoštovana g.gita
danes sem imela zaradi vašega pisma kar nekaj problemov z možem
očitno se je najdel kje notri
ker imam tudi jaz 2 otroka-fanta ker sta že malo večja
kar se njegove zvestobe tiče ne vem to lahko samo dvomim
rada bi pa vaš telefon oziroma če mi lahko kako pomagate da doma rešim nastalo situacijo
moj tel je
031 694 692 brigita
….presenečenje…
Nič mi ni všeč, da ima kdorkoli probleme zaradi tega sporočila, ampak upam da razumeš, da ti tukaj telefona res ne bom napisala, žal je to moja zasebnost in upam na tvoje razumevanje …
….mi je pa iskreno žal za nastalo situacijo pri tebi doma
….če boš še vedno imela probleme mi sporoči, pa te pokličem po praznikih…v torek, sredo…doma namreč nimam interneta, tako da pred torkom tvojega sporočila ne bom videla…..
lp in lepe praznike 🙂
Gita!
Vedno se sprašujem, zakaj nekateri pustite šolo in se odločate za družine. Nato si ustvarite družine in takrat, ko je vse na kupu, se odločite še šolati. Jaz tvojega moža razumem. Sedaj, ko imaš družino, šolanje namreč ni “samo tvoja stvar”! Ampak je bolj in manj stvar družine. V tem primeru te mora družina podpreti in prevzeti nase del stvari, ki si jih počela pred tem ti. Kaj bo pa družina imela od tega pa ne vem… Če boš s tem prinesla v družinski proračun kaj več kot sedaj, potem se to še da razumeti; podobno, če si s tem zagarantiraš delovno mesto. Če pa je to zgolj tvoj hobi, potem se pač moraš šolati “ob prostem času”…
lp
Še to:
Kar se pa tiče varanja s strani tvojega moža… Vse je odvisno ali to počne zaradi tega, da bi si ustvaril novo življenje ali je to samo njegova reakcija na tvoje dejanje. Lahko ti povem, da t.i. “seksanje” še ne more biti razlog, da razpustita družino. Za moške je namreč seks nekaj takega kot “večerno umivanje zob” 😉 Zanj to pomeni tako malo, da se ga verjetno niti ne spomni več. Vprašanje “s kom” si načrtuje prihodnost, je pa seveda popolnoma nekaj drugega!
lp
….zanimiva razlaga ni kaj
…šola ob prostem času, da se strinjam, a ti naj povem, da tudi njegovo ukvarjanje s športom je prav tako stvar družine, pa mu to noben ne brani, skratka….mislim, da mora imeti vsak svoje veselje, torej …..tvoje besede so padle na neplodna tla…
….glede seksa oziroma večernega umivanja zob..ha, ha…no, ja….
…kakor za koga, za mene osebno pomeni žalitev mene in se s tem ne strinjam, medtem ko se z umivanjem zob strinjam 🙂
…no, ja sto ljudi sto čudi…
Pozdrvaljena.
Moram priznati, da me je tvoja zgodba kar pritegnila k temu, da ti odpišem. Moje izkušnje so podobne. Pri 22ih sem se poročila z možem, s katerim sva čez štiri leta imela otroka. Vse je bilo kakor v pravljici. Upam, da me razumeš, nočem opisovati kako je bilo vse super in fajn. Ampak nekega dne, ko je bil najin sin star nekje leto pa pol, vse mi je svet zrušil. Izvedela sme, da me mož vara… Skupaj sva se odločila da poskusiva znova. Saj bo boljše………..!!!! Tako sva si vsaj zamišljala. Jaz mu optrostila nisem nikoli, ampak živela sem s tem naprej. Poskusiš pozabit, ampak ni enostavno… Ko zamudi, ker je na cesti kolona, si vseeno misliš drugo. itd… Saj me razumeš. Tako sva ostala skupaj še pol leta, nakar sem se jaz zaljubila v drugega.
Prišla sem do odločitve, da grem od doma in se vrnem k mami. In tako je bilo. Naj takoj povem, da je mož temu nasprotoval, kljub temu, da me je vseeno še nprej varal. Ampak sedaj sva bila oba nezvesta, eden drugemu. Zame to ni imelo smisla. Živela sva skupaj le še zaradi otroka. Ampak to ni to.
Danes s tem novim fantom tudi živim. Imava se zelo rada. Ampak vedi, da še mnogokrat mislim na svojega prvega moža. Mogoče tudi prevečkrat. Zanima me, če se tudi drugim to dogaja. Kakšen krat mi je tudi žal, da nisem še malo vztrajala. Ampak jaz sem se odločila in poti nazaj NI!!!
Upam, da me niste slabo razumeli. S tem novim fantom nimam nikakršnega problema. Vse je OK.
Jaz ti iz svojih izkušenj priporočam, da še malo ostaneš. Probaj. Mogoče bo boljše. Če pa vidiš, da res ne zmoreš, odidi. Ne želim ti, da bi tolikokrat na dan pomislila na svojega prvega moža, kakor pomislim jaz. Mogoče je tako tudi zaradi otroka.
Vsekakor ti želim veliko sreče.
Lep pozdrav vem da je tvoja odločitev težka . Vsaka ločitev je težka mislim pa da, ko se enkrat o tem razmišljaš ni več daleč , vse je samo vprašanje časa samo do tega mora priti vsak sam, vsak si zasluži srečo na temu svetu. Saj pomisliš na otroke in na vse zakaj bi še vstrajala samo nekaj ti povem otroci bodo srečni če boš ti srečna. Če si spoznala nekoga, ki te ima rad in , ki mu zaupaš ne izgubi ga , zaupanje je nekaj vredno, ko tega ni je konec. Vem da se boš na koncu prav odločila , vsa leta so še pred tabo izkoristi jih……..
Poglej veliko lepih let je še pred teboj , ne odlašaj , ko enkrat ni zaupanja je treba it , samo vsak sam mora do tega priti pustiti srcu, da najde srečo , otroci bodo srečni, če boš ti srečna, če si spoznala nekoga ki te ceni in te ima rad ne izgubi ga , a veš saj garancije nimaš nikjer , da bo kje bolje in kako se bo naprej razvijalo samo naprej je treba , ko nekje ne gre več………….
Haj, Gita!
Jaz te občudujem! Sem v podobnem položaju kot ti samo , da je mene moj mož prevaral še večkrat kot tvoj. Poročena sva 15 let. Po vsaki avanturi mi je obljubil, da ne bo več, ampak on se ženskam ne more upreti. Na ločitev ne pristane, ker pravi, da me ima rad???
Je zelo dober očka najinim otrokom, priden delavec, dober prijatelj, pozoren mož, torej na zunaj enkraten, vendar se avanturam ne more upreti. Že večkrat sem delala v smeri ločitve,pa okolica (sosedje, starši, znanci, celo sestra) tega ni odobravala. Vsi so rekli, če sem skregana z zdravo pametjo, oni pa ne vejo kako zelo me je vse tro ponižalo in koliko volje do življenja mi je vzelo. Vsi mi svetujejo, da naj potrpim in pogledam skozi prste.To sta mi svetovala tudi otroka, čeprav sta ga ujela pri dejanju. Prijatelja oz. ljubimca si ne upam imeti, čeprav sem tako izgubila kar nekaj resnih ponudb.Moža se bojim zaradi njegovega položaja v službi, pa tudi ne vem, če bi se našel kje kdo, ki bi me imel toliko rad,da bi bil pripravljen iti z mano čez to kalvarijo.
Torej bodi vsaj ti pogumna !