Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina moje težave

moje težave

Spoštovani

Zanima me kaj si mislite o tem…

imam precej težav, mislim da tudi z psiho. Stara sem 34 let, mati enega otroka in me panično strah, da bom zbolela in umrla. Hodim k zdravniku in najprej se je začelo z eritemo nodozum po spodnjih okončinah(junija letos) in bolečine v sklepih in seveda grozno utrujenostjo. To je nekako minilo in zdravnica ni odkrila vzroka. Od takrat vedno iščem bolezni in kaj vse je narobe z mano. Imam povečano bezgavko pod čeljustjo. Šla sem do ORL in so me naročili na punkcijo, čeprav menijo, da ni hudega, ker se ne povečuje.
Boli me v čeljustnih sklepih in obraznih kosteh, tudi za ušesom. čakam na čeljustnega kirurga. in na odstranitev modrostnega zoba.

vseskozi me to precej skrbi. Iamm tudi stresno službo in vsako leto ne vem, če mi bodo podaljšali ali ne. To me večkrat živcira, ker imamo kredite.

Poleg vsega tega imam pa težave s prebavo. prej me je vedno samo malo pozvijalo in sem imela povečane vetrove. Zadnje 3 tedne, pa se mi po vsaki hrani spahuje, tako da prav rigam, potem me pa začne zvijati po trebuhu, boli me tudi desno pod rebrami. Zdravnica me dala na ultrazvok trebušnih organov in je bilo vse OK. Pravi, da imam to od stresa. Mene pa skrbi.

Ponoči se zbudim in me boli v trebuhu, potem se mi začne pretakati, neko kruljenje in je boljše.

Zjutraj navsezgodaj se mi začne že spahovati, skoraj rigati. Ko nekaj pojem je malo boljše, potem pa zopet. V grlu imam ves čas nekakšen cmok, ko se mi začne spahovati, cmok izgine.

Potem apa bolečine po črevesju in vetrovi. po vetrovih je bolje.
Na stranišče grem vsaki dan, ali vsaki drugi. Mislim, da je blato normalno trdo.Včasih je na papirju malo krvi, kadar si na grobo brišem, mislim da si ranim zadnjično odprtino. Imam tudi hemeroide.

Ko začnem malo brskati po internetu me začne zvijati. Malo sem tudi shujšala, ampak mi nič ne paše jesti. No zdaj aje malo bolje in malo več popjem, ampak..

Zdravnica pravi, da je to od stresa.

Jaz pa ne vem ali ji je za verjeti?

Kaj pravite?

Hvala

Spoštovani!

Imate malo morje težav. Nekaj telesnih – hemeroidi, povečane bzegavke – verejtno zaradi loklanega vnetja v ustih ali zobeh – najbrž preveč želodčne kisline in zatekanje kiline v požirlanik – od tod cmok… – in predvsem poslabšanje panične motnje. Okoliščine vas spravljajo v neprestano premišljevanje o eksistenci, ki realno sicer ni ogrožena, prav lagoden pa človek ob majhnem otroku, negotovi službi in bolezenskih težavah res ne more biti.

Kar takole povprek vas je težko tolažiti, a posebne hujše nevarnosti iz vaših opisov za vaše življenje ne vidim.

Nauučite se sprostiti ob teh stiskah.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

New Report

Close