Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Multipla skleroza Moje težave

Moje težave

Pozdravljeni!

Moje težave so se pričele pred 3 meseci, ko sem dopolnil 30 let. najprej mravljinci v levi roki, čez 2 tedna še v desni. Takrat so bili mravljinci kar pogosti, sedaj jih kakšen dan sploh ne čutim, ali so zelo blagi. Glavna nevšečnost pa je, da imam manj moči v rokah. Gre predvsem za dlani, zapestja oz. od komolca navzdol. Pa tudi to se spreminja, včasih je bolj prizadeta leva, včasih pa desna roka. Najhuje je zjutraj, ko sta roki skoraj čisto mehki. Druga skrajnost pa je, po npr. eno-urni intenzivni hoji na hrib, ko lahko obe roki zelo močno stisnem, kot, da ni nič narobe.
Hkrati opažam, da če delam kaj fizičnega z rokama, se veliko prej utrudim.
Zadnje čase me tudi nekaj trga v prstih oz. sklepih na rokah.
Z nogami takšnih težav nimam, imam pa pri ležanju na hrbtu neki čuden občutek od kolen navzdol. Težko opišem ta občutek, neko trganje, blaga bolečina oz. mogoče je podobno občutku revme, čeprav ne vem natančno, kako se to občuti.

Glavobole imam že odkar pomnim, tako 0-2 krat na teden. Takrat pojem 2 Lekadola ali Nalgesin, pa je bolje. Nosim očala in letos sem dobil nova, za pol dioptrije več: 2x 2.25 minus. Res, pa je da veliko gledam v monitor (služba pa še doma).

Zadnje čase sem tudi bolj dovzeten za to, da če si npr. podpiram glavo ali naslanjam eno nogo na drugo, da imam v okončinah mravljince, krče ali pa mi ponoči roka celo zaspi. No, zadnji teden pa imam še čudne občutke v spodnji ustnici, krči, otrplost…, pa ne za dolgo, kakšno minuto, dve, pa izgine. Pred mesecem sem podobno čutil v jeziku.

Bil sem na slikanju RTG vratne hrbtenice in glave, ki je pokazala začetno obrabo. Zato mi je zdravnik-fizioterapevt predpisal 10x magnetno terapijo, 10x galvansko terapijo in fizioterapevtske vaje. Danes sem to opravil 5-ič, pa ni nobene spremembe.

V službi opravljam sedeče delo in se zmerno rekreiram.
V tem času, ko so se mi pojavile te težave sem bil pod velikim stresom, ker mi je zbolela mama za rakom (pred 3 leti pa že oče).

Ker sem res precej zaskrbljen, sem bil tudi pri zdravniku manualne terapije. Dejal je, da je vse to posledica padca na hrbet, pred skoraj 20 leti. Malo sem skeptičen do te ugotovitve, če pa do sedaj nisem imel nobenih tovrstnih težav. Res pa je, da se mi je v zadnjem letu enih 6-krat zgodilo, da se potem, ko sem se sklonil, nisem mogel zravnati do konca. Bila je skeleča bolečina. Zravnal sem se šele počasi, pa še potem me je kakšen dan bolelo nekje v prsnem delu hrbtenice zadaj, nekje 1-2 cm levo od hrbtenice. No, manualni zdravnik mi je predpisal 6 terapij v septembru, po 7000 SIT/terapija. Se še odločam ali naj grem. Ali ima kdo od vas izkušnje z manualno medicino?

Verjetno je tole precej zmedeno napisano, vendar sem poskušal napisati vse. Do sedaj še nisem imel resnih zdravstvenih težav, tole sedaj pa me je malo zakrbelo. Sploh, ker o podobnih simptomih berem tudi recimo na tem forumu.

Rad bi, da me pomirite, da moje težave niso povezane z MS.

Pozdravljen!

Na tvojem mestu bi preverila delovanje ščitnice. To lahko opraviš pri svojem zdravniku s preprostim odvzemom krvi.

Lep pozdrav!

Jaz pa ti priporočam obisk pri nevrologu, da ti napise napotnico za magnetno resonanco, da se tudi MS izključi..

lp SMRK

Spoštovani Smrk!

Za nevrologa je čas. Predlagam, da nehate strašiti ljudi tisti, ki nažalost imate MS, ker take simptome povzroča paleta različnih zdr. težav, med katerimi je najpogostejše obolenje ščitnice, še bolj pa tesnoba. Saj nima vsak, ki ga mravljinči MS! Potem bi jo imela polovica slovenskega naroda!

Spoštovani Zaskrbljen!

Še enkrat ti polagam na srce, opravi najprej to preiskavo.

Srečno!

Hvala Jelena. Bom predlagal osebnemu zdravniku pregled za ščitnico.

New Report

Close