Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Moje roke so kot “šmergl” papir

Moje roke so kot “šmergl” papir

Se mojega miškolina sploh ne upam dotakniti več po obrazu, da ga ne bi slučajno opraskala.
Kaj na naredim? Mažem in mažem, pa mi nič ne pomaga.
Katero kremo mi priporočate in ali je še kaj drugega, kar bi se dalo narediti.

Za odgovore bom zelo hvaležna.

Maja

Neutrogena – norveška – odlična – zame. Lekarna ali Muller, dišeča ali vrez vonja, cena okoli 800 sit.

Bepathen

nova
Uredništvo priporoča

Joj, to je res zoprn občutek. Dobro poznam. Pomaga pa mi edino Neutrogena.

LP,
Alenka

Neutrogena je sicer res OK, ampak se tako kot vse ostale kreme na bazi glicerina spere z rok, takoj ko roke pridejo v stik z vodo. Pomagajo le, če si roke non stop mažeš.
Priporočam ti, da odšteješ malce več denarja in si kupiš kremo za roke od L’Occitana, ki je na bazi karitejevega masla in se tudi po umivanju ne spere z rok. Stane sicer nekje med 4 in 5 tisoč tolarji, ampak jo boš zagotovo imela vsaj eno leto, ker se je porabi izredno malo. Kljub temu roke niso mastne. V njihovi trgovini jo boš gotovo tudi lahko preizkusila. Sicer pa so poleti prodajali tudi manjše tube, za okoli 1000 SIT.

Uf, ne bi se strinjala, silvy, da se neutrogena tako hitro spere z rok. Pravzaprav jo uporabljajo “kao” v reklami, norveški ribiči, ki imajo roke non stop mokre, tako da nekaj je pa že na tem. Vsaj moj občutek po uporabi mi pravi tako. In ja, tudi to kremo imaš za zelo dolgo časa, ker se je porabi zelo malo.

No, reklamam ni potrebno preveč verjeti. In definitivno se spere z rok. Kar lahko hitro ugotoviš, če imaš res suhe roke in si jih pogosto umivaš. Čisto po vsakem umivanju, je potrebno roke znova namazati.
Saj ne pravim, da ni dobra. Samo zame je od L’Occitana neprimerno boljša.

Sama sem sicer tudi ljubiteljica Neutrogene (tudi kreme za obraz in mleko za telo), ampak tale L’Occitanova je pa res špica. Je vredna tega denarja, tubo imam pa dejansko že najmanj eno leto.

Slišalo se bo smešno ampak, če imaš navadno lekarnišo kremo za otroško ritko, preizkusi. Jaz si z njo mažem ustnice (preden grem spat) in je res odlična!

Odlično kremo za roke ima just – KREMA ZA ROKE, na bazi kamilice, pomirja zdravi in mehča kožo. ODLIČNA.

Meni pa zelo pomaga lekova krema za roke – Amai ( v modri tubi). Sicer mi vonj ni preveč všeč, a pomaga hitro, in to je tisto kar šteje. Drugače pa je Neutrogena tudi zelo OK.

L’Occitane ima res super kremo za suho kožo na rokah z 20% karitejevim maslom.

Sama prisegam na Neutrogeno. Pomagala mi je tudi pri zelo razpokanih rokah.

Kadar pa je bilo res hudo (pozimi), ko mi je koža na členkih razpokala že do krvi, mi je najbolj pomagalo karitejevo maslo L’Occitana (ki je sicer za ustnice:))

Če ni tako hudo, ti bo veliko pomagalo tudi Nivea mleko za telo (ampak tisti, na katerem piše “mit Jojoba und Vitamin E”).

Meni pa ravno ta modra ful lepo diši. Jaz imam tisto 3v1 ali nekaj podobnega?
Je pa bolj “za vsak dan” – pozimi, ko je mraz in centralna pa Neutrogena.
Bom pa poskusila tole L’Occitanovo.

****************************************** Izgubljen je dan, ko se nisi smejal.

Zvecer pred spanjem: RIBJE MAZILO (ekoderm – rece moja mama)
Ker koza poka zaradi pomanjkanja proznosti, to pa dajejo le mastna mazila. In te druge kreme (neutrogena,.. ) za to niso.

Ali pa uporaba zdravniskih rokavic.

Deluje preverjeno!!!!!!!!!!!!!!!!

lp, SasaS

LINOLA-FETT N krema

Meni je pomagalo edino to, da sem začela uporabljat rokavice pri pranju posode in pri čiščenju po stanovanju. Seveda tudi kremo, ampak brez rokavic ni pa ni bilo bolje.

Kje se pa dobi ta L’Occitanova krema? Jaz imam tako strasno izsusene in popokane roke, da gruntam, da bi sla ze k zdravniku, ker to ni vec normalno.

Sama uporabljam kremo Kamil, roke si pa redno pred vsakim delom zaščitim z rokavicami. Za prvo silo, da si roke zmehčaš pa poskusi star nasvet: z usedlino prave kave (zoc) si “umij” roke in ne boš verjela kako bodo takoj postale mehke! Seveda pa ne zanemari nege rok v naprej!
LP

LINOLA FETT, tud jaz, pa rokavice pri čistilih. Naj zgleda še tko butasto, okna pomivam z njimi, če po tleh kaj na roke drgnem tudi, skratka če namakam roke dlje kot par minut v vodi, nategnem gor rokavice. Kljub temu, da veliko čistim, pomivam in packam po vodi, so roke čist druge. Pa tudi mila smo zamenjali z linola fett tekočim milom. Razlika 500%!

[url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/u506550.png[/img][/url] [url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/p506563.png[/img][/url]

New Report

Close