Mojca Ej in tejasn

Malo sem brskala po starih postih in zasledila, da imata veliko izkušenj z zaščito s kondomi. Pa me zanima, če vam je kdaj počil in katero znamko uporabljate? Tudi mi jih uporabljamo, a sedaj ko nimamo več v načrtu novega člana me je stalno strah, da poči.

Tudi jaz jih sedaj po porodu uporabljam in, ker sem kljub temu “v strahu” si vsake nekaj časa naredim tudi test nosečnosti.
Po mojem je malo možnosti, da bi počil. Uporabljam pa take, ki niso v najnižjem cenovnem razredu, ker so mogoče manj kvalitetni. Pozdrav!

Nočem nikogar strašiti, ampak naš Anže je bil spočet preko kondoma. nikoli nama ni počil, uporabila sva ga pa tudi vsakič pravi čas (se pravi, sva ga vedno naštimala pred). No, ginekologinja se je na moje začudenje prav fino nasmejala, češ, da je pa ja splošno znano, da to ni nič takega. Da naj bi bile v nekaterih kondomih luknjice…

Uporabljala pa sva v glavnem Durex, včasih tudi Contempo in tiste, ki jih je več vrst (Wet & Wild, Black,…). Kakorkoli, srečno!

LP

nika

Draga nikanze, saj ti verjamem, da je bilo tako. Ampak, če si zanosila s kondomom in ta celo ni počil je ravno tako možnost da zanosiš s tabletkami, pa čeprav nobene ne pozabiš vzeti. Oboje je enako malo verjetno, očitno pa je – prvič slišim za primer kot je tvoj.

midva uporabljava contempo že 7 let. po mojem je skrivnost v tem, da si ga mora znati tip namestiti pravilno. ne znam ti čisto dobro napisati kako, ampak moj vedno pravi: da si ga mora do konca potegniti gor! pa karkoli že to pomeni.
Enkrat samkrat nama je kondom ostal v moji nožnici, tako, da si ga nisem mogla sama vzeti ven, ampak ob 2 zjutraj strašila po porodnišnici (hja pri nas nimamo urgence), da mi ga je dežurna ginekologinja vzela ven. je pa res, da je bilo tedaj uh uh olala olala noro, divje.

Jaz vsekakor zagovarjam uporabo kondomov, tabletke pa so le kemija. vsak pa ima svoje mnenje!

Vidva kar pogumno. Z leti izgubiš občutek, da bi pa lahko zanosila. tudi mene je spremljal kar nekaj časa.

---------------------------------------------------- Življenje je lepo, zato ga je vredno živeti!

Nobena zaščita ni 100%!!!

Jaz sem zanosila po sterilizaciji in na “stara” leta imam najlepšo pupiko!!!

Lep in prijeten dan,
Naja

Živjo Staša,
midva res že pet let uporabljava kondome (ponavadi Durex, ampak tudi druge znamke srednjega cenovnega razreda – najcenejših ne kupujeva, ta dragih pa tudi ne – ponavadi natural, super tanke ali navlažene) in nama ni še nikoli počil, niti se ni zgodilo kaj drugega – bodi samo pozorna na datum uporabe in ne kupujta jih v kakšni trgovini, kjer je poleti “savna”. Spolne odnose midva začenjava celo brez kondoma, ampak po najkasneje pol minutke uvodnega seksa pa si ga mož natakne. po seksu pa vedno preverim, če je cel (malo ga stisnem na koncu, kjer je sperma in če ne steče nič ven, je ok – pa je vedno bilo vse ok – če pa slučajno ne bi bilo, bi šla pa v lekarno po “jutranjo tabletko”, tako da me ni nikoli skrbelo).
meni so kondomi res super, sva se tudi zelo hitro navadila nanje. sem sicer tudi tabletke čisto dobro prenašala, a ko sem jih pa nehala, sem šele videla, da je res precejšnja razlika (izginil mi je tudi ves celulit!) in jih nočem nikoli več jemati.
ko sva pa nehala s kondomi, sem pa takoj v drugem poskusu zanosila (zdaj sem svežepečena nosečka srečka!).
tako da – jaz navijam za kondome in veliko užitkov pri njihovi uporabi!
teja

Ja, tudi jaz sem prvič slišala za moj primer, da je možen. Ampak po besedah moje ginekologinje, tega niti ni tako malo… Zdaj ne jemljem tabletk, pač pa imam maternični vložek. Pa vem, da lahko klub temu zanosim (pesem za mojo dušo, ki trenutno zelooo hrepeni po dojenčku). Poznam pa tudi jaz gospo, ki je kljub sterilizaciji zanosila. Torej – očitno je res 100% zaščita le vzdržnost.

nika

Tudi jaz sem zanosila kljub pravilni uporabi kondoma in ni počil. Na kliniki so bili začudeni… Mož se je odločil za vazektomijo in sedaj je veselo!

Nika, lep pozdrav!
Sem leto in pol po porodu, od tabletk mi je bilo slabo ko vrag in sem mela kup problemov, tako da sem jih prenehala jemat. Ker ne planiramo več naraščaja sem močno razmišljala o materničnem vložku … kakšne so tvoje izkušnje z njim, si zadovoljna? Ali imaš Mireno ali kaj drugega .. nimam pojma kako je s tem, pa da ne izpadem tele pri ginekologu in da bom vedela kako pa kaj.
hvala za odgovor že vnaprej ::)))

Tina

Pozdravljena! Ker sprašuješ glede mat. vložka- jaz sem imela sicer “navadnega” in ne Mireno in sem ob njem zanosila.

Hudimana, no potem je pa očitno res edina 100% zaščita “vzdržnost” .. ampak to je pa mal pusto …. 🙂))

Tina, tudi jaz imam navadnega.Sem razmišljala o Mireni, pa mi jo je ginekologinja odsvetovala, češ, da ni tako super kot kroži glas. No, kasneje sem bila zaradi teh izkušenj vesela, da sem si premislila.

Torej, imam navadni MV, pa bo verjetno tudi ta moral ven. Menstruacijo sem pred nosečnostjo imela striktno na 28 dni, zdaj je mešano. Bolečin sicer nimam več tako močnih, vendar menstruacija traja bistveno dlje. Primer tega meseca – prejšnji petek sem dobila menstruacijo, ki je bila do včeraj rahla (prve tri dni celo rjava (stara?) kri), danes pa menjam vložke kot po tekočem traku. Krvavitve imam ob MV precej močne. Občutek imam, da gre ven več krvi, ni pa tako “gosta”. Pred nosečnostjo sem imela precej boleče menstruacije in kri v kosih. Po posvetu z gin. se odločam za odstranitev MV. Pa se še nisem dokončno odločila. OK, saj so določene težave, ni pa hudo. Na kondome pa ne bi šla več. Tablete pri meni tudi odpadejo (mož je zelo prosti – imam že zdaj + 25 kg 😉), tudi sama nisem ravno navdušena).

Upam, da te sedaj nisem prestrašila, res pa je, da MV deluje odvisno na žensko in njen organizem. Moja sestra npr. ni zdržala niti 3 dni z MV, dobra prijateljica ga ima že 6 leto (menja se na 3 – 5 let). Tako da je najbolje, da se posvetuješ z gin.

LP

nika

Nika hvala za tvoje izkušnje! Sem tudi že sama slišala zelo različna mnenja o koristnosti / škodljivosti MV. Tudi v povezavi z rakom in podobno, saj veš kaj vse se govori. Bom morala res močno premisliti, pa morda poskusit kakšno drugo vrsto tabletk (?), čeprav mi ne diši … in če dobro premislim, sem bila še najbolj zadovoljna, ko sem uporabljala diafragmo, ki pa se mi zdi da je kar malo utonila v pozabo zadnje čase.

Hvala in LP :::))))

Jaz sem bila izredno zadovoljna z MV. Nikoli nisem imela kakšnih težav, menstruacije sem imela celo boilj blage in krajše. Če se ne bi zgodila ta nosečnost bi ga z veseljem imela še danes; ampak ne upam več!
Čao!

Zahvaljujem se za vajine odgovore. Hvala!
Staša

New Report

Close