Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Moja puncka ( 11 mesecev ) bruhala – veckrat ( sedaj rumeno tekocino )

Moja puncka ( 11 mesecev ) bruhala – veckrat ( sedaj rumeno tekocino )

Pozdravljeni,

Moja puncka je bruhala vsaj 5krat. Je sestrica bratu dvojcku in jedla sta isto. On je v redu, ona ne. Sedaj bruha rumeno tekocino, vcasih nekaj prozornega in malo penasto. Ne zeli nic popiti in ne pojesti. Kaj bi to lahko bilo in kako se zdravi. Ali moramo uvesti neke ukrepe. Kaj bi ji lahko dali jesti.

Hvala.

Tilen

Če gre za nenaden začetek z bruhanjem v nekaj urah, slabim počutjem, zavračanjem hranjenja, kasneje pa pridruženo drisko, z blago povišano telesne temepraturo ali brez nje, gre najverjetneje za črevesno poletno okužbo, ki jo najpogosteje povrzočajo virusi, Trenutno kroži neka enodnevna okužba, ko otrok zelol bruha nekaj ur, se izjemno salbo počuti, vendar se naslednji dan prebudi povsem zdrav.
Ko otrok bruha, je težko nadomeščati izgubljene tekočin, poskušamo po požirkih na 15 muinut. Če otrok več ur ne more zaužiti nobene tekočine, takoj vse izbruha, ne lula in je adinamičen, poležava, joka brez solz, greste k zdravniku za oceno hidracije in ev.napotitev na dovajanje tekočin v žilo. Če otrok še kar pije, se bruhanje v nekaj urah umiri, ni potrebno drugo ukrepanje. Diete že dolgo ni več, ponujamo zdravo kuhano otroško hrano.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close