Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje Moja porodna izkušnja

Moja porodna izkušnja

Pozdravljena!

Pred nekaj dnevi sem na forumu obporodne stiske napisala mojo porodno izkušnjo, ki ni bila nič lepa.
Pa bom naredila vse, da se bom čez nekaj časa porod zapomnila kot rojstvo mojega sončka in ne kot nočno moro. Predvsem pa, da bom pripravljena na še kakšnega otročička.
Vem, da sem mogoče naletela na babico, ki je mogoče bila preutrujena ali naveličana in je lahko edina takšna, saj so mi gospe v sobi povedale, da so imele enkratno babico. Pa vendar je dopustila, da sem se počutila kot stroj iz katerega so vzeli otroka. Mogoče so tudi moji hormoni preveč podivjali, pa vendar….
Rada bi le, da veste, da ste za nas porodnice angeli. Vendar poskrbite, da boste angeli do vsakega posameznika in vsako minuto in uro oz. dan in leto. Da vam zaupamo in smo vam neizmerno hvaležne, da nam pomagate pri tako izjemnem dogodku kot je rojstvno otroka.

Predvsem pa bi prosila, da opomnite vse babice, naj vsaki porodnici povedo kaj delajo in zakaj, da bomo lažje sodelovale.
Mislim, da bo tako lahko več lepših porodov.

Povedati pa moram še tole, da je bila predpriprava (britje, klistir,…) zame nekaj sproščenega in brez skrbi, saj mi je sestra vse povedala kaj bo delala in kako.

Lep pozdrav,
Nenka

Veliko delamo na medsebojnih odnosih, komunikaciji, pravilnem prisotpu.. se bomo pa še bolj trudili, Anita

********************** Anita Prelec, nadzorna babica porodnega bloka v Porodnišnici Ljubljana