Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Moja mama

Moja mama

Spoštovani,

na vas se obračam, ker enostavno ne vem več kako naprej. Kako naj pomagam svoji mami, da se izkoplje iz začaranega kroga? Stara je 57 let, še vedno v službi, za svoja leta zdrava (razen manjših težav z želodcem, ki pa jih rešuje z Ranitalom), vendar pa z izredno velikim občutkom manjvrednosti. Kar naprej ponavlja, da je za naju z očetom nihče, čeprav to ni res. Oba jo imava zelo rada in veva, da je za družino marsikaj potrpela in pretrpela. Naj dodam, da takšnih stvari pa nikoli ne reče bratu, ki je že odšel od doma in ima svojo družino. Seveda sva se z očetom kar nekaj krat z mamo poskušala pogovoriti, vendar nismo prišli dalje kot do njenih solz. Po joku je vsaka komunikacija popolnoma neuspešna. Tudi brat se je poskušal pogovoriti z mamo, vendar takrat je vse v najlepšem redu in zanika, da bi bilo karkoli narobe.
Jaz sem bila pri njeni osebni zdravnici (brez vednosti mame) in se z njo pogovorila. Gospa doktor pravi, da ona ne more ničesar storiti brez maminega dovoljenja. Pa se vseeno vprašam;a lahko jaz, brat in oče storimo karkoli, da bi mami pomagali? Kako jo prepričati, naj gre na posvet k psihologu? Namreč temu odločno nasprotuje in trdi, da morava jaz in oče spremeniti svoj odnos do nje, čeprav z njo lepo ravnava in se trudiva, da se ji čimbolj prilagajava. Toda to tudi ne bo šlo v nedogled. Jaz sem še vedno pri starših in me to že kar precej mori.
A lahko osebni zdravnik na željo svojcev kako ukrepa, čeprav mama ni nasilna in ni nevarna zase in za okolico? Menim namreč,da je to depresija in da se bo to samo stopnjevalo.
Prosim vas, svetujte mi, kako naprej……?
Lep pozdrav in naj bo novo leto najboljše

Spoštovani!

Če ste zdravnico opozorili na derpesijo, bi po pričakovanju morala ob nejenm naslednjem obisku načeti to temo in ji predpisati zdravila.

Dokler ne ogroža življenja sebe in drugih, ali njihovega premoženja, potem tudi prisilna hopsitalizacija ni možna.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

New Report

Close