Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Moj otrok je vedno umazan

Moj otrok je vedno umazan

No, jasno, da je saj je otrok in se pri igri umaže. Zanima me ena stvar. Veliko madežev sploh ne morem odstraniti (ali od barve, hrane). Pride iz vrtca vedno umazana po majčki. Poskusila sem že vse, od Vanisha do OXI-ja, razno razne praške in pri velikih stvareh pač ne gre dol.

Potem ima take majčke le še za doma. No, takih majčk se je že kar nabralo in zmanjkuje tudi proračuna za vsakodnevno oz. vsakotedensko nakupovanje novih majčk. Kaj vi storite? Ali otroku vedno nove kupujete ali obleče tudi popacane majčke (seveda oprane, le madeži se rahlo poznajo).

Hvala za odgovore.

Naša 15 mesečnica pride sorazmerno nepopacana iz vrtca. Zanimivo pa je, da je potem doma v eni uri usrana do pet!

Pri madežih si obvezno pomagam z Vanishom in do sedaj mi je uspelo skoraj vse ven spraviti, če je pa kriza, pa dam v Varekino. Je potem majčka bolj bela, nič več na primer črtasta, pa kaj, jo imamo pa potem lahko vedno v stroju na kuhanje na 90C

Splošno pa praktiviram, da dan otroku za v vrtec vedno tiste cote gore, ki so uredu, ne pa najnajlepše. Jih potem tudi škoda ni. Je pa res, da veliko oblek tudi dobim, ker imam eno redno nosačico, ki ima vedno cote odveč, in to ful ohranjene

Tudi jaz se čudim da naš 21 mesečnik hodi iz vrtca tako ne-umazan. Ne vem a tam res tako lepo je al kaj?
Jaz mu oblečem tudi take majčke ki so že malo zamazane(oprane ampak ne gre dol), če res niso preveč.
Ponekod pa mamice že na začetku opozorijo naj malčkoov ne oblačijo v fancy obleke za v vrtec ker se pač hitro umažejo.
Navsezadnje so tudi vzgojiteljice gospodinje in (večinoma) mame pa vejo da vsi madeži pač ne grejo dol, in zaradi tega ker bi imela hči malo zamazano majčko ti naj ne bo nerodno.

LP Nika

nova
Uredništvo priporoča

seveda dam tudi take majčke gor za v vrtec, saj se vidi, da so oprane. otroci itak prehitro prerastejo svoje stvari, da bi še okoli tega komplicirali.
mene pa muči drug problem, v enem letu je zelo zrastla in sem v dilemi ali ji dati majčke in hlače s prekratkimi rokavi in hlačnicami, saj so drugače zelo ohranjene.

Tudi jaz oblečem otroku v vrtec majčko,ki ima kašen majhen madež(ki ga ne morem spravit ven).

Joj, tudi mi imamo ogromno prekratkih hlačk, takih res lepih, pa so tako hitro postale prekratke, meni pa je tako zelo zelo žal za njih, da bi jih pa šparala za morebitnega 3. otročička, se mi pa ne zdi, ker enostavno ne vem kam jih tačas spraviti, ker potem na njih pozabim in gre lahko potem zadeva mimo. Tako se mi je dogajalo tudi med 1. in 2. hčerko, da sem pozabila, potem pa šele potem odkrila, da so ji te cunjice že “glih za glih” če ne prekratke, pa sem imela na škatlah napisano npr. starost od 2 do 3. let, ampak pač nista enakomerno rastli in še rojeni sta ena v jeseni, druga pa spomladi in se tudi tu nismo ujemali, saj veste, ko bi bile poletne cunje prav, je bila zima in obratno. Kako pa to poteka na sezamovem sejmu. Meni je kar malce nerodno iti tja in razstaviti tiste naše cunjice, pa me zanima, kako gre zadeva v praksi.
Mimika

moj tudi
t.

Moram reci, da naš iz vrtca pride skoraj čist, razen kakšnih madežev od brisanja nosa v rokav ali sledov kakšne zmečkane banane ali piškota, to gre vse stran. Veliko bolj se umaže doma. Vem pa da naše vzgojiteljice zelo pazijo in malčki jedo samo pri mizi in s slinčki. Če pa se že kaj umaže s kakšno barvo ali pa hrano pa ne kupujemo nove obleke zaradi tega, res da imamo večina stvari za pranje na 90C ostalo pa namažem z Omino Bianco prej ko dam v stroj. Med prašek pa vedno zlijem še Vanish. Če madež ne gre s prvim pranjem stran pa gre z drugim ali tretjim, do takrat pa je oblekica malo manj “čista”.
Darja

Pozdravljene!

Pri nas se na pacarije ne oziramo. Če se kakšna packa ne da oprati, z lepljivimi barvami za tekstil narišemo kakšno rožico v barvah majčke in jo potem zalikamo na madež in majčka je zopet nova. Za našo deklico veliko uporabljamo tiste barve z bleščicami. Vse se more svetit, če ne ni zakon. No, obstaja še roza barva. In potem je konec.

Pa lep dan in veliko sonca!!

EvaP

Lep pozdrav, EvaP

Meni je pa to, da hcerka prihaja iz jaslic umazana zelo dober znak!!!! Stara je 16 mesecev, pride pa domov vsaki dan popackana od hrane, barv, lepila, blata, s peskom v laseh itd… Vsaj vem, da v vrtcu zmeraj nekaj pocne, da uziva v peskovniku, da leta po vtru, da rise, barva, lepi, skratka uziva in ne pazi na oblacila.

Glede madezev pa se jaz ne sekiram. Ce kaj ne morem spraviti ven, pac ne morem. Tudi v vrtec ima potem “zaflekana” oblacila, obicajno madeze komaj vidis. Kaksno posebej lepo stvar ji pa za v vrtec nikoli ne oblecem.

Na tvojem mestu se ne bi sekirala.

LP
Meli

Naša je pa stara skoraj pet let. Pri njej niso več problemi v madežih od hrane (razen kdaj pa kdaj), ampak ima precej puloverje in hlač dodatno dekoriranih z raznimi barvami, ki tudi vedno ne gredo dol. Za take primerej imam doma vedno na zalogi (kupim pač takrta, ko vidim kaj simpatičnega) razne aplikacije, ki se potem z likalnikom prilepijo na “packo”. Pa je puloverček kot nov, saj tudi zgleda drugače.
Druga varianta pa je, da z barvami za tekstil (s tistimi,s katerimi najprej narišeš na folijo, potem pa prelepiš na oblačilo) nariševa (sveda tudi ona kaj nariše) rožice ali pa kaj drugega in to potem “zapečeva” na majčke, puloverje, hlače… In tako je zadeva spet spodobna za “v javnmost”. SAma ji namreč nikoli ne oblečem poflekanih oblačil, čeprav so oprana.
Če se kaj ne da popravit z aplikacijami, potem pač tisto ponosi za doma. Saj mora biti tudi doma oblečena.
Upam, da sem dala kakšno koristno idejo.

Arja

Ja, proračun je omejen, tako da mi oblečemo tudi popackane majčke za v vrtec. Sploh za v vrtec najraje oblečem otroka v kaj, kar se mirno lahko zamaže.

Pri nas so bili madeži večen problem dokler mi ni prijateljica prinesla tekočine za odstranjevanje netrdovratnih madežev in paste za odstranjevanje trdovratnih madežev (firma Stanhome – upam, da sem prav napisala). S pasto mi uspe spraviti stran tudi že nekaj dni zasušene madeže flumastrov, kulijev, črnila, sadja, čokolade, blata (s staro zobno ščetko samo vtrem pasto v madež in vržem v stroj).

Oh, to pa rešiš tako, da nanje prišiješ “fancy” rob, pa je 🙂

Moja je tudi vedno zapackana. Če vem, da greva direktno iz vrtca na kakšne dejavnosti, ali pa v mesto, obvezno vzamem s seboj za preoblečt.
Sem pa presenečena, da madežev ne spravite dol. Mi praktično vse. Če ne prvič, pa drugič, če ne na 40, pa na 60.
Če pa kdaj kakšen flek ostane, se tudi ne sekiramo preveč. Pač oblečemo čez hlače ali krilo z naramnicami.

skoraj ni dneva, da otrok ne bi bil umazan: barve, flomastri, lepilo, blato iz peskovnika, raznorazna hrana….
operem z dodatkom oxi-ja, gre dol kar pač gre. majčke in hlače še vedno obleče, ker absolutno nimamo toliko denarja, da bi kupovali nove.

p.s. edino za lepilo nimam idej kako ga odstraniti. a lahko pomagate?

Ej, Tina, alahko prosim pogledaš doma naziv tekočine za odstranjevanje madežev? Prooooooooooooooosim!
Pa sporoči, če veš kje se dobi.
Lp,
Bori

Bori!
Bom pogledala in ti sporočim v ponedeljek. Kot mi je prijateljica povedala, se da te stvari naročiti tudi po telefonu, drugače pa ima firma sedež v Črnučah, lokacija je tam nekje menda kot je Celi svet oz. Plus.

Bori!
Tekočina in pasta (oboje) se imenuje: PRE WASH SPOTER, kupiš ga pa lahko na lokaciji:
NET GLOBAL d.o.o.
Cesta 24. junija 23 – Črnuče,
tel.: 561-24-10
561-23-07

Lahko naročiš tudi po telefonu in ti pošljejo na dom.

uporabljam Ariel+Vanish. To se mi je do sedaj najboljše obneslo. Sicer pa jima oblečem v vrtec tudi malo poflekane, ampak sveže majce. Ko jih likam, se mi zdijo grozni fleki, ko pa majce oblečemo, se mi sploh ne zdi več tako hudo.

Sploh pa, v vrtcu po zajtrku ni več opaziti razliko med novimi in starimi fleki :))))

Imamo pa 2 ali 3 majčke, ki jih imamo za kao lepo in jih ne oblačimo za vrtec.

Ne se sekirat, vsi v vrtcu so zaflekani, samo eni bolj, eni manj.
LP.

New Report

Close