Najdi forum

Tast je nepokreten, dementen in že dolgo odvisen od pomoči drugih, predvsem svoje žene, ki že leta skrbi zanj. Žal je tudi sama bolna in kamlu tega ne bo več zmogla. Čakamo na sprejem v dom, vendar tašča okleva, ker sama ni bila nikoli zaposlena oz. nekaj malega in prejema le neko miloščino od penzije- tisto najnižjo možno varianto (ok. 150 evrov), seveda se boji, da ji to ne bo zadoščalo za preživetje. Z možem sva ji ponudila pomoč, čeprav se tudi tega brani. Tast dobi toliko pokojnine, da bo skupaj z DPP ravno pokrilo stroške bivanja v domu. Baje obstaja neka pomoč, ne vem točno ali enkratna ali mesečna,za osebe z zelo nizkimi dohodki, od občine oz. od CSD-ja. Bi bila tašča upravičena do te pomoči? Živita v zelo stari hiši izven LJ. Saj bom povprašala tudi na CSD, samo me prej zanima, če ima kdo kakšne izkušnje s čim podobnim.
Hvala za vsak nasvet,odgovor.
Lep dan,P

Enkratni smo, ker nismo popolni.

marsikdo se popolnoma izčrpa ob negi svojega svojca, saj ga v to prisili tudi kruta realnost, da s svojimi dohodki ne bo mogoče živeti

žal bo imela res samo to najnižjo, verjetno državno pokojnino in bo lahko zaprosila na CSD za 1 ali 2x pomoč

lahko pa dobi pomoč pri RK in karitasu vsak mesec

srečno Bodi, kar si, ostalih je tako že preveč!

Samo nekaj bi rada napisala, ker sem itak razočarana na celotnim sistemom. Moj oče je že pred petimi leti postal nepokreten. Seveda sem vložila prošnje v različne domove v okolici (javni zavodi), kjer oče biva. Kljub urgencam, še vedno ni sprejet. Sem bila pa žal primorana očeta dati v Dom, ki je precej oddaljen, pa tudi nadstandardni. Žalostno je, da moram k oskrbi za njega doplačevati vsak mesec 400 EUR, kljub temu, da oče dobi na račun pokojnine in dodatka 800 EUR. Vsi v družini delamo samo za to, da lahko prispevamo še 400 EUR za dom.

New Report

Close