modrostni zob
Lep pozdrav,
Ze kaksno leto mi raste modrosni zob na desni strani spodaj. DO sedaj je skoraj brez bolecin izraslo 3/4 zoba, tako da sem lahko videla 3vrhe zoba.. Sedaj pa je zacel prodirati se zadnji vrh zoba in me dlesen na tem mestu kar precej boli.. se posebej kadar pogoltnem slino, saj se mi zdi da se z misicami v ustni votlini vsakokrat dotaknem tega bolecega dela. Meso na delu zoba je postalo zelo mehko, ter ga z jezikom lahko dvignem.
Zanima me, koliko casa priblizno trajajo taksne bolecine?? Dlesen me boli ze 5dni in mi gre ze posteno na zivce. Ker si ne zelim po cele dneve vzemati analgetikov, bi prosila ce imate se kaksen drug nasvet za lajsanje bolecin.
Sicer si izpiram ustno votlino z zajblom ter ustno vodo. Obcasno pa si namazem predel celjusti z analgeticnim mazilom, ki ga uporabljajo pri rasti zob tudi pri otrocih in ustnih razjedah.
Hvala za odgovor,
mateja
SPoštovana mateja,
sami težko naredite še kaj več, razen, da obiščete zobozdravnika. Včasih zadostuje, da se dlesen, ki še prekriva neizrasel del zobne krone, odstrani. Pod tako dlesenijo, ki jo sami lahko vzdignete, se nabirajo ostanki hrane, ki pod vplivom encimov v slini, razpadajo, nastale snovi pa dlesen dražijo in je vneta.