modrostni zob

Pozdravljeni,

januarja mi je zobozdravnik izpulil modrostni zob levo spodaj. Po tem sem imela precej tezav – bolecine so ponehale sele po skoraj 1 mesecu. Do junija je bilo vse v redu, cutila nisem nic. Junija me je na mestu, kjer je nekoc bil zob, zacelo boleti. Boli me 2-3 dni, potem popolnoma neha, cez cas pa se ponovno pojavi bolecina. Vcasih so bolecine ze zelo nadlezne, ker imam ze obcutek, da me boli cela celjust in uho in takrat vzamem Lekadol. Konec julija sem naredila ortopan in bila pri zobozdravniku, ki je opravil poseg – po njegovih besedah se je vse lepo zacelilo in na ortopanu tudi ni vidno, da bi bilo kaj narobe. Skrbi me, ker me se vedno boli – ne gre za kljuvajoco bolecino, temvec bolecino, ki kot da zari in se potem siri proti usesu. Z mozem nacrtujeva nosecnost in se bojim, da bi se bolecine okrepile ali da bi bil takrat potreben kaksen poseg. Ali je to normalno, da me po 8 mesecih se vedno boli? Kaj bi bilo lahko narobe in kaj lahko storim?

Najlepsa hvala za odgovor!
Mojci

Spoštovana Mojci,

vsekakor bi bilo pametno narediti še lokalni posnetek omenjenega predela. Možno je, da se na ortopanu kaj spregleda.
Kaj vam povzroča bolečine, ki jih opisujete, sploh toliko časa po posegu, pa dopisno teko sklepam. Predlagam vam, da se ponovno obrnete na kirurga.
Pred nosečnostjo bi bilo dobro poiskati vzrok za bolečine, ker kasneje rtg slikanje ni ravno zaželjeno.

Imam podoben problem kot Mojci. Na desni strani so mi odstranili 2 modrostna zoba. Od takrat so minili 3 meseci in do nedavnega ni bilo težav. Potem pa sem pred dobrim tednom poskusila jesti na desni strani (prej 3 mesece nisem) in takrat me je začela boleti celotna desna stran. Če vzamem Lekadol je bolje, vendar se bolečina zopet vrne. Bolečino čutim včasih desno zgoraj, drugič spodaj. Boli me desno uho, obrazne mišice, ter glava ob strani .
Bila sem pri svoji zobozdravnici in pravi, da na zunaj ni videti, da bi bilo kaj narobe (rana še ni čisto zaceljena in rahlo je še vneto,vendar nič hujšega).
Na RTG nisem še šla.Zatečena nisem, vročine nimam.Ali je možno, da se mi je vnelo uho in me zato bolijo tudi dlesni/zobje? Ali naj še čakam ali naj grem ponovno k zdravniku/zobozdravniku? Ali je možno, da je po puljenju ostal delček zoba v dlesnih – ali se v takem primeru lahko pojavi bolečina šele po 3 mesecih?
Omeniti moram še to, da so mi pred 2 tednoma odstranili še 2 modrostna zoba na levi strani, vendar me leva stran ne boli popolnoma nič. Pred dobrim tednom sem končala tudi 8-dnevno terapijo z antibiotiki Amoksiklav.
Hvala za odgovor,
tisa 123

Spoštovana tisa123,

po 3 mesecih niti ni najbolj normalno , da je v predelu ekstrakcije še vnetje in da se rana v dlesni še ni zaprla. Vsekakor je potrebno predel še rtg slikati.
Možno bi bilo tudi, da vas boli čeljustni sklep, še posebej, če 3 mesece niste nič grizli na desni strani.
Vsekakor je na mestu ponovni pregled pri zobozdravnici, ki bo poskusila poiskati vzrok za omenjene težave.

New Report

Close