modrostni zob

Mene nekaj zanima, v 7.R os sem dala ven 3 sedmice (da smo naredili prostor modrostnikom). Edino za sedmico desno spodaj mi je zmanjkalo poguma in sem rekla, to pa enkrat drugic dam ven.

Zdaj po 14h letih sem zacela cutit modrostnega pod sedmico. Iz vceraj na danes me je ponoci cela desna celjust bolela, seveda zraven tudi glava.

Zanima me, ce bodo moje bolecine hujse, kaj naredit v tem primeru? Na oralnega kirurga se mende caka tudi po leto, kaj lahko naredim jaz, a lahko grem izredno do oralnega kirurga, da mi da ven osmico, ali kaj drugega?

LP Tanja

Spoštovana Tanja,

kaj naj napišem – po glavi mi hodi edino “po toči…”,.
14 let ste čakali na napovedane težave in zdaj, ko so se res pojavile, bi želeli takoj poseg. Res so čakalne vrste dolge – tudi po eno leto in celo več, tako da ne vem, kje boste uspeli prej. Izjema so samo samoplačniške ambulante, kjer se verjetno res lahko dogovorite za poseg v kratkem času.
Saj to ne leti dobesedno na vas, tako da tega ne jemljite preveč osebno, ampak preveč pacientov čaka, da se težave pojavijo, potem pa bi takoj. Veliko manj bolečin bi bilo, če bi vsaj pol vseh zob odstranili, ko to svetujemo in ne šele ob pojavu težav. Veste, v trenutku ko pa so bolečine, je vsak sam in seveda mu je njegova bolečina najhujša, vendar tako razmišljajo prav vsi, ki na poseg pri nekem kirurgu čakajo.
Torej, najprej k zobozdravniku po napotnico, nato pa čim prej k kirurgu, da vas naročijo (saj mogoče vam bo pa uspelo, da vas naročijo prav kmalu).

New Report

Close