Najdi forum

modrostni zob

Mene pa nekaj zanima…kakšne so lahko najhujše posledice, če pustiš modrostni zob, da ostane v dlesni, in sicer se naslanja v sedmico, torej nima prostora da izraste…naj pojasnim 3 sedmice sem ze dala ven, in so tam modrostni zobi ze, ampak desno spodaj sem skozi oklevala, sedaj zbiram pogum da mi izderejo sedmico, ampak zaradi hudega strahu oklevam. Trenutno nimam tezav, in me pač zanima.Pa sploh ne vem, zakaj me je tako grozno strah, imam občutek, da ne bom preživela, ce mi ta zob izpulijo, ja noro, saj vem. Raje imam da mi vrta, pa karkoli drugega dela. Vem pa da je ekstracija neizogibna.
Hvala za vaše mnenje

Spoštovana Natka,

dokler zob ne izrase, zobno krono prekriva posebna ovojnica. Iz celic te ovojnice lahko nastanejo ciste ali celo tumorji. Bolezni so redke, ker pa so možnosti za nastanek vseeno prisotne, take zobe odstranjujemo ali pa jim vsaj omogočimo izrast (kot v vašem primeru). Očitno je zobozdravnik ocenil, da je sedmica manj vredna in je za vas bolje, da vam jo odstranijo, njeno mesto pa bo zapolnil zdrav modrostni zob.

New Report

Close