Najdi forum

modrostni zob

Spoštovani,

že 3 dni me boli zgornji modrostni zob (ostali trije so v redu zrasli), ki raste (kolikor sem ga uspela potipat – se pravi del, ki je že “zunaj) pravokotno na dlesen.
Ker je moja zobozrdravnica na dopustu, sem klicala na stomatološko kliniko, kjer so mi povedali, da moram priti z napotnico lečečega zobozdravnika. Problem je v tem, da moja zobozdravnica nadomestnega zobozdrvanika nima oziroma vsaj nikjer ne najdem takšnega obvestila.
Ker mi omenjeni modrostni zob povzroča precejšne težave; ne morem se normalno prehranjevati niti ne morem dovolj odpreti ust, kaj šele kaj ugrizniti, bi rada da mi ga odststranijo ali karkoli že.
Lepo vas prosim, če mi poveste na koga naj se obrnem – privatnika??? oziroma kako naj to izpeljem brez napotnice ter koliko približno me bo to stalo.
Najlepša hvala za odgovor.

Spoštovana Maja,

vsak zobozdravnik mora imeti v času odsotnosti nekoga, ki ga nadomešča za podobne primere. Če takega obvestila nima, potem bo najbolje, da se napotite v najbljižji zdravstveni dom, kjer prav gotovo delajo. V priemru odstonosti vašega zobozdravnika, vam lahko napotnica izda nadomestni zobozdravnik, lahko pa tudi vaš osebni zdravnik.
Cene posega pri zasebnikih mi niso znane.
Lepo pozdravljeni!

New Report

Close