Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Stomatologija Otroško in mladinsko zobozdravstvo Modrostni zob-3 dnevi po posegu

Modrostni zob-3 dnevi po posegu

Spoštovani,

imam vprašanje glede modrostnih zob: v torek, 26.6., so mi kirurško odstranili neizrasel zob 38. Ekstrakcija je bila kar težavna, ker se je izkazalo, da je bila mezialna korenina dvojna in je obraščala mandibularni kanal in živec (prepisano z izvida). Manjši drobec so mi pustili noter, ker se nahaja pod samim živcem in je kirurg ocenil, da velikost 2 mm ne upravičuje tveganja poškodbe živca.

V glavnem, pred posegom so opravili lokalno anestezijo, ki naj bi po nekaj urah popustila. Skrbno upoštevam navodila, ki so mi jih dali. Danes, v petek, 29.6., pa še vedno ne čutim povsem spodnje leve polovice ustnice in levo polovico brade. Je to normalno? Prijatelji, ki so imeli ta poseg, so rekli, da so imeli podobne težave (na primer, pri jeziku). Torej je to običajno in skrbi niso potrebne?

Hvala za odgovor in lep pozdrav,
Darja.

Spoštovana Darja,

če so pri posegu nekoliko premikali mandibularni živec, potem je rahla anestezija v tem področju še pričakovana. Glede na to, da pišete, da “še vedno povsem ne čutite”, sklepam, da se je nekaj občutkov povrnilo, kar je zagotovo znak, da sam živec pri posegu ni bil poškodovan.

New Report

Close