Najdi forum

Modrostni zob

Spoštovani

Zobozdravnik mi je svetoval ruvanje spodnje osmice zaradi vnetja, ki sem ga imel.

Zanima me koliko časa postopek poteka, ali je poseg boleč in koliko časa je treba čakati na vrsto.

Hvala in lep pozdrav
Janko

Pozdravljeni. Poseg odstranjevanja spodnjih modrostnih zob (enega, ne dveh naenkrat) traja od 20 minut do ene ure, odvisno od težavnosti. Pred začetkom posega se omrtviči polovica spodnje čeljusti in med samo operacijo občutite samo občasno pritisk in pa vibracije zaradi obvrtavanja kosti. Ostre bolečine ne čutite. Pri kirurgu se je potrebno najprej naročiti na pregled, nato pa se določi termin za poseg. Na pregled preko napotnice se čaka od dveh tednov do nekaj mesecev (različni kirurgi imajo različne čakalne dobe), na kasnejši poseg pa od treh mesecev do enega leta. Čakalne dobe v samoplačniških ambulantah so seveda krajše.
Lep pozdrav, DD

********************************************* David Dovšak, maksilofacialni kirurg Dentalni kirurški estetski D center Rakuševa ulica 6 SI – 1000 Ljubljana T: 030 643 693 E: [email protected] www.d-center.si

Pozdravljeni,
danes sem klicala na stomatološko kliniko za odstranitev modrostnih zob pri dr.Gorjancu, in je čakalna doba do dveh let.
Ve kdo še za katerega dobrega zobozdravnika, ki ima manjšo čakalno vrsto, ker se mi z odstranitvijo malo mudi.
Namreč nisem iz ljubljane, ampak bi to rada opravila v Lj.
Najlepša hvala.
Lp,tea

v Celju na čeljustni sem bila v 3 dneh na vrsti,največja čakalna doba je 9 mesecev
in so vsi super….pa nič ne boli:-))
lp

New Report

Close