modro zelene zile na levi strani nad dojko
Spostovani, malo cudno vprasanje in se tega nisem zasledila, pisem pa zato ker je ravno na levi strani in pac pomislim na srce. Zdaj sem par dni pozorna in imam malo cez dojko in nad njo zelooo mocno vidne zile ki so modro zelene barve. kot neka mreza. ena zila je tudi vidna ko gre tudi do pazduhe ampak je vidna samo do pregiba. sem sicer svetle polti. take zile imam tudi vidne na bedrah predvsem na desni. stara sem 22 let, visoka 159cm in imam 61kg. sportno aktivna nisem hodim pa na vsakdanje sprehode. ob povecani aktivnosti npr stopnice cutim tudi pritisk in stiskanje v prsnem kosu ki po kakih 15-20min popusti prav tako zelo hiter srcni utrip. ampak najbolj me zanima kaj bi te mocno vidne zile nad dojko pomenile? kar grozno zgleda…
Spoštovana,
Verjetno ste opazili podkožne vene. Bolj opazne so lahko če imate svetlejšo polt, če ste shujšali itd.
Obstajajo pa tudi drugi vzroki za izrazite vene v podkožju trupa. Svetujem pregled pri vašem zdravniku, da skupaj ugotovita ali gre le za bolj prosojne kožo ali za kaj drugega. Prepričan sem, da boste po pregledu pomirjeni t.j da ne gre za nič resnega. Glede zadihanosti med hojo po stopnicah, verjetno gre za pomanjkanje kondicije zato bi svetoval čim več zmernih fizičnih aktivnosti. V obeh primerih (izrazite vene na prsih, zadihanost in/ali stiskanje v prsih med hojo po stopnicah ipd.) brez pregleda pri zdravniku ne gre. Treba je izključiti vse potencialno možne zdravstveme vzroke.
LP