Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Modrikavost

Modrikavost

Pozdravljeni,

prosila bi vas za nasvet. Pri mojem 2-mesečnem dojenčku zadnji teden ali dva opažam temne, modrikaste kroge okoli oči, kot da bi imel podočnjake. Prav tako občasno postane modrikast okoli ust, nad ustnico in pod njo, medtem ko so nohti normalne barve. Pri pediatrinji sva bila en teden nazaj zaradi drugij težav in so mu vzeli kri in urin, ki sta bila oba normalna. Izmerila mu je tudi saturacijo, ki ke bila v tistem trenutku 99. Glede podočnjakov ni nič komentirala, samo da bomo itak vzeli kri, glede modrikavosti okoli ust pa nisem omenjala, saj sem na to postala pozorna kasneje. Vprašala bi vas, ali podočnjaki ali pa modrikavost lahko kažeta na kakšen resnejši problem, ki bi zahteval ponovni obisk zdravnika? Naj omenim še, da ima že mesec in pol zamašen nos, ki ga redno čistiva z fiziološko in aspiratojem, bomo pa obiskali tud ORLja v zvezi s tem. Kontrolo imamo čez en mesec tudi pri kardiologu  saj je ob rojstvu imel zoožano aorto (4mm namesto 6mm če sem prav razumela), vendar ob odkritju kardiolog ni deloval zaskrbljen.

Hvala za odgovor in lep pozdrav

Če je bila pregledana kri in ni odstopanj, če je bila izmerjena saturacija kisika (spO2) in je normalna ter kardiolog ni imel pripomb, sklepam, da je z otrokom vse v redu. Predvsem svetlopoltim prosevajo površinske žilice, kar lahko izgleda kot modrikavost, ni pa bolezenska.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close