močno poraščena, želim zanositi
Pozdravljene punce,
mene pa zanima ali se najde katera, ki je zanosila bodisi naravno, bodisi s pomočjo umetne oploditve, pa da je bila res hudo poraščena po celem telesu? Kdaj je uspelo, kako?
Sama imam namreč PCOS, neredne menstruacije, sem brez ovulacij, hudo sem poraščena po celem telesu, imam tudi težave s ščitnico,..te težave so kar hude, saj močno name vplivajo tudi psihično. Sicer pa si s partnerjem želiva otročka in sva začela hoditi v kliniko za neplodnost v Mb, kjer sva pa šele začela s pregledi in z vsem ostalim.
Predvsem bi prosila, da se oglasi kdo, ki pozna koga ali je sam bil v tej situaciji in ima danes otroka. Mene namreč skrbi, da mi tudi zdravniki z oploditvijo ne bodo mogli pomagat, ker sem res grozno poraščena in da se bodo vrstili neuspehi. Tega se zelo bojim. Upam, da se mi kdo oglasi z dobrimi novicami, nasveti,..
Pa lep pozdrav
Živjo,
jaz sem takšen primerek 🙂 Stara 30, brez menstruacije že cca 10 let, ovulacij sploh ni…Hormone imam čisto “zmešane”, tako a sme bila nekaj časa na KT Diane, pa tudi ni kaj dosti pomagalo. Klomifen ni prijel, je pa potem uspelo z umetno oploditvijo 😉 Sicer ne takoj, sčasoma pa je le ratalo. Trenutno sem v pričakovanju 2.otroka. Kar pogumno in z veliko optimizma naprej.
Srečno in upam da kmalu zagledaš +
Pozdravljena, Rozalija1 🙂
najprej hvala, da si se oglasila. Sem že mislila, da sem edini skrajni primer PCOS-a. Vesela sem zate, da ti je uspelo postati mamica in hvala za sporočilo, saj je vlilo tudi meni upanje, da mi pa vendar lahko uspe. Tudi sama sem stara 30. Kako pa to, da nimaš menstruacije že 10 let? Ti niso predpisali kakšnih tablet za sprožitev? Pa, če smem vprašati..kako si zanosila prvič in kako drugič, kaj vse si dala čez, koliko časa je trajalo? Imaš težave z poraščenostjo, v kakšni meri?
Upam, da te nisem preveč obsula z vprašanji in, da se mi spet oglasiš.
Vse dobro v nosečnosti, pa lep dan 🙂
Zdravo Pikica….redko se pogledam tu gor, pa da te malo potolazim, spadam tudi jaz v ta krog. Imam pcos z vsemi dodatki…ni menstruacij, ni ovulacij, porascenost na visku (od pasa navzdol res katastrofa, zadnjica, cele noge, uglavnem pravi medo). Je pa res, da trenutno dojim eno od dvojcic, ki je rezultat umetne oploditve v mb. Tako da kar pogumno, bos videla da bo uspelo slej kot prej, nama je v prvem postopku v sestem transferju z zamrznjencki. Uspelo je ze sicer v tretjem transferju, ampak je bil potem splav. Hja, tudi jaz se obremenjujem s to porascenostjo ze odkar pomnim, pa si nimam kaj pomagat, je precej zoprno ja, sploh uz-ji, sicer se lepo zdepiliras ampak na dolocenih predelih vedno kaj ostane 🙂 na vse pa takoj pozabis ko enkrat uspe.
Tako da se enkrat….pogumno naprej, seveda bo uspelo!! Jaz sem eden od takih primerov in stavim, da jih je se ogromno!
Ja,moja zgodba je dolga, pa da se ne ponavljam prevec. Vse tezave in pot do zanositve sm opisala na blogu “nosecka bom”. Kar pa se tice porascenosti je pa res katastrofa. Najbolj me moti bikini predel,to je res katastrofa. Glede nog se ne sekiram, ker mi je vsakodnevno britje postalo rutina. skoz sem jamrala zaradtega in tako sem od fanta dobila za zadnji rd darilo: IPL 🙂 uporabljala sem ga cca 6 tednov in so bili rezultati ze vidni. Potem sem pa zanosila in ga ne upam vec uporabljat. Tako da zal nisem dokoncala celotne “kure”. Po porodu zacnem spet in porocam o rezultatih 😉 ce pozabim, me spomni 🙂
Draga sony* in Rozalija1!
Zelo sem vesela, da sta se mi oglasili. Ko sem brala vajina posta, sem zares dobila voljo in upanje. In hvala vama za to! Res sem bila obupana in vsak dan sem premišljevala o tem, da ne bom nikoli mama, saj je to moja največja želja imeti svojga sončka, ki ti raste pod srčkom 🙂 No, sedaj verjamem, da tudi meni lahko uspe. Te nadležne poraščenosti in težav z neplodnostjo ne privoščim nobeni, a po drugi strani me tolaži dejstvo, da nisem osamljen primer in predvsem to, da vam je uspelo.
Obilo veselja pri materinstvu vama želim, Rozalija1, tebi pa še obilo zdravja in čestitke za srečko nosečko 🙂 pa poročaj mi kako se obnese IPL, ker tudi sama razmišljam, da si ga nabavim. Za laserje sem zapravila že goro denarja in sicer, rezultati so, ampak še vedno so kje kritične točke. Sploh me motijo roke in obraz. Bi pa to veliko raje opravljala sama doma, saj marsikje niso natančni.
Vesela bom, če se mi še kaj oglasita, pa hvala za vajini zgodbi.
Pa lep dan! Pikica*
Ja, bom poročala, samo upam, da ne pozabim oz da se tema preveč ne “skrije” čez čas 🙂 Uporabljat ga bom kot rečeno začela enkrat jeseni šele, tako da naslednjo pomlad enkrat poročam o rezultatih. Pri IPLju namreč v navodilih piše, da se ga naj ne uporablja pred sončenjem, na porjaveli/pordeli koži,…gora “omejitev”. Tako da bo naslednjo jesen/zimo ravno pravi čas za to 🙂
Oglasi se še kaj, pa poročaj kako vama gre. Držim pesti, da bo dovolj že prvi postopek. Srečno!
Evo Pikica*, da ti poročam o delnih rezultatih. Sem se nate spomnila…na nogah, pod koleni, kjer sem se z IPL največkrat “depilirala”, sem zdaj opazila, da imam res precej manj dlačic in da tudi rastejo počasneje, tiste ki so še ostale. Očitno so tiste “depilirane” res rabile čas, kot piše v navodilih, da so izrastle in jih zdaj ni več 🙂 Tako da v IPL polagam vse svoje upe, da bom enkrat drugo leto brez dlačic na neželjenih mestih 🙂 Pričakujem da bom pod koleni, ko bom ponovila še enkrat celo terapijo brez dlačic, juhej 🙂 No, toliko zaenkrat, več pa jeseni oz pozimi 🙂