Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca Močne bolečine v srcu, težko dihanje in utrujenost

Močne bolečine v srcu, težko dihanje in utrujenost

Pozdravljeni,

star sem 27 let in pred tremi meseci sem bil operiran zaradi razlitega slepiča. Po operaciji so se mi pojavile težave s siljenjem na kašelj in oteženim dihanjem, sicer sem se počutil dobro. Zdravniki so mi povedali da moram to poskušati izkašljati (verjetno so mislili da je kak virus) in čeprav sem se trudil nisem izkašljal ničesar. Po tednu dni so me odpustili domov, podobne težave pa so se mi po 14 dneh ponovile. Spet oteženo dihanje, bolečine v prsnem košu, mrzlica in tresenje ter povišan srčni utrip ter temperatura okoli 38C. Že ko sem mislil iti k zdravniku se je stanje izboljšalo, čez noč ali dve sem se spotil in stvari so se uredile.

Vmes sem okreval, čeprav sem še vedno čutil močne bolečine v predelu kjer sem bil operiran. Seveda sem jemal vse mogoče od ribjega olja, probiotikov, vitaminov da bi le okreval čimprej. Pred okoli 14 dnevi v četrtek pa sem nenadoma začutil močne bolečine v predelu srca, oteženo dihanje in konstantno povišan srčni utrip. Bolečine so se stopnjevale, hkrati pa se je pojavila močna utrujenost ob najmanjših naporih, zbadajoča bolečina v srcu ki se je prelevila v konstanten pritisk v predelu srca in takoj sem obiskal zdravnico. Ta me je napotila na preiskave krvi, ker je mislila da je na delu kaka pljučna infekcija. V soboto je stanje postalo tako hudo, da sem šel na urgenco, kjer so mi naredili EKG, vzeli kri in poslušali pljuča in zaključili da razen povišanega pritiska (140/90) ni nič življensko pomembnega. Razen zgoraj omenjenih simptomov se je pojavila zbadajoča bolečina naključno po celem telesu, mravljinci v nogah in rokah, bolečina v levi roki, po občutku nabrekle žile v levem predelu vratu ter skorajšnja izguba zavesti.

Nekako sem preživel do naslednjega obiska zdravnice ki je bil v torek prejšnji teden. Ta me je poslala na rentgen in kontrolo pljuč, kjer pa razen nekaj odstopanj (spet podobni simptomi in pritisk 140/90) niso ugotovili nič konkretnega. Zdravnik je pomislil na pljučne embolizme in me poslal na INP v UKC Maribor. Tam so mi pregledali kri, opravili EKG in z veliko verjetnostjo izključili pljučne embolizme in AKS. Svetovali so mi počitek in ustrezno hidracijo.

Po čistem naključju sem bil prejšni četrtek na obisku pri znancu, ki je pred leti imel operacijo in od takrat naprej boleha za angino pektoris, zato je posumil da bi lahko imel tudi sam problem s strdki in posledično s srcem, zato mi je ponudil Aspirin protect in po nekaj dneh se mi je počutje izboljšalo. Pritisk na srce se je zmanjšal in nasplošno sem se počutil bolje. Danes so se mi pa spet pojavile močne bolečine in pritisk v predelu srca ter zadihanost ter utrujenost že pri navadni hoji, zato sem se naročil pri zdravnici za petek (jutri žal ne dela).

Naj povem še, da imam še vedno zbadajoče bolečine v predelu kjer sem bil operiran in če se prav spomnim so se po 2 mesecih okrevanja brez večjih težav začeli omenjeni problemi ravno kak teden zatem ko sem dobil “čuden” občutek in bolečile v predelu slepiča (vmes sem sicer še vedno čutil posledile operacije, vendar omenjenih bolečin nisem imel). Je možno, da gre za krvne strdke ob še vedno nepopolno zaceljeni rani oz. poškodbi le-te (trombocite imam ravno na zgornji meji normalnega), pritisk 140/90 je značilen za popuščanje srca in se mi je pojavil 2x ravno ob najslabšem počutju – drugače nisem bil nikoli resno bolan, vsi ostali do sedaj opravljeni testi krvi so ok (holesterola še niso izmerili), ponavadi pa imam pritisk 120-65 in sem telesno v formi (193cm, 80kg).

Za vsako pomoč oz. namig sem vam že vnaprej iskreno hvaležen, res bi se rad pozdravil in se vrnil v normalen življenjski ritem.

Lp, Danijel

Pozdravljeni!

Za angino pektoris ste malo mlad, vendar pa (če težave niso same od sebe izzvenele) menim, da bi bil smiselen pregled pri kardiologu (da se opravi dodatna diagnostika – UZ srca, obremenitveno testiranje…..). Podobne težave lahko povzročajo tudi različne druge bolezni srca – npr. vnetje srčne mišice, ki lahko nastopi po kakšni vizozi ali drugi okužbi…
Po operaciji razlitega slepiča pa bolečine lahko trajajo, saj po operaciji lahko ostanejo zarastline, ki povzročajo bolečine. Povprašajte še vašega kirurga.

Lep pozdrav
Mateja

New Report

Close