Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina mocna vrtoglavica

mocna vrtoglavica

Spoostovani!

Pred 14 dnevi se mi je sredi noci mocno zvrtelo. Ko sem hotela vstati mi je ravnotezje povsem odpovedalo. S tezavo so me spravili v bolnisnico, kjer sem ob prihodu tudi mocno bruhala. Vrtenje /kot bi se peljala z najhitrejsim vlakom, slika se je premikala s taksno hitrostjo\ se je nadaljevalo vec kot teden dni. Po vseh preiskavah v bolnisnici, ki sem jih opravila in zdravili ki sem jih imela, je bilo vse normalno, samo center za ravnotezje imam povsem porusen.
Zdaj po odpustu iz bolnisnice se se vedno pocutim kot da bi zelo hitro plesala, potem pa se iznenada zaustavila, ampak meni se vseskozi tako vrti. Se vedno jemljem zdravila, vendar me zanima kako dolgo ponavadi to traja da se to vrtenje ustavi. Vrti se mi tako mocno, da niti v avto ne zelim sesti, kaj sele da bi avto vozila. Stara sem 51 let.

Vzroka za to nisem nikakor mogla najti, zivela sem lepo umirjeno razen 3 dni pred tem dogodkom, ne prenapeto, zadovoljno, v nicemer nisem pretiravala, le 3 dni pred tem dogodkom mi je zbolel sin in imel 2 dni nenormalno povisano temperaturo, potem pa po jemanju antibiotikov dobesedno cudezno ozdravil ze tretji dan. Ali je mogoce, da je do taksnega stanja pri meni prislo zaradi neprespane noci, oz. da me je napadel kaksen virus in mi poskodoval center za ravnotezje. V bolnici me je zdravnik sicer vprasal ce sem bila kaj bolana, vendar sem mu pozabila omeniti sinovo bolezen.

Hvala za odgovor

ita

Prosim za

Spoštovani!

Prizadet je vaš center za ravnotežje – lahko virusno ali zardi motnje prikrvavitve – tega ne bo moč nikoli zanelsjivo ugotoviti. Imate t.i. Meniereov sindrom, ki se ga poskuša zdraviti na opisan način. Nadaljujte v upanju, da se vam težave čim prej uredijo. Drugega v tem trenutku ni moč storiti.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Spostovani!

se vedno se mi vrti, posebno ko hodim. Avtomobil sploh ne morem voziti, vendar me skrbi, kako dolgo lahko zdravljenje traja. Saj jemljem le Eglonil in zdravila za zvisanje pritiska.

Prosim za pojasnilo ali je priporocljivo cimvecje mirovanje ali hoja, da nekako prisilim center za ravnotezje, da spet pricne funkcionirati.

Hvala za odgovor.

ita

Spoštovani!

Potrebovali bi zdravilo proti vrtoglavici, saj je verejtno prišlo do nekih spremeb v ravnotežnem organu – ali je to bilo vnetje, ali motnja prekrvavitve, bo težko dognati, a zdravila proti vrtoglavici bi vam morala vsaj deloma olajšati neprijetnosti.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

New Report

Close