moč

Dogaja se mi zadnje čase, da izgubljam moč. Enostavno ne morem naredit stvari normalno. Par mesecev sem jemala Letizen proti alergiji, vendar zdravnica je rekla, če nimam nič izpuščajev naj neham jemat. Na par dni mi pride tako, da sem čisto zanič, ko vzamem Letizen se spet sestavim skupaj. Vendar zaradi tablet sem pa potem spet en dan zanič. Kaj pravite ali gre to za kakšno bolezen?

Spoštovani!

Samo na podlagi tega znaka in opisa je nemogoče kar koli zaključiti. Opišite svoje stanje nekoliko podrobneje.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Ponavadi je bilo tako, da sem samo v obdobju PMS-ja in menstruacije bila zanič, sedaj pa imam občutek da niti to ne velja več.
Najprej se mi je letos začelo s kolapsom, potem sem imela neke srčne napade, vendar s srcem je vse v redu (bila pri kardiologu), potem še viroza pozimi in bakterijska okužba ali nekaj podobnega, potem pa ko sem šla nazaj v službo, v katero zelo nerada hodim in mi predstavlja velik problem, ker se nisem izšolala za pravi poklic, se mi je začela neka alergija, po celem telesu me je srbelo in to me je še dodatno psihično obremenjevalo, potem par mesecev jem Letizen. Na koncu sem ga jedla na par dni. Sedaj pa je to moje počutje tako, da ko vzamem Letizen se mi povrne energija, vendar po teh tabletah sem matasta, če pa ne vzamem ene par dni postanem zanič v telesu in glavi. Nimam tiste prave energije, koncentracija mi pade, pred računalnikom v službi sem postala parkrat kar nekam omotična in sem kar malo težko dihala. Ne vem ali sem opisala dovolj natančno, da se da morda kja več razbrat? Kot da bi mi imunski sistem se mal porušil. Imam pa enega majhnega otroka.

Spoštovani!

Depresija in tesnoba bosta verjetno najbolj verjetna vzorka za vaše težave, če ste iključili kronično utrujenost zaradi kakšne kronične okužbe.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

A to pomeni, da naj grem k psihiatru?

Hvala lepa za odgovore.

Spoštovani,
pri meni se dogajajo podone stvari ampak me zanima a je možno da tesnoba ali depresija daje občutek mravljincev. Dogaja se mi, da imam mravljince v polovici glave ali rokah. To traja nekaj minut ali več in potem neha. Najbolj pa me moti občutek da mi gre na bruhanje zjutraj pred službo. Saj ne bruham ampak kar neklaj časa me daje ta občutek. Ko pridem v službi izzveni. Drugače imam občasne migrene že od 15. leta. Stara sem 45 let in sem že v premenopavzi. Kaj menite ali je občutek mravljincev od glave ali je možno, da bi imela tumor v glavi.
Hvala . LP IVA

Spoštovani!

To lahko uspešno rešite tudi z vašim zdravnikom.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Spoštovani!

Mravljinčenje bi prej pripisal napadom tesnobe. Tumorji praviloma ne povzročajo mravljinčenja, vendar jih mravljinčenje ne izključuje. Znaki tumorjev so relativno nezanesljivi. Seveda, če se pojavi neka trajnejša nevrološka motnja, je potrebno preveriti tudi to možnost. Seveda bi se dalo jutranje slabosti pripisati tako tesnobi kot migreni, ne nazadnje pa tudi tumorju. Če vas skrbi možnost tumorja in pri sebi opažate znake, ki jih pred časom ob tesnobi in migreni niste poznali, ali se je spremenil njihov karakter, bo vsekakor bolje opraviti računalniško rentgensko slikanje glave, ki bo hitro ovrglo sume, kot pa splabo spati zaradi bojazni pred tumorjem, ki se je drugače ne da zaensljivo odgnati.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Še samo nekaj bi vprašala. pri meni ni prisoten glavobol vsak dan. Ampak občasno in je zelo podoben migreni. Ali so pri tumorjih glavoboli prisotni stalno.
LP IVA

Spoštovani!

Glavobol pri tumorju je precej varlčjiva zadeva. Pogosto je komaj zaznaven, prosten praviloma stalno in pogosto zbuja ponoči iz spanja. Migrenski glavobol je praviloma hud, težko ga je prenašati, vsaj deloma popusti po ustreznem zdravljenju in prihaja v napadih, ki trajajo nekaj ur do tri dni.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

No jaz takega glavobola nimam , da bi bil stalno prisoten ponoči pa sploh ne. Imam glavobol ki je podoben migreni in to, da mi začne bolečnina levega čela ali ušecsa potem me pa vse bolj in bolj boli leva strana glave. To lahko traja tudi dva dni. Pred tem imam včasih črtice ali pikice pred očmi potem pa začne bolečina. Dvomim , da mi bo zdravnica dala slikati glavo z MR, danes ko se v zdravstvu vse špara. No bom vseeno prosila. Kar se če tega občutka da mi gre na bruhanje pa ni vsak dan ampak kar nekaj časa se mi to občasno pojavlja zjutraj. Mogoče je res lahko tudi psihično ker ob vikendih tega ni ali je to zgolj naključje.
Hvala in lep vikend Vam želim.
IVA

Spoštovani!

to res govori za migreno. Potem poskušajte z imigranom in če ne bo šlo s tableti, je primerno tudi pršilo za nos ali ijekcije, ki si jih date sami. so izjemno učinkovite in v zelo kratkem času prekinejo napad. Slikanje pri tako tipični sliki glavobola niti ni smotrno.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Hvala lepa za odgovore. Našla sem vzrok svoje nadlege: PRŠICA. Opravila sem testiranje. Pa lep pozdrav.

New Report

Close